Архів
Вівторок,
29 серпня 2017 року

№ 67 (19512)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця

Криниця

Сторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей

Отаману Петлюрі

У ВІННИЦІ в День козацтва та захисника України встановлять перший пам’ятник отаману військ Української Народної Республіки Симону Петлюрі. Це буде перший пам’ятник йому в Україні, пише «Реал».

«За основу художнього образу ми взяли аналогічне фото. Радилися з цього приводу з істориком Олександром Федоришеним. Вирішили, що цікавим художнім поворотом буде вставити у руки Петлюрі карту України, на яку він дивитиметься і бачитиме дві головні позначки: «Вінниця» — тимчасова столиця УНР та «Київ» — столиця України, тимчасово захоплена більшовиками. А встановити його плануємо на території двору будівлі обласного радіо. Це логічно, адже, як мені розповіли, в цьому будинку розташовувався Будинок канцелярії Симона Петлюри 1920 року», — поділився задумом майстер Володимир Оврах.

Версія для друку          До списку статтей

Так сказав!

Богдан ЛЕПКИЙ,

поет, прозаїк, публіцист, художник.

«Дивіться — Азія на нас іде! Орди заливають нас, мов потоп, палять городи й села, руйнують культуру, грозять неволею, — а ви й дальше воюєте самі поміж собою? А ви й дальше сваритеся о межу, видираєте один одному малий клаптик землі, щоби стратити цілу країну? А ви й дальше маєте на увазі тільки власне ваше добро, власні достатки й власні почесті! Вас вітчина мало що обходить!»

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове