Архів
Вівторок,
19 вересня 2017 року

№ 73 (19518)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Новий курс

У ФРАНЦІЇ очікується рекордне за останні 10 років зростання оборонного бюджету.

Докладніше...
Ще одна ціль у Європі

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. У метрополітені Лондона стався вибух, є поранені.

Докладніше...
Син за батька відповідає

В ІСЛАНДІЇ відбудуться дострокові парламентські вибори.

Докладніше...
Що за країна — Вейшнорія?

БІЛОРУСЬ. У Міноборони озвучили завдання другого етапу спільних російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017».

Докладніше...
Під ударом мирне населення

ІРАК. У місті Насирія сталося два теракти за добу.

Докладніше...
Напруженість наростає

КНДР здійснила пуск ракети в напрямку Японії.

Докладніше...
З прицілом на майбутнє

ЄВРОСОЮЗ виділив додаткові кошти на боротьбу з безробіттям серед молоді.

Докладніше...
Урядова криза

ПЕРУ. Парламент висловив вотум недовіри уряду.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Трагедія

За день до закінчення зміни

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

В Одесі через коротке замикання проводки вщент згоріло дерев’яне приміщення муніципального дитячого табору «Вікторія». У цьому закладі за рахунок коштів міського бюджету відпочивають діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, переможці конкурсів та турнірів, діти учасників АТО і переселенців.

ДВОПОВЕРХОВИЙ корпус почав палати 15 вересня о 23 годині 30 хвилині. Протипожежна сигналізація не спрацювала, через що рятувальники не змогли прибути вчасно. До того ж ні у гідранті, ні у пожежній водоймі, розташованих на території табору, не виявилося води. Довелося прокладати понад кілометр шлангового водопроводу від гідранта із сусідньої вулиці. На той час від триповерхового дерев’яного корпусу, у якому сталося загоряння, вже майже нічого не залишилося. Пожежникам залишалося лише вживати заходів, аби полум’я не перекинулося на інші будівлі.

У корпусі, де сталася пожежа, перебувало 42 дитини, три з яких, на жаль, не вдалося врятувати. Декілька вихованців потрапили до лікарні з травмами та отруєннями. Одна з них, Катерина Ной, встигла врятувати вісьмох менших за неї діток… Вихованці стверджують, що вожаті зазвичай закривали їх у кімнатах на ніч на ключ, аби бути спокійними, що вони не виходитимуть без їхнього дозволу. Про те, що це цілком імовірно, свідчить той факт, що кілька дітей, аби врятуватися, вистрибнули з вікна другого поверху. Можливо, дівчатка, які загинули, просто не змогли відкрити двері... У цьому буде розбиратися слідство, яке має з’ясувати міру провини кожного, хто відповідав за безпеку дітей.

За попередніми висновками, причина загоряння — коротке замикання. В ході позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Одеській ОДА керівництво ГУ ДСНС в Одеській області повідомило, що їхнє відомство перевіряло табір 23 червня 2017 року і виявило порушення, зокрема вимкнуту протипожежну сигналізацію. Було зроблено відповідний припис, але усувати порушення ніхто не поквапився. Виникає питання — кому потрібні такі перевірки задля «галочки»?

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 2-ї ст. 270-ї ККУ «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Як повідомив радник Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, узято під варту двох посадових осіб табору, відповідальних за протипожежну безпеку. Директор закладу перебуває в лікарні із серцевим нападом, йому оголошено підозру, біля палати чергують правоохоронці. Проведено обшуки в Київському райвідділі ГУ ДСНС в Одеській області, Київській райдержадміністрації Одеси, а також Департаменті освіти Одеської міськради. Чиновників підозрюють у службовій недбалості.

У суботу близько 17-ї години до будівлі мерії на Думській площі прийшли батьки дітей, які відпочивали в таборі «Вікторія», громадські активісти та небайдужі містяни. Люди вимагали прибуття мера Геннадія Труханова та його заступника Зінаїди Цвірінько. Була спроба штурму приміщення, мітингувальники намагалися вибити двері. Поліція упоралась із ситуацією, напруженість трохи спала.

Водночас мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його заступника, який відповідав за пожежну безпеку закладу. Директор департаменту освіти ОДА Олена Буйневич сама подала у відставку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Замість «гройсманівки» — «розенківку»?
Читати
Газ не здорожчає
Читати
Справедлива для кого?
Читати
Треба боротися, а не імітувати
Читати
Гроші на енергоощадність
Читати
Експорт зріс
Читати
Помилився. Буває...
Читати
МВФ підганяє
Читати
Музею бути
Читати
На тобі, небоже, що мені негоже
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове