Архів
Вівторок,
12 вересня 2017 року

№ 71 (19516)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Проект військового «Шенгену»

ЛИТВА ініціювала створення на теренах Європи військової «Шенгенської зони».

Докладніше...
Іще одне «розлучення»

ІСПАНІЯ. Конституційний суд призупинив закон про референдум щодо незалежності Каталонії.

Докладніше...
Безпрецедентна за масштабами епідемія

ЄМЕН. Через гостру нестачу питної води країною шириться епідемія холери.

Докладніше...
Відтермінована на 72 роки вимога

ПОЛЬЩА направила офіційний запит до Німеччини щодо репарації за збитки під час Другої світової війни.

Докладніше...
Згортають співпрацю

ФІЛІППІНИ припинили торгівлю з Північною Кореєю.

Докладніше...
Вибори росіян не цікавлять

РОСІЯ. У понад 80 суб’єктах РФ відбулися більш як шість тисяч виборів різного рівня.

Докладніше...
Паніка і руйнування

МЕКСИКА. Тихоокеанське південне узбережжя країни сколихнув землетрус магнітудою 8,1.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Наше військо

Iз позивним «Дублер»

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Донецька область.

Фото автора.

Актор російського кіно Анатолій Пашинін (на фото) записався добровольцем в Українське військо. У 8-му батальйоні УДА «Аратта» він обрав для себе позивний «Дублер». Під час поїздки на передову випала нагода поспілкуватися з бійцем.

НАРОДИВСЯ Анатолій 15 вересня 1978 року в містечку Світловодськ на Кіровоградщині. Дитячі роки минули в козацьму краї — на Запоріжжі. Навчавсь у Запорізькому індустріальному інституті, опановував одразу дві спеціальності — металургію та охорону навколишнього середовища. А ще юнак активно займався спортом — боксом і карате. Це допомогло йому отримати роль старлея Дороніна — офіцера РА, який воює в Чечні проти повстанців, у російському серіалі «Грозові ворота». Тепер, під час російсько-української війни, він, напевне, мав би бути в складі окупаційних військ, які вдерлися навесні 2014 року до Криму й на Донбас. Однак світ став догори дрига: старлей «Доронін», тобто виконавець його ролі, тепер воює на нашому боці неподалік Маріуполя.

У кіно Анатолій Пашинін почав зніматися 2001 року, після закінчення у Москві Вищого театрального училища ім. Щепкіна. Потяг до сцени в хлопця був такий сильний, що до Білокам’яної він подався, ще навчаючись на п’ятому курсі Запорізького індустріального інституту. Зміна життєвого шляху увінчалася успіхом: його акторський талант помітили. Анатолій Пашинін зіграв кілька ролей, якими міг би пишатися будь-який кіноактор. Він знімавсь у численних російських та українських фільмах.

Найбільший успіх, утім, актору приніс серіал «Грозові ворота». У ньому герой Пашиніна ціною власного життя рятує російських солдатів. Це — взірець російського офіцера, який був потрібний Москві для пропаганди. Цікаво, що описаний у романі бій на висоті 776 відбувся вже після того, як роман, за яким створений сценарій, був уже написаний. Серіал, головну роль у якому зіграв Анатолій Пашинін, виявився настільки популярним, що наступні після виходу фільму на екран видання книжки Олександра Тамонікова «Рота йде в небо» вже друкувалися під назвою «Грозові ворота».

У Пашиніна життя складалося: робота на «фабриці мрій», достаток, квартира в центрі Москви... І ось він все це полишає й повертається з російським паспортом в Україну. Ті, хто знає Анатолія ближче, стверджують, що це тільки на перший погляд він зробив несподіваний життєвий крок. Насправді його погляди на імперію Путіна завжди були критичними. Актор брав участь у протестних акціях, які проходили в Москві. Під час Майдану приїздив до столиці України. А коли почалася війна, разом із волонтерами не раз бував на передовій, де воював його брат Костянтин. До речі, позивний «Дублер» діставсь Анатолію у спадок від брата, який у найважчі дні захищав Донецький аеропорт. Вже тоді актор захоплено висловлювався про наших «кіборгів».

А в «Грозових воротах», між іншим, одну з головних ролей зіграв ще один російський актор — Пореченков. Той, що задля розваги стріляв у захисників аеропорту з кулемета. Анатолій Пашинін обрав іншу долю: захист української землі, за яку він може загинути. До речі, робить це із російським паспортом у кишені. Вважає, не варто клопотатися про українське громадянство, якщо багато іноземців, котрі не перший рік захищають Україну на фронті, досі його не отримали.

— Колись я грошима допомагав тим, хто захищає нашу землю, свободу, — каже Анатолій Пашинін. — Тепер копаю окопи, стою на чатах, стріляю...

З Анатолієм Пашиніним я зустрівся в останні дні літа на базі батальйону «Аратта». Справив він на мене враження людини емоційної. Інтерв’ю беру в нього дорогою до бусика, на якому, повантаживши бронежилет і каску, він поспішає на передову. Однак командування підрозділу, в якому «Дублер» опанував фах кулеметника, розповіло, що Пашинін боєць витриманий, годиться бути спецпризначенцем. Власне, увесь батальйон «Аратта» — це підрозділ спеціального призначення. Хоча, думається, набагато грізнішою силою Анатолій Пашинін буде як бойова і потужна одиниця інформаційної війни.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вибори, вибори...
Читати
Вирок винесено
Читати
На дипломатичному фронті
Читати
Потрібні мільярди «валюти»
Читати
Торгують справно
Читати
Ех, газонемо!
Читати
Поглиблюємо зв’язки
Читати
Нема на чому їздити
Читати
Увага: розпродаж
Читати
Міцні напої дорожчають
Читати





— Ситуація в наших руках. Ми утримуємо ціни!

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове