Архів
Середа,
23 серпня 2017 року

№ 66 (19511)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Лариса САЙ-БОДНАР.

Версія для друку          До списку статтей
  • Духовні скарби

Творчість, зігріта любов’ю

Сергій МІСЮРЕНКО.

с. Покровська Багачка

Хорольського району

Полтавської області.

СЕРГІЙ Михайлович та Наталія Іванівна Зіненки із села Березівка Лубенського району вдячні долі і Богу за щедрий дарунок їх донечці Анні. Вона розумна, красива і талановита. Після школи дівчина обрала для себе фах бухгалтера — навчалась у Лубенському фінансово-економічному коледжі, згодом — Полтавській державній аграрній академії. А весь свій вільний час присвячувала самодіяльному мистецтву, роботі з дітьми та молоддю. І творче начало перемогло.

Довірившись серцю, Анна вступила до Полтавського національного педагогічного університету і здобула професію керівника танцювального колективу. Паралельно душею розквітала у місцевому та Покровськобагачанському сільських закладах культури. Її обожнювали діти, поважали дорослі виконавці вокального жанру та учасники аматорських самодіяльних колективів, цінували керівники.

Тут вона зустріла і свою долю, також творчу особистість, — художнього керівника Покровськобагачанського СБК Миколу Кириленка, з яким розуміють одне одного з першого погляду, з напівслова.

А торік приємні зміни відбулися і у фаховому житті дівчини — голова Покровськобагачанської об’єднаної територіальної громади Віта Решта запропонувала молодому спеціалістові очолити сільський будинок культури.

— Спочатку я розгубилася: надто молода, щоб керувати. І з чого починати? Та, як показав час, той, хто хоче щось зробити, шукає способи, а хто не хоче — причини. За підтримки сільської голови та з допомогою громади нам удалося згуртувати людей й оновити та створити нові самодіяльні аматорські колективи, — розповідає Анна Кириленко.

Нині на базі сільського будинку культури працюють: вокальний ансамбль «Надія», чоловічий ансамбль та квартет «Ніжність», а також три танцювальні колективи: «Мрія», «Посмішка» та «Радість». Діє понад 11 гуртків різної тематичної спрямованості. Серед найвідвідуваніших — вокальний, драматичний та хореографічний.

Під час кожного концерту, відзначення державних чи релігійних свят танцювальні колективи, учні школи різного віку, підготовлені молодим подружжям, демонструють вишуканість і неповторність поєднання національної та сучасної хореографії.

Самі ж молоді керівники — Анна Сергіївна та Микола Володимирович — дарують односельцям ще й чудові пісенні композиції у сольному та дуетному виконанні. Зал гримить оплесками. Усіх об’єднує велика любов до творчості, яка дарує людям крила, робить їх чистішими, щедрішими.

На фото автора: Анна та Микола Кириленки.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове