Архів
Вівторок,
22 серпня 2017 року

№ 65 (19510)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Автомобілі врізались у натовп

ІСПАНІЯ. У центрі Барселони та в курортному місті Камб-рільс сталися теракти.

Докладніше...
Наслідок політики відкритих дверей

ПОЛЬЩА. Теракти в Іспанії стали логічним наслідком західної політики відкритих дверей.

Докладніше...
Там просто більше платять

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Число громадян ЄС, що працюють в цій країні, сягнуло рекордного рівня.

Докладніше...
Політичний шантаж

ТУРЕЧЧИНА. Президент Реджеп Ердоган закликав німецьких турків не голосувати за Меркель, Шульца і «зелених».

Докладніше...
Загострення расової проблеми

США. Дональд Трамп виступив проти знесення пам’ятників лідерам конфедератів — рабо-власникам.

Докладніше...
Парламентська криза

ВЕНЕСУЕЛА. Конституційна асамблея позбавила парламент законодавчих повноважень і перебрала їх на себе.

Докладніше...
Віртуальна Феміда

У КИТАЇ запрацював перший інтернет-суд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Природа і ми

Сенс життя мисливця

Василь САДОВИЙ.

Закарпатська область.

Якщо погортати календар дат і свят, то Дня мисливця там не знайти. Закарпатці вирішили виправити цю несправедливість. Задля цього вони зібралися в урочищі Великий Ліс Шаланківського лісництва, що у Виноградівському районі.

ВЕСЕЛЕ й пізнавальне дійство розпочалося з офіційної частини. Чільник області Геннадій Москаль вручив почесні грамоти та відзнаки лісівникам і мисливцям.

— Головна ідея нашого свята, — наголосив директор Виноградівського держлісгоспу і за сумісництвом господар мисливського фестивалю Василь Агій, — показати, що працівники лісових підприємств, мисливці найбільше зацікавлені у розвитку й збереженні флори та фауни. Ліс для них — сенс життя. Саме вони дбають, щоб не скорочувалися території вільного мешкання звірів, щоб популяції останніх безперешкодно множилися.

Численні учасники заходу, серед яких були гості з Ізраїлю, Словаччини, Угорщини, Румунії, з цікавістю оглянули різноманітні виставки. Унікальні власні трофеї з Африки, Азії, Південної Америки привіз угорський мисливець Олександр Агій. Всю цю колекцію він залишив у подарунок Виноградівському лісгоспу для створення музею мисливства. Отже, маршрут до Великого Лісу матиме популярність не тільки у День мисливця: подивитися на рідкісні експонати приїздитимуть чимало охочих.

Дмитра Чусу — лісничого Турбатського лісництва Брустурянського лісомисливгоспу, що у Тячівському районі, всі знають як гарного господаря зеленого масиву. На святі він розповів про своє захоплення — бджолярство. Чоловік обходить близько 200 бджолосімей карпатських темних лісових бджіл.

Зачарували гостей фігурки дивовижних істот, які у співавторстві з природою створює майстер коренепластики Валерій Федурця. У його руках старі та хворі гілки з химерними наростами і грибами починають жити новим життям, перетворюючись на оригінальні та вишукані вироби.

Незвичайну колекцію — понад 200 зразків мутованих рогів лісових тварин — показав гостям ветеран лісового господарства Василь Тушер із Рахова.

А який же День мисливця без чотирилапих помічників — собак?

— Ми дбаємо про розведення різних порід: для полювання на великих звірів та в норах, на птахів тощо, — розповів член обласної федерації з розведення мисливських собак Сергій Попов. — Останніми роками набули популярності лайки, вони універсальні в полюванні й на ведмедів, і на малу звірину. Ми, мисливці, як ніхто відчуваємо, що природа потребує балансу — кількість хижаків має відповідати кількості іншої звірини, і навпаки. За дотриманням цього співвідношення і маємо стежити і за потреби створювати сприятливі умови для розмноження того чи іншого виду. Мисливець не має стріляти бездумно. Не слід забувати, що людина є частиною екосистеми.

Ліс — найбільше багатство Закарпаття. Він дає роботу, годує, дарує здоров’я, радість, наснагу. Головне — грамотно й бережливо розпоряджатися цим скарбом. Закарпатські мисливці добре це розуміють.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Президентське око в Криму
Читати
Гумові кишені олігархів
Читати
У гості до агресора
Читати
«Шатуни» повертаються?
Читати
Тікають з корабля
Читати
Бджоли працюють на експорт
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове