Архів
Вівторок,
19 грудня 2017 року

№ 99 (19544)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  • За рубежем
Політична бомба уповільненої дії

ЧЕХІЯ. У Празі відбулася конференція антиміграційних партій.

Докладніше...
В своїй хаті своя правда?

ПОЛЬЩА. Попри протест Єврокомісії сенат ухвалив закони для реформи судочинства.

Докладніше...
Суперечливий альянс

АВСТРІЯ. Консерватори і ультра-праві домовилися про коаліцію.

Докладніше...
Іще один Трамп

ЧИЛІ. Президентом країни вдруге обрано Себастьяна Піньєра.

Докладніше...
Вирок найманцю

БІЛОРУСЬ. Суд виніс перший вирок за найманство на Донбасі.

Докладніше...
Гендерний прорив

У САУДІВСЬКІЙ АРАВІЇ жінкам дозволили водити мотоцикли і вантажівки.

Докладніше...
Був людиною-епохою

У РУМУНІЇ попрощалися з королем Міхаєм І.

Докладніше...
Руйнівний шторм

ФІЛІППІНИ. На країну обрушився тропічний шторм «Кай-так».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Півострів належить Україні

Підготував
Василь ПІДДУБНЯК.

ПОСОЛ США в Росії Джон Хантсман у відеозверненні, розміщеному в Twitter, оприлюднив чітку позицію щодо Криму. Американський дипломат назвав одну з головних умов для нормалізації відносин із РФ: думка США щодо окупованого Криму залишається однозначною — півострів належить Україні. «На це запитання може відповісти будь-яка людина, знайома з міжнародним правом. Крим — це Україна. Для поліпшення російсько-американських відносин відновлення територіальної цілісності України абсолютно необхідне», — заявив Хантсман.

«Схованка» Путіна

РОСІЙСЬКА влада могла сховати ядерну зброю на підводних човнах у Криму. Таку гадку висловила науковий співробітник програми міжнародної безпеки Belfer Center у школі Кеннеді Гарвардського університету Маріанна Будджерін.

«Одна інспекція все ж була проведена, проте українцям показали далеко не все. До того ж це стосується тільки авіаносія. Не варто забувати і про підводні човни, яких на момент розпаду Союзу налічувалося вісімнадцять. Їх українській стороні не показували. Проте точних даних про наявність або відсутність ядерної зброї у Криму в нас немає», — наголосила вона.

Накрали на трильйон гривень

ВІД ЧАСУ анексії Криму на півострові захопили понад 4 тис. підприємств, у результаті чого Україні завдано збитків на суму близько 1 трлн гривень. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко. «Ми хочемо оголосити це майно заарештованим. Сьогодні накладено арешт на деяке майно. Зазначу, що привласнено «Артек», аеропорт «Сімферополь» і ряд інших комплексів. З приводу цього ми звернулися з інформаційним листом (до Міжнародного кримінального суду. — Ред.)», — заявив Луценко.

Фірмачам усе одно, де торгувати

В ОКУПОВАНОМУ Криму зафіксовано незаконну діяльність ряду міжнародних компаній. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Повідомляється, що в ході моніторингу щодо дотримання правового режиму в Криму виявлено факти незаконної діяльності німецьких компаній DHExpress, Adidas AG і Puma SE. Їхня робота на півострові суперечить політиці невизнання анексії, закріпленій у резолюції Генеральної Асамблеї ООН стосовно територіальної цілісності України, а також санкціями Європейського союзу проти Росії. У зв’язку з цим МТОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття заходів, спрямованих на захист державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та національних інтересів України.

Офіційна статистика прибріхує

РЕАЛЬНА кількість переселенців із окупованого Криму на материкову частину України в кілька разів перевищує офіційні дані, вважає перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джепарова.

«За офіційними оцінками, 27 тисяч переселенців (з Криму на материкову частину України. — Ред.), а за неофіційними даними ми вважаємо, що їх більше», — заявила Е. Джепарова під час конференції у вівторок у Києві. Вона зазначила, що в умовах окупації півострова Російська Федерація зухвало порушує там права людини, а «рівень репресій у Криму безпрецедентний»: примусова паспортизація, обшуки у кримських татар, їх затримання та арешти.

Залізниця для Фірташа

ТАК ЗВАНА влaдa плaнує пoбудувaти зaлізничну кoлію у Криму в oбxід Укрaїни, аби пocтaчати прoдукцію зaвoду «Кримcький титaн», який кoнтрoлює укрaїнcький бізнеcмен Дмитрo Фіртaш. Зaлізницю до Aрмянcька oкупaнти збирaютьcя пoбудувaти у 2018-2019 рoкax, відпoвідні плaни внеcені дo прoекту прoгрaми із рoзвитку прoмиcлoвoгo кoмплекcу Криму.

Нoвий шляx має з’єднaти cтaнції «Aрмянcьк», де рoзтaшoвaний «Кримcький титaн», і «Зaвoдcьку», минaючи українську теритoрію. Відзнaчaєтьcя, щo іcнуючa гілкa між цими cтaнціями нині не функціoнує через трaнcпoртну блoкaду півocтрoвa. Відпoвідaльні викoнaвці прoекту — тaк звaне «мінпрoмпoлітики Криму» і підприємcтвo «Кримcький титaн».

Керченський міст: ні туди ні сюди

ДОКИ Росія перебуває під санкціями, доти не зможе отримати вигоду з Керченського моста. Таку думку висловив російський журналіст та опозиціонер Федір Клименко у коментарі інтернет-виданню «Обозреватель». «Поки відносини з Україною не унормуються, в Росії не зможуть скористатися Керченським мостом для вилучення економічної користі, тому що далі Криму дороги не буде», — наголосив він. — А відновити відносини можна, тільки повернувши півострів».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Годувальник» не задоволений
Читати
13-та пенсія буде вчасно
Читати
Політика набридла, «вожаків» нема
Читати
У силовиків поповнення
Читати
Ядерна держава хазяйнує
Читати
Дороги перестануть убивати?
Читати
Не купуйте крадених ялинок
Читати
Ввозити простіше
Читати
«Позичимо» у Латвії
Читати
I президенти, і співаки
Читати
Справно торгують за нашою спиною
Читати





— Пам’ятаєш, як ми посилювали у в’язницях режим?! Які жахливі обмеження ввели?! Тепер, зі зміною політичної ситуації, я шкодую про це...

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове