Архів
Вівторок,
24 жовтня 2017 року

№ 83 (19528)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Порада

Взуття і одяг мають бути зручні

Іван ТРОЯН, невролог.

БІЛЬ у спині, порушення кровообігу, головний біль, подразнення шкіри — це ще аж ніяк не повний перелік того, до чого можуть призвести деякі предмети гардероба. Експерти розповіли про повсякденні предмети одягу й аксесуари, які насправді не такі й нешкідливі, як може видатися на перший погляд.

Лікарі вже давно заявили, що занадто тісний одяг є реальною загрозою для здоров’я. Зокрема, вузькі штани можуть призвести до поганого кровообігу, варикозу, а також ушкодити м’язи та нерви.

Біль у суглобах, мозолі, розтягнення зв’язок гомілковостопного суглоба, остеоартроз — ось неповний список типових жіночих хвороб, зумовлених носінням взуття на високих підборах.

Масивні сережки часто спричинюють розтягування й ушкодження мочки вуха, що виправляється тільки хірургічно. Та ж сама проблема з намистом: носіння заважких прикрас на шиї може стати наслідком хронічного болю у шийному відділі.

Чоловіки теж страждають від незручного одягу. Дослідження показують, що 67 відсотків осіб сильної статі купують сорочки з коміром, вужчим від своєї шиї. Через таку «задушливу» сорочку погіршується кровообіг, підвищується внутрішньоочний тиск, виникає біль у шиї, плечах, спині, а також головний.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове