Архів
Вівторок,
19 грудня 2017 року

№ 99 (19544)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця

Криниця

Сторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей

Новини кіно

ІЗ ГРУДНЯ 2017-го у кінотеатрах України перед основними фільмами сеансів ви зможете побачити перші короткометражки проекту «Дивись українське — твори своє майбутнє!», знятими за результатами конкурсу сценарію «СВОЄ КІНО». Відкриває показ стрічка «На своїй землі». Автор сценарію Федір Янько, режисер Саша Кирієнко. У ролях: Станіслав Боклан, Ніна Набока, Олександр Биков.

«Фільм «На своїй землі» — це не історія про війну, це історія про людей, які потрапили в певні складні обставини. Це щира та людяна історія, герої якої природні, «живі», близькі мені. Тут немає війни — тут є наслідки цієї жахливої трагедії та є надія на краще», — зауважив режисер картини.

* * *

ПІСЛЯ успішної прем’єри українського пригодницького фільму-фентезі «Сторожова застава», знятого Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книжки Володимира Рутківського, команда вирішила зняти ще один фільм — «Захар Беркут» на основі повісті Івана Франка.

Режисером нового проекту «Захар Беркут» стане Ахтем Сеітаблаєв — учасник оновленого проекту «Танці з зірками-2017». В команду також увійдуть продюсери Єгор Олесов та Юрій Прилипко, сценарист Ярослав Войцешек, оператор-постановник Юрій Король та художник-постановник Влад Одуденко.

* * *

ВІДОМИЙ ірландський актор Джек Рейнор зіграє головну роль у художньому фільмі «Гарет Джонс» — про валійського журналіста, який першим на Заході розповів про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Про це повідомила режисер стрічки Агнешка Холланд. За її словами, у картині, зйомки якої мають розпочатися в лютому наступного року, зніматимуться 5-6 українських акторів, польські, але найбільше британських.

Прем’єра фільму, який створюватимуть в Україні, Польщі та Великій Британії, відбудеться не раніше грудня 2018-го.

Версія для друку          До списку статтей

Iз джерела мудрості

Олександр ОЛЕСЬ,

український прозаїк і поет.

«Мова — це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова — це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова — це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня, інтелектуальна і мислительська діяльність народу».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове