Архів
Середа,
27 грудня 2017 року

№ 101 (19546)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Мігранти — камінь спотикання

ФРАНЦІЯ. У Страсбурзі відбувся форум Ради Європи з міграційної політики.

Докладніше...
Економічні різки для агресора

ЄВРОСОЮЗ опублікував рішення про подовження економічних санкцій проти Росії ще на півроку.

Докладніше...
Скандальна реформа

РУМУНІЯ. Сенат усе-таки дав добро на зміни в системі правосуддя.

Докладніше...
Репресії тривають

ТУРЕЧЧИНА. Ще три тисячі держслужбовців звільнено через лояльність до опозиційних сил.

Докладніше...
Антитерористичні запобіжні заходи

У НІМЕЧЧИНІ вп’ятеро зросла кількість справ, порушених за підозрою у тероризмі.

Докладніше...
Норовливий прем’єр

ІСПАНІЯ. Усунутий від влади лідер Каталонії закликав уряд у Мадриді дозволити йому повернутися на батьківщину.

Докладніше...
Неспинне протистояння

СИРІЯ. Урядова армія з боями узяла під контроль Західну Гуту.

Докладніше...
Удар стихії

В’ЄТНАМ. Через тайфун «Тембін» із південного узбережжя евакуйовано майже 700 тисяч людей.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Хореограф-сутенер

Олена БЕГМА.

У Миколаєві правоохоронці взяли під варту 34-річного викладача хореографії, який виявився міжнародним сутенером.

ЧОЛОВІК вербував співвітчизниць, обіцяючи їм високооплачувану роботу танцівницями у нічних клубах Туреччини. Жертв вишукував із малозабезпечених, неповних сімей, студенток. «На замовлення» турецької сторони жінки мали бути від 19 до 34 років худорлявої статури. Помічники злочинця займалися швидким оформленням документів для виїзду «на роботу».

За хореографічну підготовку у «школі танців», оформлення сертифіката про проходження навчання, робочої візи, зрештою — за підписаний трудовий контракт жінкам належало сплатити чималі гроші «благодійникові». Оскільки вони їх не мали, «танцюрист» погоджувався на реструктуризацію боргу у рахунок майбутніх заробітків. Ще й особисто проводжав дівчат в аеропорту до літака, а після приземлення їх зустрічали турецькі «роботодавці».

На перший погляд, усе було й справді легально — візи, контракти… Проте турецька реальність ставала для дівчат холодним душем. Приміром, танцівницям обіцяли 350-400 доларів за нічну зміну на танцювальному подіумі в якомусь барі, а в реальності виходило лише 40. Траплялося, комусь із дівчат повідомляли, що вона не придатна для танців і може лише «розводити» клієнтів на випивку, а це взагалі не більше 10 доларів за ніч… З такими «розцінками» постраждалі потрапляли у довготривалу фінансову кабалу, відпрацьовувати борги потрібно було роками, про заробіток уже й не йшлося.

Деякі не витримували і погоджувались займатися проституцією, щоб якнайшвидше повернутися додому. Тоді як миколаївський спритник що два тижні отримував від турецьких партнерів по 200 доларів за роботу кожної дівчини…

Справу було поставлено настільки широко, що до злочинця зверталися спільники по «бізнесу» з Одеси, Київської, Запорізької, Львівської, Херсонської та інших областей.

Сутенера з Миколаєва затримали в Одеському аеропорту з черговою партією «живого товару». Запевняння про те, що він лише допомагав дівчатам працевлаштуватись, правоохоронців не переконали. Ведеться слідство. Якщо покарають, як мовиться, по повній (а хочеться, щоб саме так і сталося), шкільний учитель танців проведе за ґратами без права на дострокове звільнення 12 років.

Утім, хіба він один такий в Україні? Чи не в кожному регіоні діють подібні «благодійники». Користуючись тим, що у країні складна економічна ситуація і народ поголовно бідує, вони вербують українок на роботу за кордоном у сфері так званих розважальних послуг. Зокрема, в Києві нещодавно викрили сутенерів, що відправляли дівчат у сумнівні заклади ОАЕ і Туреччини…

Тим часом у міжнародному аеропорту «Бориспіль» правоохоронці затримали іноземця, який відправляв українок уже в європейські борделі, здебільшого Німеччини. Такий «бізнес» поставив на потік в Україні мігрант — 29-річний громадянин Ірану, котрий знайомився з дівчатами у соціальних мережах, представлявся власником успішної рекрутингової компанії… Він також під слідством. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пережили
Читати
Небезпека «із неба»
Читати
Через біоконтроль
Читати
Перезимують
Читати
Готуйте великі гаманці
Читати
Не турбуйтеся, розслабтесь
Читати
Субсидія по-простому
Читати
Iз надією на успіхи
Читати
Реформами ситі
Читати
Чистять лави
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове