Архів
П’ятниця,
13 жовтня 2017 року

№ 80 (19525)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Каталонська криза

ІСПАНІЯ. Каталонія відклала проголошення незалежності.

Докладніше...
День народного гніву

ФРАНЦІЯ. Понад 400 тисяч працівників бюджетної сфери одночасно вийшли на страйк у різних містах.

Докладніше...
Набирають легіонерів

РОСІЯ. Іноземцям дозволили воювати у лавах російської армії за кордоном.

Докладніше...
Нашим чорнобильцям таке і не снилось

ЯПОНІЯ. Суд визнав відповідальність держави за аварію на АЕС «Фукусіма-1».

Докладніше...
Наступ триває

ІРАК. Урядові сили відбили з-під контролю терористичної організації «Ісламська держава» місто Ель-Хувейджа.

Докладніше...
Ще й як доторканний президент

США. Сенатор Джон Маккейн звинуватив Дональда Трампа у затримці впровадження антиросійських санкцій.

Докладніше...
Потрійний теракт

СИРІЯ. У Дамаску впродовж доби прогриміли три потужні вибухи.

Докладніше...
Найвища кара вимагає «прозорості»

В ООН назвали країни з найбільшою кількістю страт.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

«Золоте» пірнання Наталії Жаркової

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Чемпіонат світу-2018. Відбірковий турнір. Європа. Група «І».

Україна — Хорватія — 0:2

Ісландія — Косово — 2:0

Фінляндія — Туреччина — 2:2

Першими у нашій групі фінішували ісландці. Другими — хорвати. І тільки третіми — українські футболісти. Серед європейських збірних на ЧС-2018 напряму потрапили: Англія, Бельгія, Німеччина, Ісландія, Іспанія, Польща, Португалія, Сербія, Франція, а також господар турніру Росія. Вісім володарів других місць із найкращими показниками — Швейцарія, Італія, Данія, Хорватія, Швеція, Північна Ірландія, Греція та Ірландія — розіграють у листопаді ще чотири путівки на мундіаль у стикових матчах плей-оф. Жеребкування — 17 жовтня в Цюріху. Нагадаємо, фінальний турнір ЧС-2018 відбудеться з 14 червня по 15 липня на стадіонах Росії.

Підводний спорт (фридайвінг). Українка Наталія Жаркова встановила два світові рекорди з пірнання на глибину. Спорт-сменка виборола дві золоті нагороди на чемпіонаті Європи в Туреччині. У турецькому місті Каш тривав перший за історію чемпіонат Європи з апное (він же фридайвінг — дисципліна підводного спорту, що вимагає подолання дистанції на затримці дихання) за версією CMAS (Всесвітньої конфедерації підводної діяльності). Наталія Жаркова піднімалася на п’єдестал тричі, причому двічі — на вищий щабель.

Спортсмени змагалися з таких дисциплін, як CWT monofin (пірнання з постійною вагою в моноласті), CNF (пірнання з постійною вагою без ластів) і CNF bifins (пірнання з постійною вагою у бі-ластах). Обидва «золоті» результати Жаркової стали новими світовими рекордами за версією CMAS (пірнання з постійною вагою без ластів і в бі-ластах).

Карате. Вихованка Львівського державного університету фізичної культури Катерина Крива здобула срібну нагороду на змаганнях «Karate1 Series A», які відбулися в австрійському Зальцбурзі.

Спортивна гімнастика. Українські гімнасти здобули дві срібні медалі на чемпіонаті світу, який завершився в канадському Монреалі. Так, студент Київського національного університету фізичного виховання і спорту Олег Верняєв фінішував другим у вправах на брусах. А студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Ігор Радивілов отримав «срібло» з опорного стрибка.

Юнацькі Олімпійські ігри. В аргентинському місті Росаріо відбувся юнацький чемпіонат світу зі стрільби з лука, під час якого розігрувалися олімпійські ліцензії на III літні Юнацькі ігри-2018 у Буенос-Айресі. Тільки 24 національні олімпійські комітети отримали відповідні квоти для участі в Іграх. Загалом було розіграно 16 ліцензій для хлопців і стільки ж — для дівчат. Україна здобула повний комплект олімпійських квот (1 хлопець та 1 дівчина). Володарями ліцензій стали Жанна Наумова, а також Олександр Панциру та Артем Овчинніков. Тепер Олександр з Артемом визначать між собою долю єдиної чоловічої путівки на Ігри-2018.

Ушу. У Казані (Росія) завершився чемпіонат світу з ушу. 508 атлетів із 60 країн світу протягом п’яти днів змагалися за чемпіонські титули. Україну представляли дев’ять спортсменів, які вибороли п’ять нагород (2 срібні медалі та 3 бронзові). Ганна Терещенко здобула «срібло» у програмі «даошу», а Людмила Темна стала віце-чемпіонкою у програмі «цзяньшу». Маємо дві бронзові медалі у програмі контактних поєдинків «саньда». Їх вибороли Ілона Ольховик (вагова категорія до 60 кг) та Олена Рябокінь (до 56 кг). Третя «бронза» на рахунку хлопців у програмі «дуйлянь» (Роман Рева, Артем Суонг та Андрій Фегецин).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хто годує країну...
Читати
...А хто обкрадає
Читати
Субсидіантів «уріжуть»?
Читати
Скоро не буде кому рятувати
Читати
Вигідна сіра зона
Читати
Дожилися
Читати
На додаток до дорожньої «війни»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове