Архів
П’ятниця,
29 грудня 2017 року

№ 102 (19547)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Події, перемоги і переможці

Микола МОТОРНИЙ.

2017-й був багатий на різноманітні фізкультурно-спортивні події. Серед них — чемпіонати світу та Європи, зимова і літня Всесвітні універсіади, Всеукраїнський турнір на призи клубу «Шкіряний м’яч» у чотирьох вікових категоріях, Всеукраїнська універсіада, національні турніри з видів спорту, Спартакіадні перегони ФСТ «Спартак», «Колос», «Україна», «Динамо».

УПРОДОВЖ року понад 3900 високих міжнародних нагород вибороли українські спортсмени з олімпійських, неолімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту. З них 1349 золотих медалей. На Всесвітніх іграх-2017 збірна України вперше увійшла до п’ятірки найсильніших команд планети. Сенсаційно виступили на Дефлімпіаді-2017. Наша збірна завоювала друге командне місце та рекордні 99 медалей.

Уперше за роки незалежності Україна приймала чемпіонати Європи зі стрибків у воду та боксу, які завершилися блискучими перемогами збірних команд України. На високому рівні проведено етап ЧС із мотокросу на мотоциклах з колясками, паралімпійський Кубок світу з лижних гонок та біатлону.

Напередодні нового року спортивна спільнота України традиційно визначила найкращих атлетів, тренерів та спортивних діячів року, що минає, — володарів премії «Спортивне сузір’я-2017».

У номінації «Чемпіон 2017 року»: Ольга Харлан — заслужений майстер спорту України, олімпійська чемпіонка-2008 в командній першості, бронзова призерку Олімпіади-2012, п’ятиразова чемпіонка світу, семиразова чемпіонка Європи; Олександр Хижняк, який цього року став чемпіоном Європи з боксу серед чоловіків до 22 років, чемпіоном Європи та чемпіоном світу з боксу серед чоловіків; Світлана Тросюк — чемпіонка Всесвітніх ігор-2017, багаторазова чемпіонка, призерка європейських та світових першостей серед молоді і серед дорослих із сумо;

Сергій Куляба — чемпіон Всесвітніх ігор-2017, призер чемпіонату світу та чемпіонату Європи, володар Кубка світу-2017 з тайського боксу муай тай, найкращий тайбоксер Всесвітніх ігор за рішенням Міжнародної федерації тайського боксу муай тай;

Іван Сівак — чемпіон та бронзовий призер чемпіонату світу зі спортивних танців на візках в індивідуальних програмах «стандарт» і «фристайл»;

Інна Візір — дворазова чемпіонка («золото» з куміте — 68 кг, «золото» з командного куміте), срібна призерка з куміте-абсолют та дворазова бронзова призерка ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор (загалом 5 медалей).

У номінації «Світове визнання»: Лариса Соловйова — перша за історію чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор; Юлія Левченко — срібна призерка чемпіонату світу, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор 2014 року.

У номінації «Спільна перемога»: найсильніші жінки планети 2017 року Ольга Лящук та Лідія Гунько.

У номінації «За відданість справі»: видатна постать у світі спорту, людина-легенда Микола Костенко.

У номінації «Команда року»: національна збірна команда України з футболу серед спорт-сменів із наслідками дитячого церебрального паралічу, яка з 2003-го посідає перше місце у світовому рейтингу, чемпіон світу 2017 року; чоловіча збірна команда з баскетболу 3х3, яка стала бронзовим призером цьогорічної континентальної першості.

У номінації «Тренер сильних духом»: Марина Омельченко — особистий тренер заслуженого майстра спорту України з легкої атлетики серед спортсменів із вадами зору Лейлі Аджаметової — чемпіонки ХV літніх Паралімпійських ігор 2016 року з легкої атлетики, триразової чемпіонки світу з легкої атлетики 2017 року та майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів із порушеннями слуху Максима Пендрака — срібного призера ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор 2017 року; Микола Богодистий — заслужений тренер України, який понад 10 років присвятив тренерській роботі зі спортсменами з порушеннями слуху; Сіраджутін Базаєв — головний тренер збірної команди України з пауерліфтингу, найсильнішої команди світу, заслужений тренер України, заслужений майстер спорту України, чотириразовий чемпіон світу; Олександр Хижняк — особистий тренер свого сина, боксера Олександра Хижняка, який 2017-го став чемпіоном Європи з боксу серед чоловіків до 22 років, чемпіоном Європи з боксу серед чоловіків та чемпіоном світу з боксу серед чоловіків.

У номінації «Найкраща громадсько-політична газета (відділ спорту)» ХVIІ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» наші «Сільські вісті» другий рік поспіль стали переможцем.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коли чекати грошей
Читати
Чим нас калічать
Читати
Пообіцяли зростання
Читати
І поїсти, і попити
Читати
«Шкуру» знову оцінили
Читати
Готуйте гаманці
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове