Архів
П’ятниця,
15 грудня 2017 року

№ 98 (19543)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Жодних поступок хабарникам

РУМУНІЯ. У Бухаресті тиждень не вщухають протести проти «амністії корупціонерам».

Докладніше...
Мовне перезавантаження

МОЛДОВА. Румунська мова може стати офіційною у країні.

Докладніше...
Розлучення триває

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Парламент залишив за собою право визначитися щодо Brexit.

Докладніше...
Терористи в облозі

СИРІЯ. У Дамаску запобігли теракту.

Докладніше...
Сформовано уряд

ПОЛЬЩА. Новий прем’єр-міністр Матеуш Моравецький сформував склад уряду країни.

Докладніше...
Знову наростає напруженість

ІЗРАЇЛЬ. Військово-повітряні сили атакували три об’єкти ХАМАС у секторі Газа.  

Докладніше...
Дбають про національну оборону

США уперше за сім років збільшують чисельність армії.

Докладніше...
Транзит газу призупинено

В ІТАЛІЇ припинено транзит російського газу й уведено надзвичайний стан.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Далі — апеляційні суди

Марина ТІШКОВА.

Печерський райсуд Києва, де 11 грудня багато годин розглядали питання про обрання запобіжного заходу лідерові «Руху нових сил», екс-президенту Грузії та колишньому очільнику Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі, не задовольнив клопотання Генпрокуратури щодо цілодобового домашнього арешту.

ОПАЛЬНОГО політика спочатку звинуватили за ч. 2-ю статті 256-ї — «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності». Генпрокуратура стверджує, що Міхо мав тісні контакти з одіозним бізнесменом С. Курченком, котрий і профінансував акції протесту із закликами до державного перевороту. Санкції цієї статті передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років із позбавленням до трьох років права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Проте в ході розгляду провадження воно було перекваліфіковане на першу частину цієї ж статті, покарання за яку від трьох до п’яти років в’язниці.

У понеділок увечері Міхо у супроводі охорони вже повернувся у свою квартиру на вулиці Костьольній у Києві. А наступного дня в ефірі одного з телеканалів заявив: президентом України бути не хоче, але Кабмін очолити готовий. Тим більше, що, за словами М. Саакашвілі, коли прем’єрував А. Яценюк, П. Порошенко уже пропонував йому цю посаду (очевидно, Глава держави таким чином «крутив» ними обома). На 18 грудня призначено допит пана Міхеїла у Генпрокуратурі. Він запевнив, що прибуде.

У Грузії, на батьківщині М. Саакашвілі, розслідування щодо нього вважають внутрішньою справою України. Та від наміру домогтися екстрадиції опального політика не відмовилися. При цьому міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані наголосила, що грузинська сторона досі не отримала від української відповіді на направлений запит.

Утім, не Міхо єдиним жила судова гілка влади 11 грудня. «Судний день» — так прокоментував події понеділка генпрокурор Ю. Луценко. Паралельно у київських судах заслуховували свідків у справі про державну зраду В. Януковича, справу проти В. Януковича, В. Захарченка й О. Якименка за підозрою у відданні наказу розстріляти учасників Революції гідності, справу одіозного ректора Національного університету державної податкової служби П. Мельника. Певні рішення генпрокурор вважає несправедливими. Зокрема, Бородянський райсуд Київської області визнав невинним і виправдав екс-ректора П. Мельника, якому загрожувало до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у липні 2013-го його затримали правоохоронці у власному кабінеті при отриманні хабара й одягли електронний браслет. Проте вже незабаром мудрований прилад хвацький ректор, котрий під час судових засідань картинно страждав буцімто від нападів хвороби, зняв і втік до США, повернувшись додому після перемоги Євромайдану. Позаторік у липні П. Мельнику пред’явили нову підозру в іншій справі — про розкрадання державного майна, у чому, втім, суд не побачив складу злочину.

Ю. Луценко, підбиваючи підсумки «судного понеділка», зіронізував із приводу встановлення «диктатури Банкової» та тоталітарного режиму в Україні — мовляв, ці рішення доводять, що державний та судовий апарати діють на власний розсуд, а не за вказівкою звідкись. І зазначив: «Ніяких істерик, ніяких криків не буде... Далі — апеляційні суди. Ми впевнені, що наведемо достатні докази і щодо Мельника, і щодо Саакашвілі».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гуляє зброя по країні
Читати
Відновили ліцензію
Читати
Втрати взимку рахують
Читати
Ех, раз, і ще раз...
Читати
Кір наступає
Читати
Напідпитку за кермом
Читати
У державній власності
Читати
Наживаються на біді
Читати
Нові ціни на поштові послуги
Читати
Керуватимуть іноземці
Читати
Не підтримують годувальників
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове