Архів
Вівторок,
22 серпня 2017 року

№ 65 (19510)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Розповідає лікар

Важливий продукт

Інна Квартальна,

сімейний лікар.

КУРЯЧІ яйця — дуже важливий продукт у харчуванні людини, зокрема й онкологічних хворих, оскільки містить вітамін А, який називають своєрідним вимикачем онкогенів. До того ж цей вітамін запобігає розвиткові атеросклерозу судин, сприяє поліпшенню зору, підсилює імунну систему, не пропускаючи хвороботворні віруси і бактерії в організм.

Міститься вітамін А, як і деякі інші жиро- та водорозчинні вітаміни, в яєчному жовтку. Білок яйця схожий на білок транспортної системи крові людини, який розносить по організму корисні речовини, сприяє нормалізації обмінних процесів.

Стосовно шкоди від уживання яєць щодня — то це застаріла та безпідставна точка зору. Якщо людина веде здоровий спосіб життя, займається фізичною працею, спортом, не має надмірної маси тіла, хронічних і судинних хвороб, яйця їй можна їсти щодня.

Так, спортсменам білок яйця необхідний для відновлення м’язів після навантажень. Дітям у період розвитку й росту можна щодня з’їдати по кілька яєць (варених, у вигляді яєчні чи омлету, збитих із цукром тощо).

До 50 років і жінкам, і чоловікам можна щодня вживати по 1-2 яєць, а уже в більш старшому віці враховують особливості організму.

Якщо ж судини забиті холестериновими бляшками, жовчний — камінцями, крім того, є проблеми із печінкою, варто вживати не більше 3-4 яєць на тиждень.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове