Вівторок, 5 грудня 2017 року № 95 (19540)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19540/print.php?n=37481

  • Корисно знати

Доглядаємо за шкірою

Людмила БОНДАРУК, дерматовенеролог.

ЗАШКАРУБЛА, потріскана, червона й пече. Такою може стати шкіра на руках та обличчі восени і взимку. Чому так відбувається?

Холод та вітер руйнують невидиму водно-ліпідну захисну плівку. Виникають запальні процеси, які супроводжуються почервонінням, дрібним лущенням, свербінням. Іще один чинник погіршення стану шкіри — хатня робота. Миття посуду, прибирання з використанням різних мийних засобів можуть спричинити алергічний дерматит і навіть екзему. Тож варто прибирати в гумових рукавичках.

Аби уникнути постійної сухості та стягнутості шкіри, кілька разів на день зволожуйте її кремами з живильними та захисними властивостями. Ще один чудовий засіб — оливкова олія. Нею слід змащувати вологу шкіру. А суху добре відновлюють маски з жирної домашньої сметани чи вершків.

Якщо ж шкіра на руках лущиться постійно, то, змастивши їх будь-яким зволожувальним кремом, одягніть на 30-60 хвилин бавовняні або вовняні рукавички. Корисною буде й така маска: склянку сметани змішайте з жовтком і соком одного лимона. Потримайте руки в цій суміші 20 хвилин, затим змастіть їх кремом.

І не забувайте одягати рукавички, виходячи на вулицю холодної пори.