Архів
Вівторок,
29 серпня 2017 року

№ 67 (19512)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  • За рубежем
Народ каже «ні» насильству

ІСПАНІЯ. У Барселоні відбувся марш проти тероризму.

Докладніше...
Потроху закручують гайки

НІМЕЧЧИНА і ЄГИПЕТ уклали угоду про висилання нелегалів.

Докладніше...
Мирний тиск на норовливого сусіда

КИТАЙ відмовився від нових ділових проектів із Північною Кореєю.

Докладніше...
Поставлено крапку

У КОЛУМБІЇ офіційно оголосили про завершення конфлікту з FARC.

Докладніше...
Не тільки ми стурбовані

У БІЛОРУСЬ прибуває російська військова техніка для участі в навчаннях поблизу кордону з Польщею «Захід-2017».

Докладніше...
Знову теракти

ІРАК. У Багдаді сталося два вибухи. Є загиблі та поранені.

Докладніше...
Є альтернатива російському газу

У ЛИТВУ прибула перша партія скрапленого газу зі США.

Докладніше...
Масштабне стихійне лихо

США. Штатом Техас пронісся потужний ураган «Харві».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Всесвітня Універсіада-2017

Ужинок нагород

Микола МОТОРНИЙ.

Студентські спортивні Ігри-2017, які відбуваються в тайванському Тайбеї, вийшли на фінішну пряму. Українські спортсмени з 28 медалями, серед яких 10 золотих, дев’ять срібних і дев’ять бронзових, займають сьоме загальнокомандне місце.

З ПОВНИМ комплектом нагород повернувся додому студент Національного університету фізичного виховання і спорту України Олег Верняєв. До «срібла» в командних змаганнях Олег додав золоту медаль в особистому багатоборстві, дві срібні — у вправах на коні та опорному стрибку, а також завоював бронзову медаль на кільцях.

Три медалі — в активі студента Рівненського державного гуманітарного університету Михайла Романчука. Після «золотої» 400-метрівки вільним стилем Михайло ще двічі фінішував як срібний призер на дистанціях 800 і 1500 метрів вільним стилем. Медальний почин Романюка підхопили студент Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету Андрій Хлопцов (срібна медаль на 100-метрівці брасом), представник Запорізького національного університету Сергій Фролов (бронзова медаль на дистанції 800 метрів вільним стилем) і студентка Полтавського національного педагогічного університету імені Короленка Марія Лівер («бронза» на дистанції 50 метрів брасом).

Виправдали сподівання й українські стрибуни у воду. Олександр Горшковозов та Анастасія Негода (обоє — Луганський національний університет імені Тараса Шевченка) відзначилися чемпіонським результатом у командній серії МІКС (обидва учасники почергово стрибають по три рази з триметрового трампліна і десятиметрової вишки). Срібними призерами у синхронних стрибках з триметрового трампліна стали Станіслав Оліферчик (Луганський національний університет імені Тараса Шевченка) та Анастасія Кесар (Запорізький національний технічний університет).

У напружених і драматичних поєдинках йшли до омріяного медального п’єдесталу вітчизняні фехтувальники. Вже з бронзовою нагородою Ксенія Пантелєєва (Львівський державний університет фізичної культури) разом з Джоан Бежурою (Тернопільський національний економічний університет), Анфісою Почкаловою та Юлею Свистіль (обидві — ЛДУФК) у фінальному поєдинку обіграли шпажисток США — 45:44. А через кілька годин вітання приймали хлопці-рапіристи. Дмитро Чучукало (Національний університет фізичного виховання і спорту України) і Ростислав Герцик (Львівський державний університет фізичної культури) пробилися до півфіналу. Дмитро обіграв італійця, а Ростислав, на жаль, поступився японцю і став бронзовим призером. «Золоту» дуель Чучукало виграв у кривдника Герцика. За рахунку 14:14 Дмитро провів блискавичну атаку і став чемпіоном Універсіади-2017.

У важкій атлетиці українські студенти здобули тільки одну медаль. Чемпіонкою у ваговій категорії до 90 кілограмів стала студентка Харківської державної академії фізичної культури Ірина Деха.

Відзначилася «золотом» і столична студентка Ірина Ромолданова, яка виграла турнір тхеквондисток.

Усе «золото» на дистанції 20 кілометрів зі спортивної ходьби забрали українські легкоатлетки. Важка траса Тайбея виявилася «золотою» для студентки Сумського державного педагогічного університету імені Макаренка Інни Кашиної. Її чемпіонський результат — 1 година 39 хвилин 44 секунди. Сьоме місце посіла студентка Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Аліна Цвілій — 1 година 45 хвилин 25 секунд. Дев’ятою прийшла на фініш Валентина Мирончук (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки) — 1 година 46 хвилин 52 секунди. Одинадцятою перетнула уявну стрічку Тамара Гаврилюк (Житомирський державний університет імені Івана Франка) — 1 година 51 хвилина 21 секунда. Це дало змогу нашій жіночій збірній здобути «золото» Універсіади у командних змаганнях. Порадувала і чоловіча команда з цього виду спорту. Вони — треті.

Студентка Рівненського національного гуманітарного університету Олена Колесниченко закінчила третьою дистанцію 400 метрів із бар’єрами. Драматичним виявився фінальний жіночий забіг на 800-метрівці. Кубинська легкоатлетка, порушивши правила змагань, прийшла першою. Другою перетнула фінішну стрічку студентка Тернопільського національного економічного університету Ольга Ляхова. Судді дискваліфікували кубинку і перше місце присудили нашій Олі. Навіть вручили золоту медаль, але організатори задовольнили протест кубинської команди.

Не все клеїться у наших представників ігрових видів спорту. Так, баскетболісти не зуміли подолати груповий етап, а футболісти, які майже дивом пробилися до чвертьфіналу, посівши друге місце у своїй групі, програли команді Мексики — 0:2. Поки що зберігають надії на медалі наші обидві волейбольні команди. Дівчата у матчі за третє місце зіграють з господинями Універсіади, а хлопці за вихід до фіналу змагатимуться з командою Ірану.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безупинний безвіз
Читати
Півстоліття за межами отчого дому
Читати
«Прозорі» ліки
Читати
Підпиляли ріг достатку
Читати
Покер по-російськи
Читати
Вибухове свято
Читати
Гинуть на шляхах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове