Архів
П’ятниця,
24 листопада 2017 року

№ 92 (19537)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша пошта
  • За рубежем
Історична перемога правосуддя

СЕРБІЯ. Ратка Младича засудили до довічного ув’язнення.

Докладніше...
Змусили піти

СИРІЯ. Росія заявила про завершення військової операції у цій країні.

Докладніше...
Подвійні американські стандарти

ПАЛЕСТИНА заморозила всі офіційні контакти зі США.

Докладніше...
Знешкодили терористів

ГРУЗІЯ. У Тбілісі завершилася спецоперація з затримання іноземців, підозрюваних у міжнародному тероризмі.

Докладніше...
Рікою ллється кров

ІРАК. У північному місті Туз-Хурмату стався теракт.

Докладніше...
Обійшли монополіста

ПОЛЬЩА купуватиме газ у США.

Докладніше...
Утрачена надія

АРГЕНТИНА. Надії на порятунок екіпажу субмарини «Сан-Хуан» уже немає.

Докладніше...
Ера електромобілів

КИТАЙ. Жителі країни масово пересідають на електромобілі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Про це говорять

А може, таки й повернеться

Руслана ЗІНЧЕНКО.

Торік заслужений учитель України Віолетта Македон із Берегового, що на Закарпатті, отримала із рук Президента України почесну відзнаку як переможниця всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016» у номінації «Іноземна мова». Нині вона покинула Україну і уже два місяці мешкає у Великій Британії. Міський голова Берегового назвав цю подію «одним із найважливіших досягнень міста».

33-РІЧНИЙ педагог викладала англійську мову у Берегівській школі №5. Колеги відгукувалися про неї як про талановиту щиру привітну людину. А ще — надзвичайно активну. Віолетта постійно вдосконалювалася. Пройшла навчання у Закарпатській літній педагогічній академії імені Келчеі, літніх мовних школах із волонтерами Корпусу миру США, курси при Міжнародній організації вчителів англійської мови. Відкрила в школі мовну студію. Вона вважала, що сучасний урок має бути демократичний, який проводиться не для учнів, а з учнями. На її думку, вчитель має робити все можливе для того, щоб учні бачили, що їхня думка високо цінується, а їхнім відкриттям допомагають. Під час вручення почесної відзнаки молодий педагог озвучила своє життєве кредо: «Знай, люби, розумій, поважай! Тільки той може бути вчителем, хто має добре серце і душу».

І ось наче грім серед ясного неба: найкращий учитель року звільнилася зі школи і виїхала на заробітки до Великої Британії. Віолетта не лукавила, пояснюючи причини свого рішення, яке назвала «виваженим та вірним». За її словами, у Великобританії сподівається краще себе реалізувати.

Нещодавно Віолетта Македон навідалася до рідного міста, щоб провідати сина-десятикласника. До речі, вона не приховує, що хоче, аби він після закінчення школи продовжив навчання у Сполученому Королівстві. В інтерв’ю одному з місцевих ЗМІ повідала, що сумує за рідним містом, де живуть її друзі, колеги, колишні і нинішні учні. «У Береговому, власне, розпочалося моє професійне сходження. Я дякую школі, яка сприяла мені сягнути вершин у професійній царині», — наголосила колишня вчителька.

Водночас вона дуже просила не спекулювати на темі її від’їзду. «Я не очікувала такого резонансу, — зізналася Віолетта. — Адже багато українців працюють за кордоном. Я робила все можливе, аби зміцнити знання юних громадян України і полегшити їхню адаптацію в європейському співтоваристві. Можливо, я повернуся і викладатиму українським дітям із більшим досвідом і кращою вимовою...»

Поки що важко уявити, коли в Україні робота вчителя оплачуватиметься так, щоб Віолетта Македон вирішила повернутися. На жаль, нині через низькі зарплати країна лише втрачає свій найкращий кадровий потенціал. На заробітки виїжджають кваліфіковані вчителі, медики, науковці, програмісти...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вимушені емігрувати
Читати
Отакої...
Читати
Революція не вибухне. Поки що
Читати
Мільйони в обмін на ліс
Читати
Зброю вже купуємо
Читати
Молодь зневірилась
Читати
Особливо цінні працівники
Читати
Дороги вбивають
Читати
Неіснуючі затрати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове