Архів
Вівторок,
24 жовтня 2017 року

№ 83 (19528)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Хочуть більше повноважень

ІТАЛІЯ. Жителі Ломбардії і Венето проголосували за розширення регіональної автономії.

Докладніше...
Конституційні санкції

ІСПАНІЯ. Центральний уряд схвалив застосування статті про обмеження самоврядування Каталонії.

Докладніше...
Буде другий тур

У СЛОВЕНІЇ відбувся перший тур президентських виборів.

Докладніше...
«Чеський Трамп» переміг

У ЧЕХІЇ завершилися дводенні парламентські вибори.

Докладніше...
Стратегічні родовища

СИРІЯ. Об’єднана коаліція на чолі зі США звільнила від бойовиків нафтове родовище Аль-Омар.

Докладніше...
Таки візьмуться за податки

США. Дефіцит державного бюджету сягнув майже 666 мільярдів доларів.

Докладніше...
Знову суніти проти шиїтів

АФГАНІСТАН. У Кабулі і провінції Гур терористи атакували мечеті.

Докладніше...
Із футболістів у мери

ГРУЗІЯ. Каха Каладзе став мером міста Тбілісі.

Докладніше...
Чума!

МАДАГАСКАР. На острові спалах чуми.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Івано-Франківщина

Є завод — то є й робота

Світлана УСАТЮК.

НА ПРИКАРПАТТІ став до ладу завод німецького концерну «ЛЕОНІ». Цехи підприємства, де виготовлятимуть кабельні мережі для автомобілів провідних фірм світу, спорудили поблизу міста Коломия. На підприємстві працевлаштують 800 осіб. А з часом, коли інвестори збільшать обсяги виробництва, кількість вакансій зросте до п’яти тисяч. Охочим працювати роботодавці пропонують безкоштовні перевезення до місця роботи, обіди, спеціальні форму і взуття.

Позашляховик — на передову

ОДНОМУ із добровольчих військових підрозділів, який захищає Україну на східних кордонах, передадуть позашляховик із Івано-Франківська. Автомобіль придбали заробітчани, які працюють у Великій Британії. Подарунок воїнам доправлять волонтери. Вони також відвезуть захисникам бензопили і електрогенератор. А поки готуються до поїздки, поставили авто біля свого офісу, щоб привернути увагу прикарпатців і нагадати їм про потребу допомоги тим, хто на передовій.

Лікуватимуть безкоштовно

ЖИТЕЛІ Івано-Франківська, які брали участь у бойових діях на Сході України, зможуть безкоштовно обстежуватися і лікуватися у центральній міській клінічній лікарні. Про це з керівництвом медичного закладу домовилися представники Асоціації учасників та ветеранів АТО. Аби потрапити на прийом до лікарів, вояки не стоятимуть у загальній черзі. Їх оглядатимуть за попереднім записом декілька днів на тиждень. Першими медичні послуги отримають поранені, чоловіки з обмеженими можливостями, багатодітні та малозабезпечені.

Розпочався осінній призов

ВОСЕНИ понад 350 строковиків з краю віком від 20 до 27 років поповнять лави Збройних сил України. 80 новобранців відправлять на службу вже найближчим часом. Спочатку призовники поїдуть до навчальних центрів, а далі — у військові частини. У військкоматі кажуть, що їх не відправлятимуть у зону АТО. Там воюватимуть лише ті, хто висловив бажання служити за контрактом. Серед них — 677 прикарпатців.

Селяни потребують субсидій

БІЛЬШ ніж 270 домогосподарств регіону від початку року отримували субсидії для оплати житлово-комунальних послуг, повідомляють в обласному управлінні статистики. Краянам виплатили 164 мільйони гривень. Значну частину цих коштів потребували жителі сільської місцевості, передусім для придбання скрапленого газу і твердого палива.

Діти споживають неякісну воду

У ДЕЯКИХ школах і дитсадках Тисменицького району вода поганої якості. Такого висновку дійшли фахівці обласного лабораторного центру, виявивши в її пробах аміак і збудників кишкових інфекцій. Окрім того, вода, яку дослідили, була неприємна на смак і запах та каламутна. Основна причина цього, вважають лаборанти, — використання поверхневих джерел водопостачання.

Патрульних побільшає

ПАТРУЛЬНУ поліцію області поповнять нові працівники. Охочим працювати у службі пропонують понад 100 вакансій, сподіваючись, що поліцейські-початківці допоможуть зменшити рівень аварійності на прикарпатських дорогах, який є одним із найвищих в Україні. Претенденти на відповідальну роботу пройдуть конкурсний відбір і навчання. Планують, що вони вийдуть патрулювати на автошляхи краю вже на початку 2018 року.

Задля збереження лісу

МАЙЖЕ 700 випадків незаконного вирубування і перевезення лісу зареєстрували цього року прикарпатські правоохоронці та лісівники. Порушення виявляли під час рейдових перевірок на автошляхах. У багатьох випадках водії не мали необхідних документів на вантаж, а деревина не була облікована в електронному реєстрі. За законом, кожне зрубане дерево повинно маркуватися спеціальною електронною биркою, яка містить інформацію про його породу, діаметр колоди, місце заготівлі.

Полігон для сміття

У СНЯТИНІ почали облаштовувати полігон твердих побутових відходів. Дотепер у місті було лише стихійне сміттєзвалище, на якому десятиліттями накопичувався побутовий непотріб. Щоб рекультивувати його, вже підготували величезний котлован, який обладнають дренажними системами. Там сміття перегниватиме, далі потраплятиме до спеціальних колодязів. А вже звідти залишки вивозитимуться на очисні споруди. Дно полігона вистелять бентонітом — матеріалом, який завадить відходам проникати у ґрунтові води.

Утеплення за сприяння ЄС

КОШТОМ Європейського Союзу в Долині до кінця року утеплять вісім багатоквартирних будинків. Це передбачає проект, який реалізується в місті вже два роки поспіль. Будівельні організації, які беруть участь у ньому і пройшли конкурсний відбір, утеплять зовнішні стіни, технічні поверхи та підвали житлових споруд. Вони проводитимуть усі роботи завдяки співфінансуванню самих мешканців будинків.

Про тверезість — на уроках

У НАВЧАЛЬНИХ закладах Івано-Франківська проводитимуть уроки тверезості. Про шкідливість уживання алкоголю молоді розповідатимуть правоохоронці, священики, відомі в краю спортсмени. Перший урок уже відбувся в міській загальноосвітній школі №1. Там із учнями обговорили наслідки шкідливих звичок і переваги здорового способу життя. Школярі отримали буклети з інформацією про те, як убезпечити себе від алкогольної залежності.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Самореклама бюджетним коштом
Читати
Злочинність зменшується
Читати
Підкинуть техніки
Читати
Сума на субсидії — як на війну
Читати
У полоні
Читати
Рейдери активізувалися
Читати
Хабарі на державному рівні
Читати
Офшори популярності не втрачають
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове