Архів
П’ятниця,
8 вересня 2017 року

№ 70 (19515)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Лариса САЙ-БОДНАР.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Чи вціліємо під градом?

ПАМ’ЯТАЄТЕ бородатий анекдот про першого президента Кравчука, який на пропозицію сховатися від дощу під парасолькою відповів: «А я — поміж крапельками»? Тепер поміж крапельками доводиться проскакувати нам, простим людям, надто пенсіонерам. І якщо раніше це ще якось вдавалося робити, то останнім часом ніяк не вдається. Бо ж людські можливості не безмежні, щоб витримувати постійне підвищення тарифів на газ, електроенергію, відповідно здорожчання продуктів та послуг. Нові ціни проливаються на наші голови вже не дощем, а зливами з градом. Хто встоїть на ногах під такою навалою стихії, той і виживе. Нам влаштовують природний відбір, вам не здається?

Григорій БУНЯК.

м. Прилуки

Чернігівської області.

 

ЧИ ПОМІТИЛИ ви, люди, як на багатьох телеканалах, особливо тих, що належать нашому Президентові, почалась передвиборна агітація за те, щоб Порошенко залишився на другий термін? Ведучі захлинаючись розказують, який він чудовий дипломат і управлінець. Мовляв, війна, важко, а він керує. До нас апелюють, натискаючи на всі важелі, маючи народ за стадо овець. Звісно, кожний президент незалежної України був «кращий» за попереднього. Але хитрішого за Петра Олексійовича ще не було. В наші кишені залазять хитро, через комунальні тарифи, збагачуючи водночас олігархів. То невже ж знову має пролитися людська кров, щоб зупинити це свавілля?

Лідія ОРЛОВА.

м. Київ.

 

ПОЧУЛА оце якось виправдання високопосадовців щодо розміру їхньої зарплатні. Мовляв, вони її чесно відробляють, повертаючи у скарбницю вкрадені іншими посадовцями мільйони. Поділилась інформацією з колишньою колегою-вчителькою, що мешкає по сусідству. То скажіть, будь ласка, може, й нам, учителям, претендувати хай на невелику, ну хоча б трохи більшу, ніж мінімальна, пенсію? Ми чесно і віддано навчали дітей. Багато хто з них став відомими людьми, які заробляють мільярди гривень і навіть валюту для держави. А підвалини закладалися колись нами. Ми вчили їх бути працьовитими й сумлінними. Вибачте, що вдаюсь до таких порівнянь. Самій соромно. Але як можна інакше реагувати на таку відповідь щодо зарплат і премій у тих, хто біля корита?

Катерина ФЕЩУК.

смт Козлів

Козлівського району

Тернопільської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове