Архів
Вівторок,
29 серпня 2017 року

№ 67 (19512)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця

Криниця

Сторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Точка зору

Навчімося шанувати рідне!

До питання про богообраний народ

Сергій ПІДДУБНИЙ,

письменник, дослідник української історії та мови.

НЕМА в Бога і не може бути обраних народів. Кожний народ може вважати себе таким. Крім того, навіть одна добре відома малесенька, червона із чорними цяточками комаха називається Божою корівкою.

Все живе створене всевишнім, божественним розумом.

На моє переконання, вигадана євреями теорія богообраності — це один із видів шовінізму, спроба поставити себе вище інших.

Але якщо вже на те пішло, спробуймо розібратися, хто має найбільше право називатися богообраним чи Божим народом?

Візьмімо так звані давньогрецькі міти і звернімося до тієї, кого в давнину вважали матір’ю всього живого на землі. До Геї.

Це космологічне божество, що називається давньогрецьким. Однак, зауважте, серед тих, кого народила Гея, називають Понт (Чорне море), а не Егейське чи Середземне море, де розташована Греція, і трьох «великих та могутніх синів»: Китта, Бриарея й Гієса. Також сином Геї був найвродливіший і наймогутніший з-поміж гігантів Антей.

Китта — це засновник роду киттів, або скитів, адже не випадково Геродот називає його маму Гею Богинею скитів. Бриарей — це Бог північного вітру Борей, котрий дав мітичне (або, як кажуть, грецьке) ім’я річці Дніпро Бористен. Його іменем також називалися країна Богів ГіперБОРЕЯ, придніпровські племена бори, а деякі українські міста та села, як-от Бориспіль, Борислав, Борова, Буринь, донині носять його ім’я.

Найвродливіший і наймогутніший серед гігантів Антей дав ім’я країні Анія, а її мешканці називалися антами, якими були наші пращури.

А тепер візьміть, наприклад, «Античний словник» чи подивіться у Вікіпедії — ви ніде не знайдете, що синами першоматері Геї були грек або юда.

Скажете про новозавітного Ісуса Христа? Але в Євангеліях ми читаємо, що Він був галілеянином, а апостол Павло стверджував, що Він «переднакреслений був» серед галатів, «як ніби між ними і розп’ятий?» (Гал. 3:1). Галати ж, писав Йосип Флавій, — це нащадки Гомера, він називав їх гомарійцями (кімерійцями). Папа Римський Іоанн ХХІІ зауважував, що Галатією раніше називалася Київська Русь…

Тож хто має найбільше право називатися богообраним народом? Навіть не богообраним, а сином чи онуком Божим?..

Те, що саме українці є дітьми чи онуками Божими, також засвідчує карта Бористену, видана 1643 р. в Амстердамі. Це унікальна карта, яка показує і коментує (латинською мовою) низку народів і племен, що жили за старих часів по Дніпру.

Офіційна наука старанно оминає цю карту, бо вона викриває тисячолітні брехні греків та їхніх прибічників. Наприклад, за твердженням греків, яким так сильно довіряє наука, Істмом називався Коринфський перешийок на півдні Балкан. Але карта Бористену стверджує, що Істмом насправді був перешийок, що зв’язував Крим із материком. Повна назва: «ІСТМ між Перекопом і Бористеном».

В одному з коментарів ідеться про те, що правобережжя Дніпра також називали Деметрою. А це, як відомо, Богиня родючості, хліборобства та шлюбу.

Тобто бачимо, що наша земля навіть називалася іменем Богині. Тож знову таки, хто насправді є богообраним народом?..

Нам усім добре відома фраза «гомо сапієнс», що з латини перекладається як «людина розумна». Але ніхто нам ніколи не розкаже, що «гомо» це є наші пращури гомери-кімерійці, а в основі слова «сапієнс» міститься ім’я Богині скитів Апі. Тобто «гомо сапієнс» — це «Гомери божественні». Про них як про досконало озброєні північні орди Гомера згадував іще біблійний пророк Єзекіїля (VІІ ст. до н. е.).

І це, між іншим, свідчення іноземних джерел.

А що кажуть наші? Ось що передав нашому праотцю Орію сам Бог-Творець Сварг (у записі автора Велесової книги Ілара Хоругина):

Тут мовив Орію Сварг наш:

«Як свої творіння створив

вас од перст своїх.

Знайте, що ви сини Творця,

і поводьтеся, як сини Творця,

і будете як діти мої,

і Дажбо буде Отець ваш.

Тому будьте достойними

послушниками його:

що той вам накаже,

те й маєте робити —

і як говорити, і що творити».

...Ми мали своїх Богів, навіть цілу династію Богів. Наші пращури жили на річці Бог, яку в ХІХ ст. московські колонізатори перейменували на Південний Буг. Ми мали багатющу релігійну систему. З неї черпали всі найголовніші сучасні релігії світу, в т. ч. творці Біблії.

Саме нам, точніше, нашим праотцям-скитам, Бог-Творець Сварг спустив із неба золотий плуг — щоб ми навчили світ хліборобству, золоте ярмо — щоб одомашнили бика, золоту сокиру — щоб будували житло, і золотий ріг — символ Божого покровительства та достатку.

Маємо усвідомити, що ми є синами Творця. Научімося шанувати себе як сини Творця і навчімо інших шанувати себе, як синів Творця.

І будемо сильні та самодостатні!

Версія для друку          До списку статтей

Так сказав!

Богдан ЛЕПКИЙ,

поет, прозаїк, публіцист, художник.

«Дивіться — Азія на нас іде! Орди заливають нас, мов потоп, палять городи й села, руйнують культуру, грозять неволею, — а ви й дальше воюєте самі поміж собою? А ви й дальше сваритеся о межу, видираєте один одному малий клаптик землі, щоби стратити цілу країну? А ви й дальше маєте на увазі тільки власне ваше добро, власні достатки й власні почесті! Вас вітчина мало що обходить!»

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове