Архів
Вівторок,
5 вересня 2017 року

№ 69 (19514)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Нацбезпека понад усе

ДАНІЯ. Уряд ініціював зміни до законопроекту про континентальний шельф королівства.

Докладніше...
Народний гнів проти адмінресурсу

У КЕНІЇ анульовано результати президентських виборів.

Докладніше...
Дипломатичний скандал

У США припинили роботу три російські дипломатичні відомства.

Докладніше...
Нове обличчя Європи

НІМЕЧЧИНА. Канцлер Ангела Меркель заявила, що іслам тепер є «частиною ФРН».

Докладніше...
Спритний дух-2017

У ГРУЗІЇ розпочались міжнародні військові навчання НАТО.

Докладніше...
Виклик усьому світу

ПІВНІЧНА КОРЕЯ офіційно повідомила про випробування водневої бомби.

Докладніше...
Вимагають більших зарплат

ЧЕХІЯ. У Празі відбулась акція протесту освітян.

Докладніше...
Напруженість наростає

М’ЯНМА. З новою силою спалахнули збройні сутички між урядовою армією та повстанцями.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Всесвітня літня Універсіада-2017

Спортивна сесія зарахована

Микола МОТОРНИЙ.

Фото автора.

Чемпіон і двічі срібний призер з плавання Михайло Романчук.

Переможці повернулися на Батьківщину.

12 золотих, 11 срібних, 13 бронзових і шосте загальнокомандне місце — такий вагомий медальний урожай української студентської збірної команди на 29-й Усесвітній літній Універсіаді-2017, яка фінішувала на острові Тайвань у місті Тайбей. А ми змагалися тільки в 14 із 21 виду спорту.

ТА Й СПОРТСМЕНІВ у нас було набагато менше, ніж у тих команд, які фінішували вище нас. Кожний четвертий український студент став призером універсіадних змагань. А всього 54 вітчизняні студенти підіймалися на п’єдестал пошани. Найбільший внесок зробили студенти Національного університету фізичного виховання та спорту України (вісім медалістів), Львівського державного університету фізичної культури — сім, Харківської державної академії фізичної культури і спорту — шість. Серед непрофільних вишів відзначилися Луганський національний університет імені Тараса Шевченка — п’ять, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки — чотири, Тернопільський національний економічний університет — три. Результат минулої Універсіади у Кванджу-2015 наші хлопці й дівчата перевершили аж на чотири золоті і на п’ять медалей від загальної кількості.

Непогано медально віджнивували спортивні гімнасти (Олегу Верняєву вдалося виграти п’ять нагород, з них — одна золота), плавці (Михайло Романчук має в активі одну золоту і дві срібні медалі), легкоатлети, тхеквондистка, ушуїстка, дзюдоїст, художні гімнастки, стрибуни у воду, фехтувальники, важкоатлети. Перемога останніх стала приємною несподіванкою, бо поїхав 3-4-й склад збірної, але дівчата своєю майстерністю довели, що вони неперевершені. У цьому велика заслуга їхнього тренера Ганни Безсонової. З ігрових видів спорту за бронзовий п’єдестал зачепилися тільки волейболістки. Повне фіаско у футболістів, баскетболістів і волейболістів.

Чемпіонами 29-ї Всесвітньої літньої Універсіади стали: у водних видах спорту: плавці Михайло Романчук (400 м вільним стилем) та Андрій Говоров (50 м батерфляєм); стрибуни у воду — дует Олександр Горшковозов та Анастасія Недобіга (мікст); у гімнастиці — спортивний гімнаст Олег Верняєв (багатоборство) та художні гімнастки Марина Макарова, Валерія Гудим, Дар’я Сич, Анастасія Подрушняк, Аліна Бихно (багатоборство, групові вправи); у фехтуванні: рапірист Дмитро Чучукало та команда шпажисток — Анфіса Почкалова, Ксенія Пантелєєва, Джоан Фейбі Бежура, Юлія Свистіль; легкоатлети: Оксана Окунєва (стрибки у висоту), Інна Кашина (ходьба, 20 км) та команда у складі: Інна Кашина, Аліна Цвілій, Валентина Мирончук, Тамара Гаврилюк (ходьба, 20 км, команда); тхеквондо: Ірина Ромалданова (вагова категорія до 46 кг); важка атлетика: Ірина Деха (вагова категорія до 90 кг).

— Це неймовірний успіх студентського спорту України, — говорить заступник міністра освіти і науки України Роман Греба. — Сама ж Універсіада була сповнена непередаваної атмосфери студентського духу. Це було справжнє свято молодості та сили і зі сльозами, і сміхом, і драйвом, і адреналіном. І, врешті-решт, перемога. Щиро вдячний нашим студентам-спортсменам, тренерам, українським платникам податків, ректорам, Асоціації студентського спорту, Комітету з фізичного виховання та спорту за високий результат. Тепер залишилася ще наша частина домашньої роботи — виплатити грошові винагороди та представити найкращих студентів-спортсменів до державних нагород.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хроніка знецінення
Читати
До мільйонів поки що не дійде
Читати
Країні потрібні робітники
Читати
З ким торгуємо
Читати
Просто так не потрапиш
Читати
Проблеми з пенітенціарною системою
Читати
Допомога з Далекого Сходу
Читати
Обрали Україну
Читати
Євроажіотаж
Читати
Заручників побільшало
Читати





— А цей план прийнято в цілому чи тільки за основу?!

Мал. В. Солонька.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове