Архів
Середа,
23 серпня 2017 року

№ 66 (19511)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
І в нас би так

ФРАНЦІЯ. Парламент ухвалив закон про політичну етику.

Докладніше...
Жорстка відповідь

США призупинили видачу неімміграційних віз росіянам на невизначений термін.

Докладніше...
Іще один митний союз

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ запропонувала ЄС на час перехідного періоду після Brexit укласти тимчасовий митний союз.

Докладніше...
Придушена «Празька весна»

У ЧЕХІЇ вшанували пам’ять жертв окупації країни радянськими військами 1968-го.

Докладніше...
Оголошений у загальноєвропейський розшук

ІСПАНІЯ. Поліція з’ясувала особу водія, котрий в’їхав у натовп на барселонській набережній Рамбле.

Докладніше...
Тим часом на батьківщині терориста…

МАРОККО. Король помилував 415 засуджених за тероризм.

Докладніше...
Битва ідеологій

КАНАДА. У Квебеку сталися масові сутички.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Актуально

Як святкуватиме країна

Олена КОЩЕНКО.

ПЕРЕДУВАТИМЕ святу Незалежності — День Державного прапора, коли вся країна вбирається у синьо-жовті кольори. У Києві та інших містах, а також в українських дипустановах відбудуться офіційні церемонії урочистого підняття національного стяга. Зазвичай прапори вивішують не лише над входом до держустанов. Чимало громадян прикрашають ними вікна та балкони своїх будинків (так, щоб видно було з вулиці). Жовто-сині стрічки прикріплюють до сумок, пов’язують на зап’ястя... Молодь вдягає футболки зі стильним принтом у вигляді національного прапора.

Сам День Незалежності позначиться покладанням квітів до пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за волю України, загиблих учасників Революції гідності та АТО на сході.

Знаковою подією святкування 24 серпня у столиці на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності стане парад військ і демонстрація зразків озброєння і новітньої вітчизняної військової техніки. Причому вперше в параді візьмуть участь і військові з країн НАТО. Наразі відомо про те, що прибули підрозділи з Латвії, Естонії та Великої Британії.

Також уперше до підготовки військового параду було залучено істориків. Ні, вони не крокуватимуть у струнких лавах, відбиваючи крок. Річ у тому, що під час параду деяким військовим частинам присвоять почесні історичні найменування. Наприклад, 72-га окрема механізована бригада дістане назву «Чорні запорожці», підрозділу, який у 1917-1921 роках уславився боротьбою проти агресії північної сусідки. Також окремі підрозділи ЗСУ буде названо іменами Івана Виговського, який здобув перемогу 1659 року над московським військом під Конотопом, Євгена Коновальця, видатного діяча українського націоналістичного руху…

Ясна річ, 24 серпня у містах, селищах і селах пройдуть урочистості з участю борців за незалежність України у ХХ столітті та сучасних — учасників АТО в Донецькій та Луганській областях. Відбудуться наукові конференції та громадські дискусійні трибуни просто неба, присвячені подіям та персоналіям різних періодів багатовікової історії становлення Української держави. Заплановано і створення медійних проектів, присвячених історії та сьогоденню України, постатям видатних українців, трансляцію циклів тематичних передач, художніх і документальних фільмів, зокрема всеукраїнський прем’єрний показ фільму «Червоний». Тим часом 25-26 серпня зі Львова транслюватиметься національний телепроект «Українська пісня/UkrainianSongProject».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Премія на мільйон
Читати
Iз різного тіста
Читати
«Живі» гроші в обмін на заощаджений газ
Читати
Він потрібен усім
Читати
Таки підпал
Читати
Кому попит, а кому клопіт
Читати
Досі мандрує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове