Архів
Вівторок,
1 серпня 2017 року

№ 59 (19504)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень
  • За рубежем
Євродиктатура в дії

ПОЛЬЩА. ЄС відкрила проти країни судову справу.

Докладніше...
Вибухонебезпечна ситуація

ВЕНЕСУЕЛА. Число жертв нових антипрезидентських протестів сягнуло двох десятків чоловік.

Докладніше...
Анулювали паспорти

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ позбавила громадянства 157 імовірних екстремістів.

Докладніше...
Необхідні додаткові дії

ПІВНІЧНА КОРЕЯ, незважаючи на накладені на неї санкції, здійснила випробування балістичної ракети.

Докладніше...
Військова співпраця

У ГРУЗІЇ стартували навчання НАТО Noble Partner.

Докладніше...
Безпілотний автотранспорт уже на дорогах

ЕСТОНІЯ. У Таллінні почали курсувати автобуси без водіїв.

Докладніше...
Підвісний — найдовший у світі

ШВЕЙЦАРІЯ. У місті Церматт відкрили найдовший у світі підвісний міст.

Докладніше...
Як у духовці

КИТАЙ. У Шанхаї встановлено температурний рекорд за останні 145 років.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Хліб буде, але дорожчий

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

НАБЛИЖАЄТЬСЯ до завершення збирання ранніх зернових. Сільгоспвиробники області цього року матимуть у засіках близько 3,5 млн тонн хліба за врожайності понад 36 ц/га, що є досить гарним результатом. З добрим настроєм відзначають обжинки у Саратському, Тарутинському, Білгород-Дністровському районах, де зібрано по 210-240 тисяч тонн добірного збіжжя. За врожайністю лідирують Саратський (49,5 ц/га) і Татарбунарський (47,6 ц/га) райони. На площах, де зібрано врожай, іде плановий обробіток ґрунту. Аграрії посилено закуповують добрива, остерігаючись підвищення цін. Щодо вартості зерна пшениці, то вона порівняно з торішньою помітно піднялася завдяки його високій якості та іншим ринковим факторам. Та, на жаль, із дорожчого зерна дешевшого хліба годі чекати.

Рейдерству — заслін!

В ОДЕСІ завершилася ІІ Міжнародна зернова конференція Grain Ukraine, у якій брали участь представники аграрного ринку України й інших держав, комерційних та інвестиційних банків, чиновники. Учасники заходу дійшли спільної думки, що український експорт зернових і технічних культур за умови розвитку інфраструктури та активного впровадження нових технологій у сільськогосподарському виробництві вже за два роки можна подвоїти. На форумі прийнято звернення до керівництва та спецслужб України із закликом поставити заслін рейдерським атакам на окремі фермерські господарства з боку криміналітету за сприяння деяких чиновників і правоохоронців.

Фруктовий резерв

КОДИМСЬКИЙ соковий завод запускає нову лінію — з наступного року тут планують наростити в два рази виробництво плодово-ягідної продукції за рахунок прийому сировини від приватних господарств. Нове обладнання дасть змогу розширити асортимент соків та фруктово-ягідних пюре з антисептичною дією, які мають попит на ринку багатьох країн. Відтак зайнятість населення периферійного району — як міського, так і сільського — зросте.

Попрацює вітер

ТРИВАЮТЬ переговори керівництва Ізмаїльського району з бельгійською компанією щодо розміщення тут вітряних електростанцій. Ідеться про інвестиції на зведення 17 вітряних генераторів: шість між селами Матроска і Ларжанка і одинадцять між Суворовим і Кам’янкою. Будівництво розпочнеться одразу після рішення райради щодо виділення земель під станції. До речі, подібні переговори ведуться і в Кілійському районі.

Куяльник оживає

ЗАВДЯКИ реалізації проекту з відновлення водних ресурсів Куяльницького лиману з моря та річок його рівень став найвищим за останні десять років. Як повідомляють учені з Одеського державного екологічного університету, кірки гіпсу на дні лиману вже нема, а у водоймі навіть розмножуються ракоподібні. На узбережжі — великі зграї птахів різних видів. Екологи роблять комплексні лабораторні дослідження відібраних проб води.

На китайські кредити

ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ власних проектів на території України компанія з КНР CRBC залучає кредит свого уряду. «Укравтодор» уже підписав із нею меморандум про будівництво бетонної дороги Одеса — Миколаїв, що поліпшить сполучення між морськими портами Одещини, Миколаївщини та Херсонщини, стане логічним продовженням проекту автодороги Гданськ — Одеса, послужить збільшенню замовлень вітчизняним виробникам цементу та нарешті позбавить від проблеми знищення асфальтівки великовантажними автомобілями.

«Сі Бриз-2017»

ЗАВЕРШИЛАСЯ багатонаціональна операція з безпеки у кризовому регіоні, що тривала два тижні. Керував навчаннями капітан І рангу Олексій Неїжпапа, який зазначив, що маневри, проведені в режимі free play (вільна гра. — Ред.), стали етапом поступового переходу Військово-Морських сил України на стандарти НАТО. В активній фазі міжнародної операції, у якій брали участь 16 країн, відпрацьовувалися заходи з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної оборони. Навчання проходили в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

З великим вантажем — в об’їзд

МЕШКАНЦІ двох вулиць в Арцизі перекрили рух для великовантажного транспорту повз свої будинки, адже дорога повністю сплюндрована, а стіни деяких будівель дали тріщини. Така ситуація повторюється з року в рік, щойно починаються жнива. Пікетників вислухали мер міста, голова адміністрації і співробітники поліції. Прохання розійтися жителі виконали лише після того, як рух навантажених автівок їхніми вулицями припинився. Нагадаємо, в Любашівському районі громадські активісти спільно з поліцейськими та місцевою владою ще від початку жнив налагодили контроль за рухом великих автомобілів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Спочатку довели, а тоді оцінюватимуть
Читати
Хочуть навчатися в Україні
Читати
Криза у розпалі
Читати
У пошуках газу
Читати
Електрика від природи
Читати
Жертв більшає
Читати
Українське сало до білоруської картоплі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове