Архів
Вівторок,
22 серпня 2017 року

№ 65 (19510)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Автомобілі врізались у натовп

ІСПАНІЯ. У центрі Барселони та в курортному місті Камб-рільс сталися теракти.

Докладніше...
Наслідок політики відкритих дверей

ПОЛЬЩА. Теракти в Іспанії стали логічним наслідком західної політики відкритих дверей.

Докладніше...
Там просто більше платять

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Число громадян ЄС, що працюють в цій країні, сягнуло рекордного рівня.

Докладніше...
Політичний шантаж

ТУРЕЧЧИНА. Президент Реджеп Ердоган закликав німецьких турків не голосувати за Меркель, Шульца і «зелених».

Докладніше...
Загострення расової проблеми

США. Дональд Трамп виступив проти знесення пам’ятників лідерам конфедератів — рабо-власникам.

Докладніше...
Парламентська криза

ВЕНЕСУЕЛА. Конституційна асамблея позбавила парламент законодавчих повноважень і перебрала їх на себе.

Докладніше...
Віртуальна Феміда

У КИТАЇ запрацював перший інтернет-суд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Заклади культури на селі

У книгозбірні — входини

Ганна БОЙЧУК.

Вінницька область.

У селищі Глухівці Козятинського району на Вінниччині відбулася приємна подія — у місцевому Будинку культури відкрили оновлену бібліотеку та інтернет-центр. Людей із цієї нагоди зібралося чималенько, передусім молодь. Усім чимшвидше хотілося переступити за поріг бібліотечної кімнати.

ЩЕ Б ПАК. Старше покоління глухівчан пам’ятає велику книгозбірню, яка розташовувалася в цьому приміщенні й належала місцевому каоліновому комбінату. На її книжках виросло кілька поколінь. Відколи її не стало та й саме підприємство трансформувалося в іншу форму виробництва, книжковим «острівцем» для людей була сільська бібліотека, якою понад три десятки років опікується Олена Вітківська. Зараз це філія Козятинської центральної бібліотечної мережі, віднині вона, в новому приміщенні, з осучасненим статусом, справила входини у приміщення Будинку культури.

«Подія знакова, — ділиться думками Олена Анатоліївна. — Як на мене, вона свідчить про духовний та інтелектуальний розвиток громади. Попри всі негаразди та проблеми книжка у Глухівцях завжди була і є популярною. Комп’ютери не можуть із нею змагатися. Чи не щодня бачу, як горять дитячі оченята, коли показуєш малечі чудово ілюстровані видання. Старші читачі постійно просять підшукати «щось історичне або детективне» чи «про кохання». Тепер відвідувачі зможуть не лише отримувати цікаву літературу, якою ми поповнюватимемо книжкові полиці, а й долучитись до новітніх інформаційних технологій. Найперша вдячність селищній раді, яку очолює Олександр Амонс, керівнику місцевого агропідприємства Миколі Рибаку. Дякуємо і можновладцям, які доклали рук до новосілля книгозбірні. Дуже багато нам допомагала, щоб справа зрушила, директор районної центральної бібліотечної системи Тетяна Дячук. У приміщенні зробили хороший ремонт. Тепер у нас є два комп’ютери з повним оснащенням, сканер, принтер. Козятинська ЦБС оплачує послуги Інтернету. У селищі комп’ютери не дивина, але не у всіх є можливість приєднатися до Всесвітньої мережі.

«Люди останнім часом підупали духом, багато в чому зневірилися, — висловила свою думку з приводу відкриття оновленої бібліотеки Раїса Арсеніївна Бачинська, місцева поетеса-аматорка, — тому такі навіть невеличкі позитивні події необхідні, аби вселяти оптимізм, давати надію, що життя наше нехай поступово, але налагодиться».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Президентське око в Криму
Читати
Гумові кишені олігархів
Читати
У гості до агресора
Читати
«Шатуни» повертаються?
Читати
Тікають з корабля
Читати
Бджоли працюють на експорт
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове