Вівторок, 5 грудня 2017 року № 95 (19540)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19540/print.php?n=37464

Фотофакт

Олена КОЩЕНКО.

МИНУЛОЇ неділі у Києві відбулась акція «Народний імпічмент». На заклик партії «Рух нових сил», очолюваної Михаїлом Саакашвілі, — вийти на вулицю, вимагаючи ухвалити закон «Про імпічмент», відгукнулося чимало людей. Тисячі мітингувальників пройшли бульваром Тараса Шевченка до Хрещатика, затим на алею Небесної сотні, де вшанували пам’ять героїв.

Під час маршу люди вигукували «Геть бариг», «Імпічмент», несли плакати з обіцянками Петра Порошенка, які, на думку мітингувальників, Глава держави так і не виконав.

Хода завершилася на Європейській площі, де відбувся мітинг. «Ми не згодні з тим, що відбувається в державі. І ми вийшли на мирний марш протесту, яким засвідчуємо незгоду з тим курсом, яким ми сьогодні рухаємося в цій державі. І ми вважаємо, що сьогодні необхідний закон про імпічмент — передусім для того, щоб у нас не було корупції, для того, щоб не було узурпації влади, для того, щоб не було бариг при владі, для того, щоб не було олігархів, які наживаються на нас з вами», — наголосив ведучий зі змонтованої на площі сцени.

Дані про загальне число тих, хто відгукнувся на заклик «Руху нових сил», доволі суперечливі. Правоохоронці стверджують, що в акції взяло участь дві тисячі осіб (от тільки тоді не зрозуміло, навіщо, за даними Нацполіції, «порядок забезпечували 1200 поліцейських»), очевидці називають цифру 20 тисяч. Принаймні під час мітингу вся Європейська площа була повна люду дощенту.