Архів
П’ятниця,
18 серпня 2017 року

№ 64 (19509)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Друге життя шкіряних виробів

ПОЗБУТИСЯ незначних потертостей або подряпин на шкіряній сумці допоможе фарба (не крем). Залежно від різновиду шкіри варто скористатися спеціальною фарбою або тушшю для реставрації, що випускаються у формі балончика.

Усунути подряпини на шкірі світлих тонів можна, протерши її тампоном, змоченим у молоці. Принаймні пошкодження стане менш помітним.

Дуже тонку шкіру не слід піддавати вологому очищенню: вона після цього пересихає. Краще звернутися до фахівця, у якого є необхідні засоби.

Шкіряні вироби з акриловим або нітроцелюлозним покриттям очищають тільки водою, без використання будь-яких розчинників, інакше ризикуєте стерти фарбу.

Важливо пам’ятати, що шкіру не можна часто зволожувати: вона втрачає жири, мінеральні, дубильні речовини і стає сухою. У догляді за виробами зі шкіри в домашніх умовах стануть у пригоді гліцерин або вазелін.

Версія для друку          До списку статтей

КОРИСТЬ чорниці дикорослої безсумнівна, але майже не відстає від неї культурна родичка — чорниця садова. Саме пора висадити її на обійсті. Приживається вона не дуже легко, але, доклавши зусиль, за три-чотири роки матимете перші плоди. Наші рекомендації, сподіваємось, допоможуть вам у вирощуванні диво-ягоди. Втім, насамперед необхідно придбати виведені у розсадниках сорти. Кущики чорниці, привезені з лісу, на ділянці рости не будуть, як не старайся.

На базарі від покупців часто можна почути нарікання на дорожнечу молока і молочних продуктів. А сільські господині у відповідь: «Де ж тієї трави та сіна набратися? Скоро й корови доведеться збутися». Справді, годівля домашньої живності нині є великою проблемою і через спекотні літа, і через брак пасовищ. Треба шукати вихід, і він полягає у вирощуванні на власному полі високоврожайних кормових культур. Яких саме, підкажемо, і взагалі поговоримо про те, що покласти в годівниці.

Ази підготовки картоплі до зимового зберігання нагадаємо городникам. Тільки дотримання правил трьох періодів, застосовуваних до бульб, збереже наш другий хліб із мінімальними втратами і дасть змогу смакувати непророслою картоплею і навесні. Отож які найефективніші способи і умови тримання у сховищах картоплі?

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове