Архів
П’ятниця,
24 листопада 2017 року

№ 92 (19537)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша пошта
  • За рубежем
Історична перемога правосуддя

СЕРБІЯ. Ратка Младича засудили до довічного ув’язнення.

Докладніше...
Змусили піти

СИРІЯ. Росія заявила про завершення військової операції у цій країні.

Докладніше...
Подвійні американські стандарти

ПАЛЕСТИНА заморозила всі офіційні контакти зі США.

Докладніше...
Знешкодили терористів

ГРУЗІЯ. У Тбілісі завершилася спецоперація з затримання іноземців, підозрюваних у міжнародному тероризмі.

Докладніше...
Рікою ллється кров

ІРАК. У північному місті Туз-Хурмату стався теракт.

Докладніше...
Обійшли монополіста

ПОЛЬЩА купуватиме газ у США.

Докладніше...
Утрачена надія

АРГЕНТИНА. Надії на порятунок екіпажу субмарини «Сан-Хуан» уже немає.

Докладніше...
Ера електромобілів

КИТАЙ. Жителі країни масово пересідають на електромобілі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Народні республіки» лихоманить

Михайло ВЕДМІДЬ.

ВІД ПОЧАТКУ тижня увага всіх «зацікавлених сторін» була зосереджена не на подіях уздовж лінії розмежування, а на ситуації в Луганську. Там розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків «ЛНР» — главою «народної республіки» Ігорем Плотницьким та «міністром внутрішніх справ» Ігорем Корнетом. Останній був усунутий з посади, однак відмовився скласти свої повноваження і оголосив про арешти наближених до І. Плотницького «високопосадовців». У протистояння були залучені бойовики ватажка «ДНР» Олександра Захарченка і ФСБ РФ. Центр Луганська оточили військовики «невідомого походження», всі адмінбудівлі заблокували.

Що ж насправді відбувається у «столиці» ЛНР? Висловлюються лише припущення, які суперечать одне одному. Так, співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов вважає, що Плотницькому «фактично дали «карт бланш» на встановлення монопольної влади». На його думку, дії «міністра» Корнета — це не спроба військового заколоту, а «намагання залишитись у полі і, відповідно, хоча б зберегти своє життя».

Натомість координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив, що введені у Луганськ військовослужбовці ЗС РФ і російської ПВК фактично не заважають діям підрозділів, підконтрольних І. Корнету, а частина з них навіть беруть участь у протиборстві оточенню І. Плотницького. На думку Д. Тимчука, це свідчить, що Кремль зробив ставку на Корнета. Також відзначається, що частина введених сил ЗС РФ направлена на посилення бойовиків на лінії фронту. Тобто Москва боїться, що ЗСУ, користуючись нагодою, перейде у масштабний наступ.

Немовби на підтвердження такої версії у ЗМІ з’явилися повідомлення, що українські війська днями захопили кілька населених пунктів «сірої зони». Зокрема, волонтер Юрій Мисягин поінформував: «Військові з підрозділів 54-ї бригади і 24-го батальйону «Айдар» провели операцію на Світлодарській дузі... Були звільнені кілька селищ, жителі яких зустрічали нашу піхоту як визволителів, також узято під наш контроль кілька стратегічних висот».

У прес-центрі АТО відразу ж відреагували і заявили, що дезінформація про просування українських військ шкодить Україні. Там наголосили: «ЗСУ суворо дотримуються Мінських домовленостей», якими передбачена можливість зміцнювати свої позиції і передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями. Тож «окремі підрозділи Збройних сил України на луганському напрямку покращили тактичне положення з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ».

Вчора, 23 листопада, з’явилися повідомлення, що заворушення із Луганська перекинулись на Донецьк, де внаслідок низки диверсій постраждали штабні офіцери «1-го АК ДНР» і двох військових бригад.

Протистояння триває.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вимушені емігрувати
Читати
Отакої...
Читати
Революція не вибухне. Поки що
Читати
Мільйони в обмін на ліс
Читати
Зброю вже купуємо
Читати
Молодь зневірилась
Читати
Особливо цінні працівники
Читати
Дороги вбивають
Читати
Неіснуючі затрати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове