Архів
Вівторок,
22 серпня 2017 року

№ 65 (19510)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Автомобілі врізались у натовп

ІСПАНІЯ. У центрі Барселони та в курортному місті Камб-рільс сталися теракти.

Докладніше...
Наслідок політики відкритих дверей

ПОЛЬЩА. Теракти в Іспанії стали логічним наслідком західної політики відкритих дверей.

Докладніше...
Там просто більше платять

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Число громадян ЄС, що працюють в цій країні, сягнуло рекордного рівня.

Докладніше...
Політичний шантаж

ТУРЕЧЧИНА. Президент Реджеп Ердоган закликав німецьких турків не голосувати за Меркель, Шульца і «зелених».

Докладніше...
Загострення расової проблеми

США. Дональд Трамп виступив проти знесення пам’ятників лідерам конфедератів — рабо-власникам.

Докладніше...
Парламентська криза

ВЕНЕСУЕЛА. Конституційна асамблея позбавила парламент законодавчих повноважень і перебрала їх на себе.

Докладніше...
Віртуальна Феміда

У КИТАЇ запрацював перший інтернет-суд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Знову рейдери

Лариса ПИЛИПЕНКО.

ЗА ПОВІДОМЛЕННЯМ прес-служби Одеської ОДА, у Ширяївському районі невідомі, заїхавши на 12 комбайнах, зібрали врожай, який належав ТОВ «Укр Зерно Трейд». Збіжжя загальною вартістю 1 млн дол. США вони вивезли у невідомому напрямку. Керівництво компанії стверджує, що працівники місцевої поліції не перешкоджали злочинним діям.

За словами агронома ТОВ «Укр Зерно Трейд» Сергія Клімчука, вкрадено зерно пшениці дуже рідкісного сорту — мулан. Компанія вклала в її вирощування чималі кошти. А коли врожай дозрів, дорогу її техніці перегородили близько десяти екіпажів поліції Ширяївського району. Правоохоронці почали вимагати різні документи і не давали аграріям потрапити на поле.

«У цей час наш врожай збирали невідомі люди, які називали себе пайовиками, — обурюється С. Клімчук. — Проте вони навіть не могли назвати сорт пшениці, яку крали. Так звані «пайовики» не пред’явили жодного документа, який би підтвердив їхнє право на обробку цієї землі».

За словами заступника начальника головного управління юстиції в Одеській області Юрія Чердинцева, спеціальна комісія протидії рейдерству подасть клопотання про відкриття відповідних кримінальних проваджень за фактом цього інциденту. Члени комісії виїхали у Ширяївський район, щоб зібрати інформацію безпосередньо на місці злочину.

Iз яблуками не склалось

ЗА ОЦІНКАМИ експертів, нинішнього року валовий збір яблук в Україні буде меншим на 10% порівняно з минулим. Це один із найнижчих врожаїв за останні шість сезонів. Утім, Польща, яка є головним постачальником цього виду фруктів в Україну, за прогнозами, збере всього 2,8 млн тонн яблук, тобто на 35% менше, ніж попереднього сезону. Тож очікується, що польські плоди не складуть великої конкуренції українським, а навесні наші яблука коштуватимуть, як мінімум, на 18% дорожче, ніж попереднього сезону. Попри це обсяг експорту залишиться на тому ж рівні або навіть трохи зросте. Хто у програшу? Звичайно, вітчизняний споживач.

Перспективні вівці

ОДНЕ із найбільших вівчарських господарств у Херсонській області підписало контракт із турецькими підприємцями на постачання 10 тисяч голів цих тварин романівської породи для подальшого їх розведення. Щоб виконати умови контракту протягом кількох місяців, планується залучити до формування партії інші вівчарські ферми цієї країни. У документі також ідеться про подальше співробітництво задля обміну досвідом у цьому напрямі між херсонськими і турецькими вівчарями.

«Сьогодні галузь переживає не найкращі часи. У 1990 році поголів’я овець у Херсонській області становило 914 тис. голів, а на кінець 2016-го — лише 48 тисяч. Такі угоди, безумовно, підтримають вівчарство за рахунок надходження валютних коштів», — прокоментував факт підписання контракту голова Херсонської ОДА Олександр Паливода.

Цукровари напоготові

ІЗ 25 СЕРПНЯ Гнідавський цукровий завод, що на Волині, починає приймати солодкі корені. Цього сезону в регіоні працюватиме ще одна цукроварня: Іваничівський цукровий завод «Європацукор».

ПАТ «Гнідавський цукровий завод» — провідне підприємство галузі на Волині й у Західній Україні. Тут успішно впроваджується процес безвідходного виробництва. На відстійниках встановлені спеціальні експлуатаційні установки, які продукують із нечистот електричну та теплову енергію, добрива, воду. Найближчим часом на заводі заплановано виробництво біогазу. Отримане паливо використовуватиметься для потреб підприємства. Передбачається, що вже навесні наступного року заводу не знадобляться фільтраційні поля.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Президентське око в Криму
Читати
Гумові кишені олігархів
Читати
У гості до агресора
Читати
«Шатуни» повертаються?
Читати
Тікають з корабля
Читати
Бджоли працюють на експорт
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове