Архів
П’ятниця,
29 грудня 2017 року

№ 102 (19547)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

А попереду —посівна...

Маргарита СИТНИК.

Цього разу — на досі одне з найуспішніших у Броварському районі Київщини СТОВ «Світильнянське». Діяльність підприємства паралізована. Кожен день простою виливається у величезні збитки, що не дає змоги виплачувати зарплату працівникам, розраховуватися з пайовиками за оренду землі, виконувати податкові зобов’язання.

ЯК ЗАЗНАЧАЮТЬ адвокати справжніх керівників господарства, «Світильнянське» вже пережило спробу рейдерського захоплення 2013 року. Однак гіркий досвід, на жаль, не допоміг уберегтися від повторного нападу. Співвласники повністю втратили контроль над агропідприємством. Один із них, Павло Петров, який, власне, й найбільше постраждав, розповів, що лихоманити їх почало після смерті співзасновника О. Присяжнюка. Його син Олексій вирішив вийти зі складу засновників і запропонував Петрову викупити його частку за 500 тис. доларів. Останній відмовив. А на початку листопада в офіс увірвалися молодики «спортивної статури», погрожували розправою Павлу і заступникові директора СТОВ, вимагаючи зупинити роботу підприємства та пристати на озвучені раніше умови.

Наступного дня мали відбутися заплановані збори засновників господарства. О. Присяжнюк прийшов у супроводі адвоката і своїх поплічників. У приміщення увірвалося близько 20 невідомих зі зброєю, які стали бити присутніх... Відразу після цього в реєстраційні дані СТОВ «Світильнянське» були внесені зміни. Причому зробив це скандально відомий реєстратор Олексій Шейк-Сейкін. Без згоди власника і без проведених зборів змінили директора, внаслідок чого діяльність компанії заблокували. П. Петров та його адвокати звинувачують в організації захоплення підприємства депутата Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» Андрія Власенка.

Міністерство юстиції, до якого дійшов скандал, пообіцяло ще в листопаді по «гарячих слідах» перевірити законність дій реєстратора. Однак, за словами П. Петрова, оперативністю й не пахне — нещодавно надійшло повідомлення про відстрочення розгляду скарги. А попереду зима, протягом якої треба приготуватися до посівної. Котра, якщо справи підуть таким темпом, буде зірвана...

Як бачимо, попри гучні запевнення вищих ешелонів влади, мовляв, зроблено рішучі кроки для перешкоджання захопленню сільгосппідприємств, віз на місці. Ряд експертів схиляється до думки, що для розв’язання проблеми рейдерства потрібна жорстка політична воля. А на законодавчо-виконавчому рівні — посилення відповідальності держреєстраторів за незаконні дії, а також запровадження механізмів для уникнення подвійної реєстрації.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коли чекати грошей
Читати
Чим нас калічать
Читати
Пообіцяли зростання
Читати
І поїсти, і попити
Читати
«Шкуру» знову оцінили
Читати
Готуйте гаманці
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове