Архів
Середа,
23 серпня 2017 року

№ 66 (19511)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
І в нас би так

ФРАНЦІЯ. Парламент ухвалив закон про політичну етику.

Докладніше...
Жорстка відповідь

США призупинили видачу неімміграційних віз росіянам на невизначений термін.

Докладніше...
Іще один митний союз

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ запропонувала ЄС на час перехідного періоду після Brexit укласти тимчасовий митний союз.

Докладніше...
Придушена «Празька весна»

У ЧЕХІЇ вшанували пам’ять жертв окупації країни радянськими військами 1968-го.

Докладніше...
Оголошений у загальноєвропейський розшук

ІСПАНІЯ. Поліція з’ясувала особу водія, котрий в’їхав у натовп на барселонській набережній Рамбле.

Докладніше...
Тим часом на батьківщині терориста…

МАРОККО. Король помилував 415 засуджених за тероризм.

Докладніше...
Битва ідеологій

КАНАДА. У Квебеку сталися масові сутички.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Запитання — відповідь

Арешт на майно боржника

Ліна ПАСЬКО.

«Мій син, котрий мешкає зі мною, заборгував банку. Днями до мого будинку прибули державні виконавці та захотіли описати майно. Я попередила, що будинок та все майно у ньому належить мені, що підтверджується документами. Чи маю я відповідати за борги сина?» — цікавиться Ярослава П. із Кіровоградської області.

ЗГІДНО зі ст. 1054-ю ЦК України за кредитним договором банк або інша фінансова установа зобов’язується надати грошові кошти позичальникові в розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов’язується повернути кредит та сплатити проценти. Статтею 625-ю цього Кодексу передбачено, що боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов’язання і має відшкодувати кредитодавцеві завдані ним збитки.

У разі, якщо позичальник не в змозі вчасно і в повному обсязі виплатити борг, слід звернутися до фінансової установи з проханням про реструктуризацію, наприклад, змінити графік погашення кредиту, зменшити розміри платежу, списати частину боргу (зазвичай суму штрафних санкцій) тощо.

Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації. За відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог стягувача, стягнення звертається на належне боржникові інше майно, крім того, на яке не може бути накладено стягнення. Боржник має право вказати ті види майна чи предмети, на які необхідно звернути стягнення в першу чергу. Остаточно черговість стягнення на кошти та інше майно боржника визначається державним виконавцем.

Коли сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує десяти розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване це житло, не здійснюється, а державний виконавець зобов’язаний вжити всіх заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника.

Накласти арешт на майно родичів боржника банк може лише у тому разі, якщо вони є майновими поручителями відповідно до кредитного договору. Якщо ж родичі не виступали поручителями, і не давали на це своєї згоди, ніхто не може заарештувати їхнє майно.

Оскільки ваш син не має права власності на об’єкт нерухомості (будинок) та прибудинкову територію, то дії державних виконавців суперечать закону.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Премія на мільйон
Читати
Iз різного тіста
Читати
«Живі» гроші в обмін на заощаджений газ
Читати
Він потрібен усім
Читати
Таки підпал
Читати
Кому попит, а кому клопіт
Читати
Досі мандрує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове