Архів
Вівторок,
22 серпня 2017 року

№ 65 (19510)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Автомобілі врізались у натовп

ІСПАНІЯ. У центрі Барселони та в курортному місті Камб-рільс сталися теракти.

Докладніше...
Наслідок політики відкритих дверей

ПОЛЬЩА. Теракти в Іспанії стали логічним наслідком західної політики відкритих дверей.

Докладніше...
Там просто більше платять

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Число громадян ЄС, що працюють в цій країні, сягнуло рекордного рівня.

Докладніше...
Політичний шантаж

ТУРЕЧЧИНА. Президент Реджеп Ердоган закликав німецьких турків не голосувати за Меркель, Шульца і «зелених».

Докладніше...
Загострення расової проблеми

США. Дональд Трамп виступив проти знесення пам’ятників лідерам конфедератів — рабо-власникам.

Докладніше...
Парламентська криза

ВЕНЕСУЕЛА. Конституційна асамблея позбавила парламент законодавчих повноважень і перебрала їх на себе.

Докладніше...
Віртуальна Феміда

У КИТАЇ запрацював перший інтернет-суд.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Посилять кремлівську пропаганду

Михайло ВЕДМІДЬ.

НАПРИКІНЦІ минулого тижня ситуація в районах проведення АТО серйозно загострилась. Незаконні збройні формування майже у два рази збільшили кількість обстрілів наших позицій, все частіше — з важкого озброєння. Щоб уникнути чергової ескалації конфлікту, командування Антитерористичної операції в ніч на понеділок, 21 серпня, запропонувало противнику запровадити посилений режим перемир’я. Спершу представники бойовиків погодились на це, але вже за кілька годин самі ж віроломно його порушили, суттєво збільшивши вогневу активність. Загалом за останню добу минулого тижня НЗФ 47 разів порушили перемир’я.

Дві жахливі події із трагічними наслідками сталися в Ново-азовському районі Донеччини. У селі Ужівка (кол. Ленінське) пострілом із автомата був убитий 21-річний місцевий житель С. Цебрій, який намагався завадити мародерству на своєму обійсті. Трохи раніше в окупованій Саханці бойовик «ДНР» пострілом у голову вбив пенсіонерку за відмову продати йому алкогольний напій власного виробництва. Ці факти, повідомляє керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, були задокументовані «правоохоронцями ДНР» як... «робота снайперів ЗСУ». Втім, зазначає Д. Тимчук, серед місцевого населення шириться інформація про реальні обставини загибелі їхніх односельців.

Усього ж від початку року на Донбасі загинуло 65 мирних жителів, ще 285 дістали поранень. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг. Водночас, за даними Міжнародного комітету Червоного Хреста, на Донбасі від початку збройного конфлікту загинуло понад 2 тис. 700 мирних мешканців, не причетних до збройного протистояння.

У відповідь на початок мовлення українських телеканалів на анексований Крим російські куратори в «міністерстві інформації ДНР» повідомили про затвердження в адміністрації президента РФ плану введення в дію додаткових передавальних потужностей для теле- і радіомовлення ЗМІ Росії та «ЛДНР» на підконтрольну Україні територію. Повідомляється про прибуття незабаром російських фахівців у цій сфері і виділення коштів на проведення відповідних робіт, в яких передбачається задіяти, зокрема, й підрядників із «ДНР».

Таким чином, окупанти наміряються посилити свої позиції на інформаційному фронті, який є складовою розв’язаної ними гібридної війни. Чим відповідатиме на це Україна?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Президентське око в Криму
Читати
Гумові кишені олігархів
Читати
У гості до агресора
Читати
«Шатуни» повертаються?
Читати
Тікають з корабля
Читати
Бджоли працюють на експорт
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове