Архів
П’ятниця,
17 листопада 2017 року

№ 90 (19535)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Брюссель сердиться

ПОЛЬЩА. Європарламент запустив санкції проти країни.

Докладніше...
Brexit невідворотний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Парламент призначив голосування щодо заключної угоди з Євросоюзом про вихід зі спільноти.

Докладніше...
Албанці свого домоглися

МАКЕДОНІЯ. Албанська мова стала другою офіційною в країні.

Докладніше...
Антикорупційний військовий путч

ЗІМБАБВЕ. У столиці Хараре армійські підрозділи здійснили антивладний переворот.

Докладніше...
Ядерна кнопка для Трампа

США. Вперше за 40 років конгрес почав розгляд повноважень президента щодо запуску ядерної зброї.

Докладніше...
Проти екстремістів у владі

АВСТРІЯ. У Відні тисячі людей протестували проти ультраправих в уряді.

Докладніше...
Полювання на невгодних

ТУРЕЧЧИНА. Влада оголосила про введення комендантської години на південному сході країни.

Докладніше...
Винуваті дощі та забудовники

ГРЕЦІЯ. Тривалі зливи спричинили потужну повінь в околицях Афін.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Іменний стрибок

Микола МОТОРНИЙ.

Фото автора.

В Олімпійському домі відбулося вшанування найкращого спортсмена і тренера України в жовтні. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка вручив заслужені нагороди — дипломи, пам’ятні статуетки та грошові премії одному з лідерів сучасної спортивної гімнастики не тільки України, а й світу студенту Кам’янець-Подільського національного університету Ігорю Радівілову та його особистому наставнику В’ячеславу Лаврухіну.

ВИСОКОГО визнання НОК бронзовий призер Олімпіади-2012 в Лондоні Ігор Радівілов удостоєний завдяки блискучому виступу на чемпіонаті світу-2017. У канадському Монреалі досвідчений українець з опорного стрибка здобув «срібло», поступившись першому місцю лише однією тисячною бала (!).

Ще в одному фіналі — у вправах на кільцях — Ігор Радівілов також продемонстрував гарний результат, увійшовши до ТОП-6 найсильніших гімнастів планети.

— Справді, «золото» було від нас так близько. Але ми радіємо тому, що маємо, незалежно від того, наскільки кращим виявився суперник — на цілий бал чи мізерну його частинку, — розмірковує головний тренер чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики Геннадій Сартинський. — Спорт є спорт. Якби Ігор удаліше приземлився, ми зараз святкували б перемогу. На жаль, когось судять краще, а когось — як зазвичай. Суддя чомусь дав Радівілову замість 9,2 лише 9,1, чудово усвідомлюючи, що 9,2 принесуть українцеві перемогу. Це спортивна політика. Аби стати чемпіоном зі спортивної гімнастики, потрібно бути на голову вищим за опонентів. І навіть у цьому разі немає гарантії, що медаль дістанеться саме тобі. Можу назвати прізвища п’яти гімнастів зі стрибками чемпіонського рівня, яким на 99 відсотків гарантували медаль, проте вони не зуміли пробитися навіть до фіналу. Як на мене, я віддав би перемогу Радівілову, але судді вирішили інакше.

Ігор — яскравий приклад успішної особистості, яка ніколи не зупиняється на досягнутому. Чудово пам’ятаю його «бронзовий» виступ на лондонській Олімпіаді-2012. Зовсім трохи йому не вистачило, щоб посісти місце на п’єдесталі пошани в олімпійському Ріо-2016, але все ж таки в Бразилії наш співвітчизник увійшов в історію. На його честь був названий елемент — опорний стрибок «The Radivilov». Під час церемонії Сергій Бубка зазначив, що Токіо-2020 не за горами, і побажав талановитому гімнасту сил, бажання та енергії й надалі долати непростий шлях до нових олімпійських звершень.

— Ми постійно спілкуємось зі спортсменами, знаємо їхні проблеми й робимо все від нас залежне, щоб підтримувати й допомагати їм не тільки морально, а й фінансово, — наголосив Сергій Назарович.

Ігор уперше удостоєний титула найкращого спортсмена місяця. Зізнається, що давно прагнув отримати цю нагороду. Тепер намагатиметься робити все, аби повторити успіх.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Курити не по кишені
Читати
А зарплату отримують
Читати
Кому довіряє Донбас
Читати
Прикрашають, бо геть блідо
Читати
Реальні гроші з-за кордону
Читати
Почали запасатися
Читати
Поїхали...
Читати
Зазнають збитків
Читати
Америка інвестує
Читати
Ще й туди безвіз
Читати
Покинуті напризволяще
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове