Архів
П’ятниця,
15 грудня 2017 року

№ 98 (19543)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Жодних поступок хабарникам

РУМУНІЯ. У Бухаресті тиждень не вщухають протести проти «амністії корупціонерам».

Докладніше...
Мовне перезавантаження

МОЛДОВА. Румунська мова може стати офіційною у країні.

Докладніше...
Розлучення триває

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Парламент залишив за собою право визначитися щодо Brexit.

Докладніше...
Терористи в облозі

СИРІЯ. У Дамаску запобігли теракту.

Докладніше...
Сформовано уряд

ПОЛЬЩА. Новий прем’єр-міністр Матеуш Моравецький сформував склад уряду країни.

Докладніше...
Знову наростає напруженість

ІЗРАЇЛЬ. Військово-повітряні сили атакували три об’єкти ХАМАС у секторі Газа.  

Докладніше...
Дбають про національну оборону

США уперше за сім років збільшують чисельність армії.

Докладніше...
Транзит газу призупинено

В ІТАЛІЇ припинено транзит російського газу й уведено надзвичайний стан.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Житомирщина

Елеваторів побільшало

Олена БЕГМА.

В ОВРУЦЬКОМУ районі запрацював фермерський елеватор із повним технологічним циклом і можливістю одночасного завантаження понад 5 тисяч тонн зерна. Як повідомило управління агропромислового розвитку ОДА, підприємство «Бігун» інвестувало в реалізацію проекту понад 7 мільйонів гривень.

Попри те, що це вже 25-й елеватор, зведений в області, тут усе ще спостерігається дефіцит споруд зберігання зерна. Співвідношення обсягу виробництва зерна до ємностей зерносховищ нині становить 65,2%. Втім, це проблема загальнодержавного масштабу. Сьогодні в Україні налічується близько 1 200 елеваторів, потужності яких сукупно становлять 48 млн тонн. При цьому сертифіковані лише 832 зерносховища ємністю 36,3 млн тонн.

Компенсація за зекономлені субсидії

ЗА ОЩАДЛИВЕ використання газу та електроенергії у минулому опалювальному сезоні компенсацію загальною сумою 49,9 млн грн отримали 76,5 тисячі домогосподарств, тобто майже кожна четверта родина в області. Як повідомив департамент праці та соціального захисту населення ОДА, при цьому максимальна грошова виплата економним сім’ям становить 135 грн за електро-енергію, якщо цей ресурс було використано для опалення, та 700 грн — за газ.

Монетизація частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату — еквівалент вартості заощаджених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

Опорні школи себе виправдовують

ЩЕ ТОРІК у квітні в рамках освітньої реформи Ясногородська школа І-ІІІ ступенів була реорганізована на філію опорного навчального закладу «Романівська гімназія». Ясногородська громада дала на це згоду, хоча спочатку в багатьох жителів виникали сумніви щодо подальшої долі закладу. Тепер люди кажуть, що укрупнена школа, справді, дає кращі знання.

Сьогодні в Ясногородській філії опорного нав-чального закладу «Романівська гімназія» навчаються 59 учнів. Сюди на автобусі приїжджають на заняття діти з шести навколишніх сіл. Після уроків учні мають змогу розвивати творчі здібності у художньо-самодіяльному ансамблі «Родовід». Колектив із патріотичною концертною програмою «З родини йде життя людини» об’їжджає села району. Скрізь раді дітям, які нині, напередодні новорічних свят, збирають гостинці для бійців АТО і передають їх романівському штабу волонтерів.

Рік доріг

ЩОБ ПОСИЛИТИ контроль за рухом великотоннажного транспорту на основних автошляхах Житомирщини, коштом обласного бюджету цього року було придбано пересувний габаритно-ваговий комплекс вартістю 190 тисяч гривень. За час його використання 188 разів було зафіксовано перевищення вагових норм на тутешніх дорогах. А це — штрафи і, відповідно, надходження до бюджету.

Тим часом на початку грудня у розпорядження місцевих шляховиків надійшло ще три такі мобільні вагові дорожні установки.

Недужим додалось надії

УЖЕ ПОНАД місяць у Житомирі на базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського діє новий реперфузійний центр. За цей час у ньому було проліковано, а також прооперовано півтори сотні пацієнтів із гострим коронарним синдромом, зокрема й із інфарктом міокарда. При цьому із 36 хворих на інфаркт 20 жителів області доставлені каретою «швидкої допомоги» з самого обласного центру, а також із Житомирського, Черняхівського та Радомишльського районів. Ще восьмеро були направлені з обласного медичного консультативно-діагностичного центру, троє — після прийому в обласній поліклініці, п’ятеро — іншими лікувальними закладами.

Губителі лісів

ДО ДЕРЖАВНОЇ екологічної інспекції у Житомирській області звернувся небайдужий громадянин, стурбований вирубуванням дерев на околиці села Тупальці Новоград-Волинського району. Виїхавши за вказаною адресою, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області виявили незаконну вирубку 419 дерев вільхи. Розмір шкоди, заподіяної цим злочином — понад 86 тисяч грн. Оформлений факт цього правопорушення направлено до Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області для внесення до ЄРДР.

Як воно — працювати без платні?

СЕРЕДНЯ заробітна плата в області становить 6091 грн. За годину штатний працівник пересічно отримує 42,9 грн. Такі дані наводить управління статистики. При цьому найвищі заробітки мають ті, хто трудиться у фінансовій та страховій галузях — 10 068 грн. Найменші — працівники вуличних торгових яток та закладів харчування: 3 906 грн. Тим часом в області зросла заборгованість із зарплат. Станом на 1 грудня її сума становила 4 млн 380 тис. грн. Хоча це один із найкращих показників у державі. Підприємства регіону порівняно з іншими в країні заборгували найменше.

Автомобіль для культаматорів

БАГАТО талановитих людей живе у Житомирському районі. Чимало їх згуртовані в ансамблі та гуртки за інтересами. Часто виникає потреба кудись виїхати для участі у концерті або виставці. А з цим у відділу культури і туризму РДА останніми роками була велика проблема. Бо хоч і числився автобус на балансі, фактично це була ледь жива колимага. Коли нарешті у районному бюджеті знайшлися 750 тис. грн для придбання нового транспортного засобу для відділу культури і туризму РДА, за процедурою державних закупівель було придбано автомобіль Volkswagen Crafter 2012 року випуску на 22 пасажирських місця. Тепер учасники танцювальних і вокальних аматорських колективів, а також майстри мають змогу з комфортом їздити на районні і обласні заходи.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гуляє зброя по країні
Читати
Відновили ліцензію
Читати
Втрати взимку рахують
Читати
Ех, раз, і ще раз...
Читати
Кір наступає
Читати
Напідпитку за кермом
Читати
У державній власності
Читати
Наживаються на біді
Читати
Нові ціни на поштові послуги
Читати
Керуватимуть іноземці
Читати
Не підтримують годувальників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове