Архів
П’ятниця,
18 серпня 2017 року

№ 64 (19509)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Версія для друку          До списку статтей
  • Народні таланти

Гуморист, музикант, артист

Тетяна СТОРЧАК.

Савранський район

Одеської області.

У КОНКУРСІ-фестивалі гумору та сатири «Усмішки Глазового» перше місце присуджено поетові-гумористу, музиканту, самодіяльному артисту Миколі Пилиповичу Каганюку. Він нагороджений дипломом у номінації «Читці». З перемогою його щиро вітали голова журі, народний артист України, лауреат Національної премії ім.Т.Шевченка, Герой України Анатолій Паламаренко та директор фестивалю, заслужена артистка України Наталія Баштова.

Варто зазначити, що Микола Пилипович — неодноразовий учасник не тільки цього фестивалю, а й інших конкурсів. Він має нагороди, дипломи. Його талант визнано на всеукраїнському рівні. Автору легко пишеться. На сцені перед глядацькою аудиторією гуморист почувається, ніби в колі друзів. До свого 75-річчя він готує збірку авторських творів.

Творчість М. П. Каганюка добре знана на Одещині, бо тут він працює викладачем музики в навчально-виховному комплексі села Дубинове, а також на Миколаївщині, де проживає в Красненькому Кривоозерського району та є активістом тамтешнього будинку культури, і Кіровоградщині, адже тривалий час підтримує добрі зв’язки із працівниками культури міста Благовіщенське.

Невичерпна енергія Миколи Пилиповича просто захоплює. А вік йому непідвладний. Чоловік із легкістю долає 20-кілометрові відстані на велосипеді. І не збирається пересідати на громадський транспорт. До того ж на багажнику часто можна бачити валізу — баян, на якому акомпанує створеному ним учнівському ансамблю Дубинівського НВК «Акорд». Цей колектив також брав участь у VІІ Всеукраїнському фестивалі і посів третє призове місце у конкурсі «Пісенний драйв» (номінація «Вокальні ансамблі та гурти»).

У цьому ж конкурсі «Усмішки Глазового» у номінації «Читці. Діти» серед юних учасників переможцем став вихованець Миколи Пилиповича, учень Дубинівського НВК Тимур Василенко. Для Тимура це був справжній тріумф. Хлопчик читав гуморески, написані спеціально для нього М. Каганюком. Читав упевнено, завзято, професійно, так, як навчав наставник.

Високо оцінює здібності Тимура Микола Пилипович. Каже, що хлопчик дуже талановитий, із когорти самородків. Він розкутий на сцені, вміє довести до слухача авторський задум, поділитися емоціями. Учитель тішиться, що виховав гідну зміну.

На фото автора: Микола Каганюк зі своїм юним вихованцем Тимуром Василенком.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове