Архів
Вівторок,
28 листопада 2017 року

№ 93 (19538)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька


Версія для друку          До списку статтей
  • А що думаєте ви?

Про виховання жінок і чоловіків

Микола МАРЧЕНКО.

Вінницька область.

Цікаву тему порушила «Вербиченька»: сімейне життя з погляду чоловіків і жінок. Зокрема, мене схвилювала розповідь Ніни П., надрукована у №37 від 16 травня ц.р. Жінок із подібною долею знаю немало. Живуть із бездушними егоїстами, які мають, як кажуть, печерний рівень мислення. Добра і поваги чекати від них марно. Мабуть, народилися вони такими. А може, стали під тиском життєвих обставин?

ЯКОСЬ до мене звернулася сусідка, щоб заспокоїв її чоловіка, котрий прийшов п’яний, зачав скандалити і розпускати руки. Я колишній дільничний, тож до мене і раніше з такими проханнями приходили. Зайшов на подвір’я подружжя. Господар і справді був напідпитку, але мене зустрів і вислухав спокійно. Затим звернувся до дружини: «Привела захисника, тож і розповідай, чому я скандалив». Жінка мовчить у відповідь. «Тоді я розкажу, — продовжує. — Сніданок вона готує рідко, одяг мій прати не любить, ось кишеню вже давно зашити треба. Коли вип’ю, то й забуваю, що недоглянутий. Та іноді й це не допомагає, бо вже допекло таке подружнє життя».

Що тут скажеш? Претензії справедливі. Люди так відгукуються про цю сім’ю: чоловік був непоганим працьовитим господарем — тримав корову, свиней. А вона ледачкувата й сварлива. З часом і чоловік став такий, позбувся хазяйства, почав випивати. Звісно, що у цьому «допомогла» йому дружина.

Подружнє життя вимагає обопільної поваги, любові, відповідальності. Якщо цього немає — немає й сім’ї. Куди краще подбати про його здоров’я, репутацію, оточити турботою і любов’ю. Не вірю, що у відповідь вони не отримають те ж саме.

Основам сімейного життя, мабуть, потрібно вчити, причому змалечку, насамперед дівчаток. Маю на увазі навички куховарити, доглядати за домом, дітьми. Якщо жінка оточить чоловіка турботою і любов’ю, то, впевнений, він віддячить взаємністю. Та й принципи моралі ніхто не відміняв. Честь для дівчини, жінки — не порожні слова. Поруч таких і сам стаєш кращий. Розумна вірна дружина виховає у такому ж дусі й свого чоловіка.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове