Архів
П’ятниця,
11 серпня 2017 року

№ 62 (19507)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Сумні роковини

ГРУЗІЯ. Минуло дев’ять років від дня російського вторгнення до країни.

Докладніше...
На порозі громадянської війни

ВЕНЕСУЕЛА. Контрольований опозицією парламент оголосив конституційну асамблею нелегітимною.

Докладніше...
Гонорова автономія

КИТАЙ. Тайвань готовий захищатися від Китаю у разі необхідності.

Докладніше...
Ракетний удар

СИРІЯ. Армія Башара Асада завдала ракетного удару по передмістю Дамаска.

Докладніше...
Наша людина у космосі

КАНАДА. Одним із двох нових астронавтів країни став українець за походженням.

Докладніше...
Перезавантаження економіки

САУДІВСЬКА АРАВІЯ відмовляється від нафти як опори економіки.

Докладніше...
Лісові пожежі

МАКЕДОНІЯ. Уряд увів режим надзвичайного стану через масштабні лісові пожежі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

«Сонячний» почин енергетиків

Василь Піддубняк.

КОМПАНІЯ ДТЕК ввела в експлуатацію сонячну електростанцію поблизу села Трифонівка, яка, генеруючи «зелену» електроенергію, здатна забезпечити струмом 15 сіл у південній області.

Прикметно, що станція побудована у Великоолександрівському районі, де свого часу на річці Інгулець стала до ладу перша на Півдні України гідроелектростанція. Як раніше зазначалося в прес-релізі ДТЕК, виробництво електроенергії становитиме 11-12 млн квт-год на рік.

Трифонівська СЕС — пілотний проект ДТЕК ВДЕ в сонячній енергетиці, результати якого стануть базою для формування стратегії компанії в цьому сегменті відновлюваних джерел енергії.

Самозахопленням не прогодуєшся

ХЕРСОНЩИНА стала однією з перших областей, де почали вилучати врожай землекористувачів, які самовільно прибрали до рук земельні ділянки сільськогосподарського призначення та незаконно вирощують на них зернові й баштанні культури, соняшник.

Так, від початку року в краї виявлено загалом понад 2,5 тис. га самочинно зайнятих земель, повідомила прес-служба прокуратури області. Рішеннями суду накладено арешти на врожаї, вирощені на частині таких ділянок. Зібрані на прихоплених полях 466 т пшениці, ячменю і жита передані для реалізації відповідній ліцензованій організації. Всі кошти, отримані від продажу зернових, а це близько 2 мільйонів гривень, будуть спрямовані в державний бюджет. Крім цього, накладено арешт на лани соняшнику — сукупно 436 га, вирішується питання про арешт врожаю насіння на площі 548 га.

Візи до Польщі — у Херсоні

В ОБЛАСНОМУ центрі відкрився Польський візовий центр.

Послугами установи можуть скористатися жителі південного регіону України — Одеси, Миколаєва, Херсона, Сімферополя, а також відповідних областей і Автономної Республіки Крим.

Підтримати рідну мову

У ЗРОСІЙЩЕНОМУ краї всі першокласники, включно з представниками нацменшин, навчатимуться державною мовою. Про це повідомив начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький.

На сьогодні в області діє 26 шкіл із російською мовою викладання. Зрозуміло, що перехід їх на державну мову буде тривалим. «Є питання щодо перенавчання педагогічних кадрів, планується додаткова закупівля українських підручників. Ми плавно будемо переводити на українську мову спочатку перші класи, потім п’яті», — додав Є. Криницький.

Парк проти глитаїв

СТВОРЕННЯ національного природного парку «Кам’янська Січ» вбереже заповідні місця, пов’язані з героїчною історією України, від «освоєння» їх земельними магнатами. Планується відвести під територію майбутнього резервату 12 тисяч гектарів заповідного степу та водної гладі у Бериславському районі.

«Це найбільший степовий масив за межами відомого біосферного заповідника «Асканія-Нова». Там зустрічається понад 600 видів рослин, 52 з яких занесені до Червоної книги України», — наголосив завідувач кафедри ботаніки Херсонського держуніверситету доктор біологічних наук, професор Іван Мойсієнко.

«Заробітчанам» не капнуло...

СЕПАРАТИСТИ планували зіпсувати херсонцям настрій перед Днем Незалежності. Найманці втікача — екс-нардепа від Партії регіонів Олексія Журавка планували надрукувати в одній із місцевих друкарень листівки сепаратистського змісту з портретом свого «фюрера». Співробітники управління СБУ в області 4 серпня затримали замовника.

Координувався цей «проект» від імені Журавка через соцмережі, гроші виконавцям переводилися на картку. Такі «заробітчани» мають створити враження, начебто в Херсоні існує «підпілля невдоволених хунтою».

Театр, та й годі!

ОБЛАСНИЙ академічний музично-драматичний театр імені М. Куліша після літньої відпустки знову запрошує глядачів. Серед вистав, запланованих на серпень, і прем’єра минулого театрального сезону — «Лісова пісня».

Творці спектаклю показують «Лісову пісню» на базі зеленого туризму «Чумацька криниця» — приватних «підмостках», що належать сімейству директора театру Олександра Книги. Розташована сцена у безпосередній близькості від соснового лісу. Тим часом дійство не обходиться без живого вогню. І це у пожежонебезпечний період, коли іскри від «Чумацької криниці» достатньо, аби спопелити ліс, вирощений на пісках! Тож директорові театру пану Книзі, котрий, подейкують, часто плутає державну власність із приватною, варто, мабуть, забронювати приставні стільці на «Лісову пісню» ще й для місцевих пожежників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Абонентів під контроль держави?
Читати
Міненерговугілля стереже ціни
Читати
Чекав на заяву — чекай і на друк
Читати
До зірок
Читати
На парад — із братом по нещастю
Читати
Рекорд на «кукурузнику»
Читати
Купайтеся відповідально
Читати
Спочатку зникли, згодом знайшлися
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове