Архів
Вівторок,
7 листопада 2017 року

№ 87 (19532)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Здались поліції

БЕЛЬГІЯ. Колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон і ще 4 урядовці здалися владі Бельгії.

Докладніше...
Є чимало спільних справ

НАТО. Вчора глава Пентагону прибув до Європи з п’ятиденним візитом.

Докладніше...
Посилюють тиск

ЯПОНІЯ застосувала додаткові санкції проти Північної Кореї.

Докладніше...
Інтриги королівського двору?

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. За звинуваченням у корупції затримано 11 принців і чотирьох міністрів.

Докладніше...
Оголошеної «революції» не сталося

РОСІЯ. 4 листопада Росією прокотилася хвиля протестних акцій опозиційних сил.

Докладніше...
Фактично — державний дефолт

ВЕНЕСУЕЛА реструктурує зовнішню заборгованість, яка становить понад 100 млрд доларів.

Докладніше...
Знову теракт

АФГАНІСТАН. У місті Чарікар стався теракт.

Докладніше...
Удар стихії

В’ЄТНАМ. На південне та центральне узбережжя обрушився потужний тайфун.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Нова співдружність — «СНД-2»

Михайло ВЕДМІДЬ.

УСУПЕРЕЧ усім мирним домовленостям члени незаконних збройних формувань не припиняють обстрілювати позиції Української армії, використовуючи важке озброєння, яке не повинно знаходитись на лінії розмежування. У неділю, 5 листопада, бойовики 23 рази порушили перемир’я. «Під час обстрілів противник двічі застосовував реактивні системи залпового вогню, вісім разів бив із мінометів різних калібрів, один раз — зі 122-міліметрової артилерії. Сили АТО 14 разів адекватно відповідали ворогу із піхотного озброєння. Унаслідок бойових дій двоє українських воїнів отримали поранення», — йдеться в повідомленні прес-центру штабу Операції. Водночас волонтери і друзі 22-річного бійця ДУК «Правий сектор» повідомили в соцмережах про його загибель. Сталося це 5 листопада неподалік Авдіївки внаслідок влучання ворожої міни.

У підрозділах «1-го АК ДНР», повідомляє група «Інформаційний опір», дедалі більше загострюється проблема дезертирства бойовиків. На зупинках громадського транспорту, в магазинах та інших місцях з’явилися листівки з інформацією про розшук утікачів. Це свідчить про поширеність і масштабність явища, оскільки раніше командування окупантів усіляко приховувало подібні факти.

Своєю чергою військове керівництво «2-го АК ЛНР» констатує велику проблему «нестатутних відносин» у ряді підрозділів між місцевими бойовиками та добровольцями з Росії, а також зростання кількості зафіксованих конфліктів між росіянами і місцевими жителями. Як приклад наводяться випадки зіткнень у «4-й мотострілецькій бригаді» і низці «окремих батальйонів». Командирам підрозділів приписано «вжити заходів» задля недопущення конфліктів між російськими найманцями з їхніх підрозділів і місцевими бойовиками та цивільним населенням.

Тим часом Москва продовжує процес інтеграції «народних республік» у контрольовану нею структуру «Співдружність невизнаних держав» — СНД-2. Туди входять Абхазія, Південна Осетія, Нагірний Карабах і Придністров’я. В рамках цієї інтеграції за вказівкою з АП РФ глава невизнаної «республіки Південна Осетія» А. Бібілов ратифікував «договір про співробітництво з ДНР». Співпраця має відбуватися практично в усіх сферах: політичній, економічній, культурній та інших, інформує координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук.

Таким чином, стає зрозуміло, що теперішня кремлівська верхівка не збирається відмовлятися від впливу на окуповану частину Донбасу навіть за умови, якщо вона, згідно з мінськими домовленостями, повернеться у склад України. Ото вчепилися!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Співпрацюватимуть із Росією
Читати
Залишимося без солі...
Читати
...і культурної спадщини
Читати
Азія ближче
Читати
Пальне здорожчає?
Читати
Подався до ФРН
Читати
Дожнивовуємо
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове