Архів
Середа,
23 серпня 2017 року

№ 66 (19511)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Барбарису потрібна пара

«Посадили чотири роки тому барбарис. Цієї весни він цвів, проте ягід немає, і в чому причина, не знаємо. Допоможіть розібратися», — пише Микола Заболотний з м. Шепетівки, що на Хмельниччині.

ЗАЗВИЧАЙ барбарис не потребує великого догляду. Він не вимогливий до ґрунту, посухостійкий, не боїться морозів і вітрів. Лише сонця треба багато — у затінку врожаю не буде.

Барбарис починає плодоносити на 2-3-й рік. Але для перехресного запилення потрібно, щоб поблизу рослини ріс родич будь-якого сорту та літали комахи, завдяки яким відбувається власне процес запилення.

Іншою причиною, чому не зав’язуються плоди барбарису, є приморозки (- 3…5ОС) у період цвітіння або надто жарка погода (до + 30ОС). Звісно, що комахи не літають за сильного вітру чи тривалих дощів, тому й зав’язі марно чекати.

Барбарис можна садити як восени, так і навесні. Якщо його підстригати, він має дуже декоративний вигляд, що сприяє і пришвидшенню плодоношення. Водночас, якщо сильно підрізати великі старі кущі, то рік-два барбарис не буде цвісти і давати плодів, позаяк рослина утворює квіти на пагонах торішнього приросту.

Версія для друку          До списку статтей

ТРОХИ клопітна, але практично незатратна справа — виростити персик із кісточки. Одне застереження при цьому — плоди потрібно брати не із супермаркету, бо там вони із заморських країв, а рідні, з дерева, облюбованого у сусіда чи принаймні у вашому районі. Чому б не спробувати? А ми подамо докладну агротехніку. Перший урожай зазвичай одержують через три-чотири роки.

Поповнився пташиний двір: гелгоче і сокоче підрослий молодняк курей, качок, гусей... Яку птицю найкраще залишити на плем’я? Як правильно провести добір півників, качок і качурів, індиків — про всі характеристики гарного, здорового пернатого поголів’я поведемо мову в одному з матеріалів наступного куточка. А також — як утворити нормальний пташиний «гарем», тобто скомплектувати стадо так, щоб одержувати міцне потомство.

Нині по селах навіть у центральних та північних регіонах можна побачити теплиці й теплички, адже люди сповна оцінили можливість отримання ранніх редиски, огірків та інших овочів і зелені. Тому читачам стане в пригоді стаття, присвячена оздоровленню захищеного ґрунту нехімічними методами.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове