Архів
П’ятниця,
15 грудня 2017 року

№ 98 (19543)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Людина та її справа

Якщо задумав, то зробив

Валерій МАРЦЕНЮК.

с. Пирогівці

Хмельницького району

Хмельницької області.

На фото автора: Володимир Анатолійович Чернюк.

ЩЕ підлітком він бігав на ферму, де працювали його батьки, бачив, як опікується тваринами колгоспний ветлікар. Без такої людини в господарстві ніяк, іще тоді зауважив хлопчина. Тож не випадково після закінчення Серебрянської середньої школи вирішив вступати до Кримського аграрного державного університету, де й здобув омріяний фах ветеринара. Трудивсь у місцевому радгоспі, а 2001-го життєва стежка привела Володимира Чернюка на Поділля. Головний ветлікар дослідного господарства «Зоря» (с. Пирогівці Хмельницького району Хмельницької області) із перших днів роботи завоював в односельців повагу й авторитет. Тому, коли 2012 року відбулися вибори сільських голів, селяни Пирогівців та Прибузького обрали на цю посаду саме Володимира Анатолійовича.

Не помилилися. В цьому переконався, спілкуючись із місцевими жителями. «Наш голова не боїться відповідальності. Він вимогливий і справедливий, — так відгукується про нього директор школи Людмила Володимирівна Войтюк. — Завдяки його турботі в класах зроблено ремонт, придбано новенькі меблі, комп’ютерну та оргтехніку».

«Він не ховається за чужі плечі, надійний, завжди має власну думку і вміє аргументовано її відстояти», — почув від односельців. До речі, на території Пирогівцівської сільської ради проживає близько двох тисяч чоловік. Серед них вісім учасників АТО, які на Сході України захищали суверенітет і незалежність країни. Кожному із них сільрада виділила земельну ділянку для ведення садівництва та городництва.

У Пирогівцях також функціонують дитячий садок, амбулаторія сімейної медицини, Будинок культури, бібліотека і футбольна команда, яка виборола звання найкращої у районі. Дбають тут і про благоустрій: ремонтують дороги, провадять освітлення вулиць.

А тим часом Володимир Анатолійович готується до реалізації нових планів щодо покращання добробуту селян. Серед найближчих — проведення водогону, ремонт котельні в Будинку культури, освітлення ще трьох вулиць. І, впевнений, усе задумане обов’язково здійсниться. Бо Володимир Чернюк — людина слова і діла: задумав — зробив.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове