Архів
П’ятниця,
15 грудня 2017 року

№ 98 (19543)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Чим душа багата

Співають жадківські «Волошки»

Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ.

с. Жадківка

Корецького району

Рівненської області.

— НА СЦЕНІ аматорський колектив української пісні «Волошки»!

Не встигає ведучий районного свята оголосити учасників, як зал уже гримить оплесками. «Це ж жадківські дівчата», — перемовляються сусіди й чекають від них не лише гарного виконання, а й пісень, що заполоняють душу.

Упродовж 25 років своєї діяльності цей невеличкий колектив із десятка учасниць напрацював у своєму репертуарі понад 100 народних пісень, починаючи з фольклорних — колядки, щедрівки, купальські, козацькі, весільні, стрілецькі, родинно-побутові, які «волошківці» самотужки зібрали у жителів села і власноруч записали, і завершуючи творами сучасних композиторів.

Свої надбання представляли на суд не лише глядача, а й суворих суддів. Так, народний аматорський колектив української пісні «Волошки» став переможцем на заключному етапі обласного фестивалю-конкурсу «Таланти твої, Рівненщино» і мав честь виступати на сцені обласного драматичного театру, де отримав грамоту та цінний подарунок.

Своїми заслугами і перемогами «Волошки», передусім, завдячують незмінному керівникові Ользі Мисюрі. Ця енергійна жінка — талановита творча особистість, у Корецькому ВПУ-24 готує майбутніх кухарів та кулінарів, а в рідному селі на громадських засадах плекає «волошки». Учасниці гурту мають різні професії й уподобання та безліч домашніх клопотів, але об’єднані вони спільною метою — творити добро й нести його в світ через пісню. «Ось коли завершимо добудову сільської ради, — планує жадківський сільський голова Ігор Якубець, — то у новому приміщенні обов’язково виділимо кімнату для гурткової роботи. Оскільки в селі клубу немає, тут проводитимуться репетиції гуртків художньої самодіяльності».

Нині аматори сцени мріють зі своїм багатим репертуаром відвідати земляків та їх побратимів на східному фронті країни. Щоб у волошковому вінку принести на донецьку землю мир, добро і любов.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове