Архів
Вівторок,
22 серпня 2017 року

№ 65 (19510)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Автомобілі врізались у натовп

ІСПАНІЯ. У центрі Барселони та в курортному місті Камб-рільс сталися теракти.

Докладніше...
Наслідок політики відкритих дверей

ПОЛЬЩА. Теракти в Іспанії стали логічним наслідком західної політики відкритих дверей.

Докладніше...
Там просто більше платять

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Число громадян ЄС, що працюють в цій країні, сягнуло рекордного рівня.

Докладніше...
Політичний шантаж

ТУРЕЧЧИНА. Президент Реджеп Ердоган закликав німецьких турків не голосувати за Меркель, Шульца і «зелених».

Докладніше...
Загострення расової проблеми

США. Дональд Трамп виступив проти знесення пам’ятників лідерам конфедератів — рабо-власникам.

Докладніше...
Парламентська криза

ВЕНЕСУЕЛА. Конституційна асамблея позбавила парламент законодавчих повноважень і перебрала їх на себе.

Докладніше...
Віртуальна Феміда

У КИТАЇ запрацював перший інтернет-суд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Вдалий старт

Микола МОТОРНИЙ.

Всесвітня літня універсіада-2017. Українські студенти-спортсмени успішно стартували на 29-й Всесвітній літній універсіаді-2017 у тайванському місті Тайбей (Китай). Уже першого змагального дня наші хлопці і дівчата поклали до медальної скрині України чотири нагороди, з яких одна золота, одна срібна і дві бронзові. Медальний почин започаткував київський дзюдоїст Андрій Колесник, який навчається у Сумському державному університеті. На шляху до «бронзи» Андрій поборов французького та індійського студентів. На жаль, у півфіналі не без допомоги суддів у рівній напруженій боротьбі поступився південнокорейському дзюдоїсту. У поєдинку за третє місце Колесник завдав поразки бразильцю Іскведро да Сільві.

А вже через годину наша збірна вітала студентку Львівського державного університету фізичної культури Ксенію Пантелєєву. На турнірі фехтувальників вона також відзначилася бронзовою нагородою.

Спекотно було і в тайбейському басейні. Тут героєм дня став студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук, котрий фінішував на дистанції 400 метрів вільним стилем із новим рекордом універсіадних перегонів. Очікуємо на медаль і від студентів Андрія Говорова (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара) та Андрія Хлопцова (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди), які успішно пробилися до головного фінального запливу на дистанції 50 метрів батерфляєм. Продовжить чемпіонську гонку і Михайло Романчук. Він разом зі студентом Запорізького національного університету Сергієм Фроловим стартуватиме на півторакілометровій дистанції вільним стилем.

Завершився перший день Універсіади срібним фінішем нашої гімнастичної команди із багатоборства. Олег Верняєв (Національний університет фізичного виховання і спорту України, м. Київ), Владислав Гривко (Харківська державна академія фізичної культури), Євген Юденков (Луганський національний університет імені Тараса Шевченка), Петро Пахнюк (Житомирський державний університет імені Івана Франка) стали срібними призерами з командних змагань.

Урочисту церемонію відкриття ледве не зірвали тайванські пенсіонери, які вийшли під стіни стадіону на акцію протесту проти пенсійної реформи (звісно, тайванського уряду). Через це порушився парад команд-учасників Універсіади, бо через демонстрантів спортсмени не могли потрапити на спортивну арену. Спочатку стадіоном змогли пройти тільки кілька збірних у повному складі, але потім прапори всіх інших країн пронесли волонтери без участі спортсменів і членів делегацій. Пізніше збірні все ж вийшли на арену, і своєрідний парад націй відбувся, але був порушений порядок проходу команд.

Бокс. В американському місті Лінкольн (штат Небраска) український боксер Олександр Гвоздик переміг місцевого спортсмена Крейга Бейкера. Наприкінці шостого раунду Бейкер пропустив серію ударів, яка закінчилася правим боковим. Рефері зупинив поєдинок і віддав українцеві перемогу технічним нокаутом. Це вже 14-та перемога 30-річного українського спортсмена. 33-літній Бейкер має в своєму арсеналі 17 перемог і одну поразку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Президентське око в Криму
Читати
Гумові кишені олігархів
Читати
У гості до агресора
Читати
«Шатуни» повертаються?
Читати
Тікають з корабля
Читати
Бджоли працюють на експорт
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове