Архів
Вівторок,
19 вересня 2017 року

№ 73 (19518)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Новий курс

У ФРАНЦІЇ очікується рекордне за останні 10 років зростання оборонного бюджету.

Докладніше...
Ще одна ціль у Європі

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. У метрополітені Лондона стався вибух, є поранені.

Докладніше...
Син за батька відповідає

В ІСЛАНДІЇ відбудуться дострокові парламентські вибори.

Докладніше...
Що за країна — Вейшнорія?

БІЛОРУСЬ. У Міноборони озвучили завдання другого етапу спільних російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017».

Докладніше...
Під ударом мирне населення

ІРАК. У місті Насирія сталося два теракти за добу.

Докладніше...
Напруженість наростає

КНДР здійснила пуск ракети в напрямку Японії.

Докладніше...
З прицілом на майбутнє

ЄВРОСОЮЗ виділив додаткові кошти на боротьбу з безробіттям серед молоді.

Докладніше...
Урядова криза

ПЕРУ. Парламент висловив вотум недовіри уряду.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Добра новина

Овочева житниця осучаснюється

Ганна Кліковка.

Запорізька область.

Нове підприємство — перша в області «Пакувальна платформа» зі створення однорідних за вмістом торгових партій плодоовочевої продукції — незабаром відкриється у селі Водяне Кам’янсько-Дніпровського району. Нині завершується зведення унікального об’єкта.

ПІДПРИЄМСТВО стане майданчиком для підготовки до продажу тепличних овочів, вирощених малими та середніми сільгоспвиробниками Запорізького краю. Тут провадитиметься калібрування, пакування, штрихкодування, палетування та охолодження овочевої продукції. Ті, хто займається овочівництвом, знають, як важливо не тільки отримати гарний врожай, а й, як кажуть, довести його до розуму.

Цей об’єкт сучасної плодоовочевої інфраструктури побудований і обладнаний приватним підприємцем Андрієм Чорним за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). Як відомо, цей напрям реалізується в Україні три роки поспіль і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Кам’янсько-Дніпровський район наче Бог благословив природними й кліматичними умовами на вирощування овочів. А жителі Водяного завжди були піонерами цієї справи. Звідси традиційно везуть в усі куточки України перші помідори, огірки. За існування Союзу село відправляло свою продукцію столичним можновладцям — з нею курсували поїзди на Москву. Не дивно, що у районному центрі встановлено пам’ятник помідору. Кажуть, що у водянських томатів особливий, магічний, смак…

За офіційними даними, близько двох тисяч гектарів земельних ділянок у цьому регіоні зайняті плівковими теплицями, де вирощують майже 500 тисяч тонн овочів закритого ґрунту. Такі обороти, врешті-решт, змусили задуматися над ідеєю створення «Пакувальної платформи».

На будівельні роботи з реконструкції старого АТП знадобилося ледь більше чотирьох місяців. Приміщення переобладнано й оснащено сучасним холодильним, ваговим, вантажним устаткуванням, системою кондиціонування й озонування для дезінфекції приміщень.

Зібрані від малих і середніх виробників тепличні овочі будуть сортувати, упаковувати, палетувати й головне — швидко охолоджувати до температури 50С, щоб зберегти якість свіжої плодоовочевої продукції, подовжити термін її реалізації і транспортувати без втрат.

Відкриття цього об’єкта — це другий після тепличного комбінату «Силівка» складник у створенні повноцінного «Пакувального дому» для роботи з овочами закритого ґрунту у Кам’янсько-Дніпровському районі. Тож цієї осені регіон зробив важливий крок до завоювання вітчизняного та європейського ринків. Це пожвавить виробництво, яким тут опікуються з діда-прадіда і яке, сподіваються селяни, створить нові робочі місця.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Замість «гройсманівки» — «розенківку»?
Читати
Газ не здорожчає
Читати
Справедлива для кого?
Читати
Треба боротися, а не імітувати
Читати
Гроші на енергоощадність
Читати
Експорт зріс
Читати
Помилився. Буває...
Читати
МВФ підганяє
Читати
Музею бути
Читати
На тобі, небоже, що мені негоже
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове