Архів
Середа,
23 серпня 2017 року

№ 66 (19511)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
І в нас би так

ФРАНЦІЯ. Парламент ухвалив закон про політичну етику.

Докладніше...
Жорстка відповідь

США призупинили видачу неімміграційних віз росіянам на невизначений термін.

Докладніше...
Іще один митний союз

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ запропонувала ЄС на час перехідного періоду після Brexit укласти тимчасовий митний союз.

Докладніше...
Придушена «Празька весна»

У ЧЕХІЇ вшанували пам’ять жертв окупації країни радянськими військами 1968-го.

Докладніше...
Оголошений у загальноєвропейський розшук

ІСПАНІЯ. Поліція з’ясувала особу водія, котрий в’їхав у натовп на барселонській набережній Рамбле.

Докладніше...
Тим часом на батьківщині терориста…

МАРОККО. Король помилував 415 засуджених за тероризм.

Докладніше...
Битва ідеологій

КАНАДА. У Квебеку сталися масові сутички.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Неоголошена війна

Бійки місцевого значення

 

ПРОТЯГОМ двох перших днів тижня основна напруженість і надалі зберігалася на донецькому напрямку. Поблизу Авдіївської промзони бойовики зусібіч гатили по наших опорних пунктах із мінометів, гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї. «У відповідь українські бійці активно застосовували зброю на ураження, накриваючи вогневі засоби противника», — йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє про правопорушення, вкотре скоєні військовослужбовцями «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» проти місцевого населення. Зазначається, що така поведінка «обумовлена збільшенням (після чергової ротації) кількості у складі підрозділів російських окупаційних військ осіб з кримінальним минулим та низькими морально-психологічними якостями».

Так, у Макіївці група військовослужбовців «5-ї окремої мотострілецької бригади» після над-мірного вживання алкогольних напоїв спровокувала бійку з місцевими жителями, які відмовилися виказувати їм повагу та пригощати спиртним. Шістьох учасників бійки (у тому числі чотирьох військовослужбовців) з травмами різного ступеня тяжкості було доправлено у міські медичні заклади.

В Горлівці люди вчинили «самосуд» над військовослужбовцем «3-ї окремої мотострілецької бригади», який, хильнувши зайвого, порушував громадський порядок, погрожуючи оточуючим особистою зброєю. Внаслідок побиття російський військовий дістав численні забої тіла й відкриту черепно-мозкову травму.

«Відзначилися» й два військовослужбовці «9-го окремого штурмового полку морської піхоти», який базується в Новоазовську. Перебуваючи у нетверезому стані, «морпєхі» пограбували квартиру місцевої жительки.

Михайло ВЕДМІДЬ.

 

А тим часом...

 

Вирішували долю Донбасу

 

СПЕЦПРЕДСТАВНИК Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер 21 серпня в Мінську провів зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Розмова відбувалася за зачиненими дверима і тривала три години. Сторони обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

Після завершення перемовин В. Сурков повідомив: «Ми погодилися, що ситуація на південному сході України не може задовольняти ні конфліктуючі сторони, ні зовнішні сили, які сприяють врегулюванню. Прихильність Мінським угодам під сумнів не ставилася: обидві сторони запропонували свіжі ідеї і новаторські підходи для їх реалізації».

У Курта Волкера спілкування з пресою того дня не було заплановане. В посольстві США у Мінську повідомили, що його брифінг відбудеться 22 серпня у Вільнюсі, куди американський високопосадовець відбуває для переговорів з урядом Литви щодо врегулювання українського питання, зокрема припинення бойових дій на Донбасі.

Сьогодні Волкер має приїхати до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Маттіса на зустрічах із українським керівництвом для обговорення «наступних кроків у дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Михайло СЕРДЮК.

 

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Премія на мільйон
Читати
Iз різного тіста
Читати
«Живі» гроші в обмін на заощаджений газ
Читати
Він потрібен усім
Читати
Таки підпал
Читати
Кому попит, а кому клопіт
Читати
Досі мандрує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове