|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував Микола ЮРЧИШИН. |
Версія для друку До списку статтей
Важливий продукт Інна Квартальна, сімейний лікар. КУРЯЧІ яйця — дуже важливий продукт у харчуванні людини, зокрема й онкологічних хворих, оскільки містить вітамін А, який називають своєрідним вимикачем онкогенів. До того ж цей вітамін запобігає розвиткові атеросклерозу судин, сприяє поліпшенню зору, підсилює імунну систему, не пропускаючи хвороботворні віруси і бактерії в організм. Міститься вітамін А, як і деякі інші жиро- та водорозчинні вітаміни, в яєчному жовтку. Білок яйця схожий на білок транспортної системи крові людини, який розносить по організму корисні речовини, сприяє нормалізації обмінних процесів. Стосовно шкоди від уживання яєць щодня — то це застаріла та безпідставна точка зору. Якщо людина веде здоровий спосіб життя, займається фізичною працею, спортом, не має надмірної маси тіла, хронічних і судинних хвороб, яйця їй можна їсти щодня. Так, спортсменам білок яйця необхідний для відновлення м’язів після навантажень. Дітям у період розвитку й росту можна щодня з’їдати по кілька яєць (варених, у вигляді яєчні чи омлету, збитих із цукром тощо). До 50 років і жінкам, і чоловікам можна щодня вживати по 1-2 яєць, а уже в більш старшому віці враховують особливості організму. Якщо ж судини забиті холестериновими бляшками, жовчний — камінцями, крім того, є проблеми із печінкою, варто вживати не більше 3-4 яєць на тиждень. Версія для друку До списку статтей |