Архів
Середа,
27 грудня 2017 року

№ 101 (19546)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Мігранти — камінь спотикання

ФРАНЦІЯ. У Страсбурзі відбувся форум Ради Європи з міграційної політики.

Докладніше...
Економічні різки для агресора

ЄВРОСОЮЗ опублікував рішення про подовження економічних санкцій проти Росії ще на півроку.

Докладніше...
Скандальна реформа

РУМУНІЯ. Сенат усе-таки дав добро на зміни в системі правосуддя.

Докладніше...
Репресії тривають

ТУРЕЧЧИНА. Ще три тисячі держслужбовців звільнено через лояльність до опозиційних сил.

Докладніше...
Антитерористичні запобіжні заходи

У НІМЕЧЧИНІ вп’ятеро зросла кількість справ, порушених за підозрою у тероризмі.

Докладніше...
Норовливий прем’єр

ІСПАНІЯ. Усунутий від влади лідер Каталонії закликав уряд у Мадриді дозволити йому повернутися на батьківщину.

Докладніше...
Неспинне протистояння

СИРІЯ. Урядова армія з боями узяла під контроль Західну Гуту.

Докладніше...
Удар стихії

В’ЄТНАМ. Через тайфун «Тембін» із південного узбережжя евакуйовано майже 700 тисяч людей.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Рівненщина

Або автомобіль, або субсидія

Євген ЦИМБАЛЮК.

ДЕРЖАВНІ аудитори провели перевірку в Сарненському районі щодо призначення житлових субсидій. Виявилося, що 87 жителів району, які звернулися за призначенням допомоги, не внесли до декларації відомостей щодо придбаних протягом попередніх 12 місяців транспортних засобів вартістю понад 50 тисяч гривень. Відтак субсидіанти мають повернути отримані грошові компенсації за опалювальні періоди 2015— 2017 років. Загальна сума — 716 тисяч гривень.

Аграрії перекрили трасу

ДНЯМИ поблизу міста Корець дві сотні людей перекрили трасу «Київ — Чоп». Таку акцію протесту провели аграрії області — виробники сої та соняшнику, які можуть зазнати значних збитків, якщо держава скасує відшкодування ПДВ на експорт олійних культур. Як відомо, саме з такими правками Верховна Рада прийняла бюджет-2018. Аграрії під час півгодинної акції вимагали, аби Верховна Рада розглянула зміни до бюджету, в тому числі й ті, які стосуються ПДВ.

Чиновники «отямились»

КОЛЕКТИВ Рівненського льонокомбінату (ТМ «Goldi — Льонокомбінат») святкує перемогу. Підприємство нарешті дістало дозвіл на будівництво фабрики в Шепетівці на Хмельниччині.

Майже півроку Державна архітектурно-будівельна інспекція щоразу із новими відмовками та прискіпуваннями повертала документи і не давала дозволу на будівельні роботи. Трудовий колектив підприємства навіть подав заявку до Київської міської ради на проведення мирної акції у столиці під стінами ДАБІ. Можливо, дізнавшись про те, що майже тисяча працівників готові приїхати до Києва, чиновники «отямились» і таки видали Рівненському льонокомбінату дозвіл на будівництво фабрики.

Мораторій дає результат

У МІСТІ Костопіль запрацював сучасний деревообробний завод на 150 робочих місць, що спеціалізується на виробництві соснових пиломатеріалів, призначених для виготовлення високоякісних меблів, столярних виробів і будматеріалів. «Українські лісопильні» з потужністю 300 тисяч кубічних метрів продукції стали одним із найбільших інвестиційних проектів в області. Шведські інвестори вклали у нього близько 25 мільйонів євро.

Компанія, як зазначив її шведський співзасновник Йохан Дунбек, планує реалізовувати свій товар у країнах Європи та Близького Сходу, а сировину купуватиме в місцевих державних лісгоспів. Сучасне європейське обладнання в цехах забезпечує суціль автоматизований процес. Саме ж виробництво буде безвідходним, себто передбачається стопроцентне використання залишків. Приміром, кора деревини піде на паливо, а тріска стане основою для деревостружкових плит.

Канадський досвід — українському селу

ВАДИМ Вус — сімейний лікар із Карпилівки Рокитнівського району став одним із переможців конкурсу сільських лікарів, які поїдуть на навчання до Університету в Калгарі. Навчальний курс для українських сімейних лікарів організовано за підтримки Canada Ukraine Foundation. Українських фахівців ознайомлять із найкращими сучасними лікарськими практиками.

Для участі у конкурсі, організованому Міністерством охорони здоров’я України, надійшло понад 30 заявок від сімейних лікарів з багатьох регіонів країни. Шість кандидатів, які отримали найвищі бали, пройшли співбесіду англійською мовою з представником Canada Ukraine Foundation. Після неї було визначено трьох переможців, серед яких — рівненський лікар.

Кнопкодавству — бій

НА СЕСІЇ облради було ухвалено надати в оренду громадській організації «Мисливське господарство Лісовик гранд» 5 тис. гектарів мисливських угідь на теренах Млинівського району. Цьому рішенню передувала доволі гаряча дискусія. Адже депутатський корпус щодо цього розділився: одні були за, інші — проти такої ухвали.

Не залишилося без уваги це питання й після сесії. Річ у тому, що депутат Володимир Муляр подав позов до суду, аби скасувати вищезгадане рішення обласної ради. Однією із підстав він вказав те, що депутати кнопкодавили. Ще й надав відповідне відео. Поки розглядатимуть позов Володимира Муляра про скасування рішення облради, чинність останнього суд призупинив.

Золоте сузір’я

ПІВТОРА десятка років тому в Рівному народився проект, метою якого стало пошанування найдостойніших представників краю, котрим на поточний рік виповнюється «полудень віку», тобто 50 років. У число ювілярів 2017-го потрапили, зокрема, художники, майстри народної творчості, журналісти, дизайнери, мистецтво­знавці…

Традиційно дійство відбувалося в Рівненському краєзнавчому музеї. У рамках програми було відкрито виставку доробків талановитих ювілярів: художниці Мирослави Романюк, народних майстринь Вікторії Степанюк, Тетяни Соловей, Вікторії Денисюк, гончара Віктора Андрощука, мистецтвознавця, реставратора і колекціонера Миколи Бендюка, дизайнера одягу Інни Назаришиної. Серед експонатів — живописні полотна, шиті ляльки, вироби із шкіри, гончарний посуд, різнобарвні писанки, книжки, ікони…

Антирекорд

ПОЛІЦЕЙСЬКІ Рівного зафіксували новий антирекорд, адже водій, якого вони зупинили в місті, вже втретє за рік попався п’яним за кермом. 40-річного чоловіка навесні позбавили права керування, однак він і без посвідчення водія продовжував їздити на авто, хильнувши перед тим оковитої.

Не отямили зловмисника й значні штрафні санкції після другого потрапляння до рук правоохоронців. Тепер же, після третього разу, на порушника склали відразу два протоколи — за керування в стані сп’яніння (повторність) і за керування транспортним засобом, будучи позбавленим права керування транспортними засобами…

Та чи допоможе це рівненцю стати на «шлях істинний»?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пережили
Читати
Небезпека «із неба»
Читати
Через біоконтроль
Читати
Перезимують
Читати
Готуйте великі гаманці
Читати
Не турбуйтеся, розслабтесь
Читати
Субсидія по-простому
Читати
Iз надією на успіхи
Читати
Реформами ситі
Читати
Чистять лави
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове