Архів
П’ятниця,
8 вересня 2017 року

№ 70 (19515)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Лариса САЙ-БОДНАР.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Доземно вклоняємось Марії

ДНЯМИ відзначає свій 97-й день народження наша дорога мудра вчителька Марія Кирилівна Шовкун з м. Носівки на Чернігівщині. Вона ровесниця «Сільських вістей» і давня й незмінна їх шанувальниця. Вважає себе щирою подругою газети, яку щоразу захоплено перечитує від першого до останнього рядочка і завжди ділиться враженнями, обговорює ту чи іншу інформацію з дітьми, онуками, подругами-вчителями, а надто — з однодумцями із жіночого клубу «Берегиня», активісткою якого є протягом багатьох літ.

Усе життя вона сіяла добре, розумне і вічне на уроках історії у Носівській середній школі №1. Але має і власний багатющий багаж історії за плечима. Молодою дівчиною у роки Другої світової війни була зв’язківцем у підпільному партизанському загоні «За Батьківщину», який діяв на Чернігівщині. Скільки тоді рубців лягло на серце — не лічити! Але хай як тяжко доводилося в житті, вона завжди була і залишається прикладом для кількох поколінь своїх учнів, долею яких і досі цікавиться та щиро переймається. М. К. Шовкун — Педагог з великої літери, цікава співрозмовниця, глибока, мудра наставниця, щира порадниця.

Люба вчителько, нехай за всі ваші труди і палке невтомне серце кожен день посилає силу і наснагу й далі любити, творити, радіти. Нехай сріблясті павутинки осені, вплетені у ваші коси, не пускають зиму на поріг.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове