Архів
П’ятниця,
18 серпня 2017 року

№ 64 (19509)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Підвищують обороноздатність

ШВЕЦІЯ збільшить військовий бюджет на $1 млрд.

Докладніше...
Поспішати нікуди

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Уряд відклав наступний етап переговорів щодо Brexit до грудня.

Докладніше...
Кожний третій загинув

ВЕНЕСУЕЛА. У штаті Амасонас силовики придушили тюремний бунт.

Докладніше...
Неп по-американськи

США оголосили Китаю «економічну війну».

Докладніше...
Злочин і кара

БІЛОРУСЬ. Двох злочинців засуджено до смертної кари шляхом розстрілу.

Докладніше...
Вічне протистояння

АФГАНІСТАН. Поліція виявила масове захоронення жертв бойовиків.

Докладніше...
Важкий рік для монархії

У САУДІВСЬКІЙ АРАВІЇ помер іще один принц.

Докладніше...
Бувають і такі візи

УЗБЕКИСТАН скасував виїзні візи.

Докладніше...
Вогонь розходився

ЄВРОПА. Адріатичне узбережжя охопили пожежі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Гатять по мирних селах і містах

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ у зоні проведення АТО загострюється: бойовики від гранатометів і стрілецької зброї все частіше переходять до застосування важкого озброєння. Через ворожі обстріли зазнають втрат не тільки Збройні сили України, а й страждає цивільне населення.

Так, 14 cерпня близько 16-ї години під вогонь ворога потрапили житлові квартали райцентру Мар’їнка. Зокрема, по будинках місцевих жителів на вулиці Прокоф’єва незаконні збройні формування ОРДО стріляли з великокаліберного кулемета. На щастя, повідомляє українська сторона СЦКК, серед населення постраждалих нема, частина будинків дістала ушкоджень.

Гіршого випало зазнати мешканцям прифронтового села Верхньоторецьке, що на лінії розмежування в Ясинуватському районі. Там у вівторок, 15 серпня, внаслідок ворожого артобстрілу почалася пожежа. На місце виїхали спеціалісти рятувальної служби. Вони загасили вогонь, що мало не знищив два будинки на вулиці Першотравневій, але решта десять згоріли. Пізніше артобстріл поновився, через що рятувальники були змушені припинити роботу.

В Головному управлінні розвідки МО України навели конкретні приклади ставлення російських найманців до місцевого населення: «12 серпня військово-службовці «9-го штурмового полку морської піхоти» при спробі крадіжки кавунів вчинили бійку з цивільними із застосуванням зброї. Внаслідок підриву ручної гранати загинула одна цивільна особа та один військовослужбовець, ще один отримав поранення. 13 серпня військовослужбовець одного з підрозділів «2-го АК ЛНР», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Рухаючись з перевищенням швидкості на власному автомобілі, у місті Луганськ зіткнувся з маршрутним таксі, яке зупинилось перед світлофором. Водій маршрутки та кілька пасажирів дістали поранення».

Керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив, що в підрозділах «1-го АК ДНР» розпочався відбір та підготовка особового складу для формування так званих антиснайперських груп. Процес відбувається під контролем та керівництвом інструкторів зі складу частин спецназу ГРУ Генштабу РФ — близько десяти чоловік, які прибули в Донецьк із Ростова-на-Дону (РФ) спеціально для виконання цього завдання. Причиною створення таких груп стало занепокоєння «...активністю снайперів ЗСУ на передньому краї, які озброєні сучасними спайперськими комплексами західного виробництва, що вже призвело до збільшення втрат у підрозділах, які тримають оборону в першому ешелоні...». Для антиснайперських груп очікується цільове постачання російських снайперських гвинтівок ВССК «Выхлоп».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підпис президента
Читати
Врятувати закон
Читати
Про субсидії безробітним
Читати
Кінець дешевій альтернативі?
Читати
Потрійний «Еспресо»
Читати
На своїй землі — для РФ «чужий»
Читати
Тріумф українського кіно
Читати
Знову та сама біда...
Читати
...а за нею інша
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове