Архів
П’ятниця,
13 жовтня 2017 року

№ 80 (19525)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Каталонська криза

ІСПАНІЯ. Каталонія відклала проголошення незалежності.

Докладніше...
День народного гніву

ФРАНЦІЯ. Понад 400 тисяч працівників бюджетної сфери одночасно вийшли на страйк у різних містах.

Докладніше...
Набирають легіонерів

РОСІЯ. Іноземцям дозволили воювати у лавах російської армії за кордоном.

Докладніше...
Нашим чорнобильцям таке і не снилось

ЯПОНІЯ. Суд визнав відповідальність держави за аварію на АЕС «Фукусіма-1».

Докладніше...
Наступ триває

ІРАК. Урядові сили відбили з-під контролю терористичної організації «Ісламська держава» місто Ель-Хувейджа.

Докладніше...
Ще й як доторканний президент

США. Сенатор Джон Маккейн звинуватив Дональда Трампа у затримці впровадження антиросійських санкцій.

Докладніше...
Потрійний теракт

СИРІЯ. У Дамаску впродовж доби прогриміли три потужні вибухи.

Докладніше...
Найвища кара вимагає «прозорості»

В ООН назвали країни з найбільшою кількістю страт.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Про це говорять

Спортивна база для прокурора

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

У мальовничому куточку прибережжя Десни при в’їзді до Чернігова на двох гектарах землі 2012 року швидко, як гриби після дощу, виросло котеджне містечко — фізкультурно-оздоровчий комплекс збудований на замовлення обласної прокуратури.

ЦЕ БУДІВНИЦТВО, ще не почавшись, супроводжувалося численними скандалами. Землі під нього Чернігівська міська рада виділила всупереч протестам громадськості. Тодішній прокурор області Сергій Мірошниченко запевняв, що працівники прокуратури мають на меті облаштувати спортивні майданчики для занять і змагань не тільки для своїх працівників, а й для всіх чернігівців. Він обіцяв, що жодної капітальної забудови на цій території проектом не передбачено: лише волейбольні, футбольні майданчики та бігові доріжки.

Але, як з’ясувалося згодом, все це було сказано тільки для того, щоб вгамувалися пристрасті. Котеджі, сучасний стадіон, альтанки із соснового зруба — це можна побачити хіба що крізь ковані ворота. Далі паркана приватна охорона із собаками не пускає.

Та активістів огорожа не зупинила. Представник громадської організації «Чернігівський Центр Прав Людини» Олександр Підгорний з’ясував, що заклад спорту і відпочинку насправді є постійним місцем проживання нинішнього обласного прокурора Володимира Комашка. До того ж будівництво було профінансоване понад п’ятьма мільйонами гривень будфірми ПАТ «Домобудівник», котра після цього збанкрутіла. Сотні людей опинилися без роботи. Олександр Підгорний певен, що без зловживання службовим становищем працівниками прокуратури тут не обійшлося. Свідченням цього є, на його думку, договір, укладений між прокуратурою Чернігівської області та ПАТ «Домобудівник», у якому зазначено: «Замовник у рахунок оплати надає підрядникові право користування фізкультурно-оздоровчим комплексом для потреб трудового колективу протягом 5 років».

«Тобто прокуратура не сплатила підрядникові ні копійки. За все це ні керівник ПАТ «Домобудівник», через якого збанкрутіло багатомільйонне підприємство, ні працівники прокуратури, причетні до цього, не зазнали ніякої відповідальності», — обурюється активіст.

Безоплатно працювали на будівництві прокурорської бази не лише будівельники, а й представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів. Своїми земснарядами вони намили піску на 90 тисяч гривень. Із ними також ніхто не розрахувався.

«За всіма цими фактами зловживань порушено три кримінальні провадження, — стверджує адвокат Сергій Нестеренко. — Однак незважаючи на рішення судів, офіційних документів щодо приналежності чи власності бази досі ніхто не пред’явив. У той же час із неформальних джерел стало відомо, що комплекс перебуває на балансі Генпрокуратури».

Поставити крапку в цій скандальній історії міг би чинний сьогодні прокурор Чернігівщини Володимир Комашко. Рік тому, реагуючи на викривальні публікації стосовно одноосібного користування обласною прокуратурою фізкультурно-оздоровчим комплексом, він заявив, що звернувся до керівництва міста та області з пропозиціями, як бути з цим надалі. Зокрема, він нібито висловив намір надавати спортивний комплекс для оздоровлення дітей педагогічних та медичних працівників. Але дітей на базі ніхто не бачив. Хіба що крім його власних. Володимир Комашко, не змінюючи традиції попередників, мешкає з родиною в одному з котеджів.

Комфортне життя прокуророві перервали активісти, які перекрили дорогу на базу. «Ми жодним чином не порушуємо закон. Адже стоїмо біля знака «Заборона проїзду», — кажуть вони. — Просто хочемо примусити законників дотримуватися закону. В усьому!»

Громада вимагає передати базу на баланс міста, щоб там дійсно могли відпочивати прості жителі, як і було обіцяно. Щодо обласного прокурора, то його офіційні доходи дозволяють придбати чи винайняти пристойне житло. Згідно з декларацією про доходи, родина Комашка має кілька земельних ділянок та квартир не тільки в Україні, а й за кордоном.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хто годує країну...
Читати
...А хто обкрадає
Читати
Субсидіантів «уріжуть»?
Читати
Скоро не буде кому рятувати
Читати
Вигідна сіра зона
Читати
Дожилися
Читати
На додаток до дорожньої «війни»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове