Архів
Середа,
23 серпня 2017 року

№ 66 (19511)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
І в нас би так

ФРАНЦІЯ. Парламент ухвалив закон про політичну етику.

Докладніше...
Жорстка відповідь

США призупинили видачу неімміграційних віз росіянам на невизначений термін.

Докладніше...
Іще один митний союз

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ запропонувала ЄС на час перехідного періоду після Brexit укласти тимчасовий митний союз.

Докладніше...
Придушена «Празька весна»

У ЧЕХІЇ вшанували пам’ять жертв окупації країни радянськими військами 1968-го.

Докладніше...
Оголошений у загальноєвропейський розшук

ІСПАНІЯ. Поліція з’ясувала особу водія, котрий в’їхав у натовп на барселонській набережній Рамбле.

Докладніше...
Тим часом на батьківщині терориста…

МАРОККО. Король помилував 415 засуджених за тероризм.

Докладніше...
Битва ідеологій

КАНАДА. У Квебеку сталися масові сутички.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Хмельниччина

Знову готові до бою

Михайло ЛЕВЧУК.

ЧЕРГОВА партія відновлених на ДП «Шепетівський ремонтний завод» самохідних артилерійських установок «Акація» і «Гвоздика» успішно пройшла випробування на спеціальному полігоні перед тим, як їх передадуть Збройним силам України. Оборонне підприємство також лагодить і модернізує ракетні системи залпового вогню «Град», «Ураган», міномети, комплекси протитанкових керованих ракет, засоби управління військами. Часто виїзні бригади ремонтників відновлюють бойову техніку безпосередньо в зоні АТО.

Порівняно з довоєнним 2013 роком завод збільшив обсяги виробництва майже в чотири рази, працює над створенням нових перспективних зразків зброї.

Буде діло

У СЛАВУТІ вирішили збудувати завод із переробки та утилізації сміття. Цей багатофунк-ціональний екоенергокомплекс поводження з побутовими відходами передбачений проектом екотеплофікації міста.

Головний принцип його роботи — порційна переробка сміття термохімічними методами, викиди відповідатимуть стандартам Євросоюзу. Впродовж року комплекс «споживатиме» близько 40 тонн сировини, виробляючи для славутців електроенергію і тепло.

Консервний розконсервовують

ІНВЕСТОРИ із Польщі та Німеччини узялися відновити роботу Городоцького плодоконсервного заводу, який останніми роками майже не працював. Почали з того, що погасили його борги.

Нинішнього року бізнесмени обіцяють вкласти в розвиток підприємства 14 мільйонів гривень, працевлаштують 150 осіб. Реконструкцію із встановленням обладнання українських виробників планують розпочати вже у вересні.

Як воно в людей

ДЕЛЕГАЦІЯ аграріїв області побувала з робочим візитом у Республіці Білорусь. Цікавилися новими технологіями утримання тварин, заготівлі та зберіганні кормів. У рамках поїздки СП ТОВ «ФА-уН» організувало гостям репрезентацію біоконсерванта «Сила—Прайм», який додається до силосу та сінажу. За словами виробника, препарат забезпечує майже стовідсоткове збереження поживних речовин у тому, що кладеться до годівниць. Подоляни також ознайомилися з організацією роботи на відомій молочнотоварній фермі СП «Остромечево».

Що ж увозимо?

У ГРОШОВОМУ еквіваленті потік імпортованих до області товарів зріс на 19 відсотків порівняно з відповідним періодом минулого року, повідомляє Хмельницька митниця ДФС.

Найбільше їх завезено з Польщі (вугілля кам’яне, запчастини до транспортних засобів, фільтри для пального та мастил). Зі Швейцарії переважно постачали трактори, машини і механізми для збирання сільськогосподарських культур. Росія, Німеччина і Нідерланди насичували український ринок насосами, алюмінієвим порошком, сталевим прокатом, полімерами та іншою продукцією.

Децентралізація триває

ДО 26 ОБ’ЄДНАНИХ територіальних громад Хмельниччини можуть долучитися іще дві — облдержадміністрація затвердила позитивний висновок для майбутніх Антонінської селищної ОТГ Красилівського району та Слобідсько-Кульчивецької ОТГ — Кам’янець-Подільського. Тепер слово за Центральною виборчою комісією, яка призначить вибори у новостворених громадах.

Знову завелася копійка

УРЯД надав черговий транш на реалізацію проектів в освіті, медицині, дорожній інфраструктурі та ЖКГ. Хмельниччині перепало 139 млн 812 тис. грн. Як ними розпорядяться місцеві громади?

Зокрема, в селищі Сатанів Городоцького району 8 млн грн інвестицій використають на будівництво шкільного спортивного комплексу, в Деражні 1 млн грн вкладуть у реконструкцію парку культури та відпочинку, а Дунаївцям 1,3 млн грн стануть у пригоді для капітального ремонту будівлі пологового відділення та жіночої консультації центральної районної лікарні.

Небезпечний
спалах

СВИНОФЕРМУ філії «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП» у селі Коров’є Теофіпольського району вразила африканська чума. Припускають, що хворобу занесли птахи, імовірно ворони.

Аби локалізувати «африканку», на фермі вже спалили понад 6800 туш, знищили рештки кормів, підстилки, деякий господарський інвентар. У визначеній зоні захисту фахівці обстежують домогосподарства, оглядаючи наявне свинопоголів’я. Навіть якщо захворювання не буде виявлено, тварин усе ж відправлять на м’ясопереробне підприємство. За вилучену живність господарі отримають компенсацію. Чиновники запевняють, що відшкодування відповідатиме її ринковій вартості.

А сума конкретна

АНТИКОРУПЦІЙНІ органи підозрюють депутата Хмельницької обласної ради фракції політичної партії «За конкретні справи» Миколу Харкавого в одержанні солідного хабара — 50 тисяч доларів США. Кошти, які він узяв від директора комунального закладу освіти, детективи НАБУ вилучили як речовий доказ. Водночас суд наклав арешт на майно дружини вимагача — два готельно-туристичні комплекси загальною площею понад 1200 кв. м у Кам’янці-Подільському та новенький автомобіль MERCEDES-BENZ MATIC.

Однопартійці ж депутата заявляють, що його намагаються дискредитувати, мовляв, дуже активний діяч.

Насіяв конопель

У ВОЛОСІВЦІ Летичівського району поліцейські виявили ділянку конопель. З’ясувалося, що врожай наркотичного зілля виплекав на власній присадибній ділянці місцевий житель. Тепер чоловік відповідатиме перед законом. Передбачене в таких випадках покарання — штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Можливе також обмеження волі терміном до трьох років.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Премія на мільйон
Читати
Iз різного тіста
Читати
«Живі» гроші в обмін на заощаджений газ
Читати
Він потрібен усім
Читати
Таки підпал
Читати
Кому попит, а кому клопіт
Читати
Досі мандрує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове