Архів
Вівторок,
28 листопада 2017 року

№ 93 (19538)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Політична криза

НІМЕЧЧИНА. Партія Ангели Меркель погодилась на створення великої коаліції із соціал-демократами.

Докладніше...
Атака на мечеть

ЄГИПЕТ. У мечеті на півночі Синайського півострова здійснено теракт.

Докладніше...
Жодних поступок корупціонерам

РУМУНІЯ. У Бухаресті відбулась акція протесту проти корупції.

Докладніше...
Партнерство задля успіху

АВСТРІЯ. У Відні стартувала 17-та сесія Генеральної конференції ЮНІДО.

Докладніше...
Гинуть діти

СИРІЯ. Урядові війська та їхні російські союзники завдали авіаудару по селищу Аль-Шафа.

Докладніше...
Проти тероризму

У САУДІВСЬКІЙ АРАВІЇ заснували ісламський антитерористичний альянс.

Докладніше...
Нове пришестя вірусу

ПІВДЕННА КОРЕЯ. Зафіксовано спалах пташиного грипу.

Докладніше...
Прокинувся через піввіку

ІНДОНЕЗІЯ. На острові Балі через виверження вулкану Агунг порушилося міжнародне авіасполучення.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Потроху оживають

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

ЗА ПІДСУМКАМИ дев’яти місяців область стала лідером в Україні за темпами зростання промислового виробництва (+16,8%). Зокрема, на область припадає 70% усього виробництва м’ясних консервів і автотранспортної техніки; 60% — виноробної продукції; понад 20% — соняшникової олії і приблизно 14% — електроенергії від сонячних електростанцій. Зусиллями місцевих підприємців та завдяки іноземним інвестиціям нині будуються великі заводи з переробки сої та соняшнику поблизу Одеси, завод із виробництва біоетанолу в Любашівському районі. Став до ладу асфальтовий завод у Подільському районі, після модернізації запрацював Березівський завод натуральних продуктів, відкрився швейний цех ТОВ «Белста» в Татарбунарах. Оживають підприємства і в інших районах.

У злагоді краще

ФЕСТИВАЛЬ молдовської національної культури «Стругушор» («Виноградне гроно») у дванадцятий раз відбувся в Ананьєві. У програмі — виставка декоративно-прикладного мистецтва, дегустація молодого вина, свято мамалиги, частування традиційними молдавськими стравами, а також виступ найкращих творчих колективів сіл Долинське, Гандрабури, Точилове і з райцентру. «Стругушор» зібрав усіх воєдино, щоб ще раз довести, що ми бажаємо жити в мирі і дружбі», — наголосив почесний гість фестивалю віце-президент Всеукраїнської молдавської асоціації Федір Крецу.

Спільне патрулювання

ПРИКОРДОННИКИ Ізмаїльського загону разом із підрозділами Берегової охорони прикордонної поліції Румунії розпочали патрулювання державного кордону, який проходить по річці Дунай. Ця практика запроваджена Угодою між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії і здійснюється в рамках системи управління кордонами ЄС, передбачених Шенгенським кодексом та іншими нормативними документами. Такі заходи дають змогу заощаджувати транспортні, технічні ресурси та пальне, менше задіювати кадри.

А що у Затоці?

ПРОТЯГОМ 2017 року на території цього курортного селища незаконним чином передано у приватну власність 14 земельних паїв на підставних осіб, наближених до місцевих депутатів і чиновників. У змові брали участь і депутати з області, а також начальник підрозділу Приморського відділу поліції м. Одеси. Встановлено, що всі вони «освоїли» злочинні схеми з привласнення чужих земельних наділів. У результаті своїх «розробок» від однієї особи спільники вимагали продати ділянку і одразу ж… віддати їм її ринкову вартість — 72 000 доларів США. В іншому випадку вимагали $129 000 за надання в оренду земельних наділів. Слідчі ГПУ затримали підозрюваних осіб, триває слідство.

Туристичний проект

ДО КНИГИ рекордів Гіннесса занесено пам’ятник чабану, встановлений у Тарутинському районі. Висота монумента 16 метрів 43 сантиметри (17,93 м з постаментом). На виготовлення пішло 152 кубометри лабрадориту (різновид граніту). Пам’ятник встановлено неподалік найбільшої вівцеферми у Європі в етнографічному комплексі «Фрумушика-Нова». Ідея належить власникові ферми та туркомплексу Олександру Паларієву, а втілив її скульптор із Вінниччини Іван Короленко. Кошти, вкладені у проект, поступово повертатимуться власнику з прибутків від «зеленого туризму». Чого варта тут лишень реконструкція бессарабського поселення ХІХ ст., де відвідувач може пожити у старовинній молдавській, болгарській, українській чи німецькій хаті. Належні податки отримуватиме й місцева громада.

«Завантажились»

У МІСТІ Южне затримали провідного бухгалтера морського торгового порту, якого підозрюють у розкраданні грошей цього державного підприємства. Правоохоронці з’ясували, що протягом 2016—2017 років бухгалтерією підприємства на користь підставних осіб (родичів і друзів) було перераховано майже 2,5 мільйона гривень, державі загалом завдано збитку на понад 5 млн гривень. У рамках провадження, відкритого за ч. 5-ю ст. 191-ї Кримінального кодексу України, бухгалтеру пор­ту оголошено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Забули про кип’ятильник...

ОПРИЛЮДНЕНО причину пожежі у дитячому оздоровчому таборі «Вікторія», внаслідок якої там загинули три дівчинки. Як повідомила поліція, трагедія сталася через коротке замикання у проводці, спричинене несправним електроприладом у приміщенні. Експертизою встановлено, що «пожежа сталася через забутий увімкнений кип’ятильник у кімнаті вихователя». Чому не вдалося вчасно загасити пожежу, це вже інше питання, над яким працює слідство.

До Тилігулу повернеться риба

НАПРИКІНЦІ грудня має завершитись реконструкція з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем. Лиман наповниться морською водою, що врятує його від пересихання і значно знизить рівень солоності, який нині становить 30 проміле. Це посприяє поверненню риби до водойми і оновленню пляжів та інших місць відпочинку. Реконструкція обійшлася бюджету області в суму 50 мільйонів гривень.

Аби допомога прибула швидше

НЕ ТАКА вже й «швидка» іноді буває медична допомога. Нині екіпажі цієї служби працюють у межах своїх зон обслуговування, і, наприклад, якщо з людиною щось трапляється навіть за п’ять метрів од міської межі, медики їдуть не з міста, а з райцентру. До кінця року в області діятиме система виклику «швидкої допомоги» за новим принципом. Дзвінок на номер 103 надходитиме в єдину диспетчерську службу, і до хворого виїде найближчий         екіпаж. Гаразд, що всі карети «швидкої» в області обладнані GPS-трекерами, їх місце перебування відоме в реальному часі.

Смертей більше, ніж народжень

ЗА ДАНИМИ Держстату, чисельність населення Одещини від початку 2017 року зменшилася на 4 тис. 96 осіб і станом на 1 жовтня дорівнювала 2 млн 382 тис. 420 чоловік. Зберігається тенденція суттєвого переважання кількості померлих над числом новонароджених: на 100 перших припадає 76 других.

От і судіть бідолаху

ТЕХПРАЦІВНИЦЯ школи в Арцизі скоїла крадіжку шкільних коштів. Як повідомляє прес-служба поліції області, на розкриття справи пішло кілька діб. Жінка зізналась у скоєному і дала свідчення. Вона виховує трьох дітей, напозичалась у сусідів, ще й заборгувала банку. Аби вийти зі скрути, зламала двері до харчоблоку, проникла у приміщення і вкрала гроші. Відразу ж віднесла їх своїм кредиторам. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1-ю ст. 185-ї (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Удостоєно найкращих
Читати
Гроші — по факту
Читати
В непочесних лідерах
Читати
Дрібні не потрібні
Читати
Терпець уривається
Читати
Небезпечна вода
Читати
Iще вище
Читати
На порозі нової епідемії?
Читати
Фронт на дорогах
Читати
Кажуть, що перезимуємо
Читати
Iз правами людини проблеми
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове