Архів
П’ятниця,
28 липня 2017 року

№ 58 (19503)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Оскаржувана реформа

ПОЛЬЩА. Президент Анджей Дуда підписав один із трьох законів про судоустрій.

Докладніше...
Новий моральний авторитет

ІНДІЯ. Новий президент Рам Натх Ковінд офіційно вступив на посаду.

Докладніше...
Останнє слово — за Трампом

США. Палата представників конгресу підтримала законо­проект про нові санкції проти РФ.

Докладніше...
Посилять систему безпеки

ІЗРАЇЛЬ прибрав металошукачі з Храмової гори після протесту мусульман.

Докладніше...
Двері причиняються

ЄВРОСОЮЗ. Ухвалено резолюцію про припинення переговорів стосовно приєднання Туреччини до євроспільноти.

Докладніше...
Теракт за терактом

ПАКИСТАН. Таліби відповідальні за напад у Лахорі.

Докладніше...
Ліси у вогні

ПОРТУГАЛІЯ. Центральні регіони з неділі охопили лісові пожежі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Позиція

Ми — українці, і держава наша —Україна!

Михайло ГУБАШ.

Як уже повідомлялось, у неділю, 23 липня, відбувся офіційний візит представників Державного департаменту США до району проведення АТО. Делегацію очолював спеціальний представник з питань України Курт Волкер. Разом із ним на Донбасі побувала Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович й інші співробітники відомства та Посольства Сполучених Штатів.

Не заморожений конфлікт, а гаряча війна

ГОСТІ поспілкувалися з командуванням Антитерористичною операцією, відвідали прифронтову Авдіївку, де провели зустріч з українськими воїнами, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста. «Наше головне завдання, — заявив під час відвідин Курт Волкер, — відновити цілісність і суверенітет України. Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока — людські життя».

Наступного дня, в понеділок, Курт Волкер зустрівсь із заступником Голови Верховної Ради України Оксаною Сироїд, очільницею Комітету у закордонних справах Ганною Гопко та членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олексієм Рябчиним.

Як повідомили на офіційному веб-сайті Верховної Ради, спецпредставник Держдепартаменту поділився своїми враженням від поїздки: «Страшний конфлікт у гарячій фазі, а не замороженій, як це сприймають на Заході. Інфраструктура зруйнована, місія ОБСЄ не має доступу до не підконтрольної Україні території, режим припинення вогню постійно порушується». Він також повідомив, що за результатами візиту західні партнери визначатимуться з подальшими кроками з метою мирного врегулювання ситуації.

Вузькопартійні інтереси та персональні амбіції

Г. ГОПКО наголосила на необхідності посилення санкцій проти Російської Федерації та збереження єдності й консолідованої позиції США та ЄС у цьому питанні. Своєю чергою К. Волкер акцентував на тому, що потрібно підтримати людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, аби знали — вони є важливими для України. Також він звернув увагу учасників зустрічі на те, що для відновлення територіальної цілісності та суверенітету вкрай важливо зберегти політичну єдність у країні, заради якої всі сили повинні працювати як одна національна команда, відсуваючи свої вузькопартійні інтереси чи персональні амбіції на другий план.

Утім, остання порада заокеанського дипломата комусь украй не сподобалась. І цей «хтось» виявився настільки впливовим, що вже через дві години слова К. Волкера про важливість збереження єдності в країні, заради якої політсили мають працювати як одна національна команда, були викреслені з офіційного повідомлення на сайті ВР. Зник звідти і його заклик до українських політичних сил відкинути вузькопартійні інтереси задля політичного єднання.

Подвійні стандарти українського політикуму

ДУЖЕ показове редагування, чи не так? Таке неподобство, як на мене, тягне на інформаційну диверсію. З одного боку, Україна вустами Г. Гопко закликає Захід до «збереження єдності й консолідованої позиції США та ЄС» у питанні посилення санкцій проти Росії, а з другого — відкидає заклик Заходу, оприлюднений К. Волкером, до «збереження політичної єдності всередині країни», поступившись своїми вузькопартійними інтересами чи власними амбіціями на другий план. У політиці таке крутійство називається подвійними стандартами.

Це, вибачте, ганьба. На увесь світ. Ганьба керівництву держави, інформуправлінню Апарату Верховної Ради, головам парламентських фракцій, нардепам, КМУ, правлячим політичним партіям та їхнім ляльководам.

Україна чи таки Малоросія?

ЧИ Є ЯКИЙСЬ вихід із цієї принизливої для всіх українців ситуації? Що вдіяти, аби наші обранці у владі працювали на національні інтереси, а не на свою кишеню? Як вилікувати цю хворобу?

Рецепт є. Свого часу його запропонував Левко Лук’яненко. На його думку, на будь-яких виборах голосувати потрібно передусім за українців за походженням. А вже потім дивитись і оцінювати компетентність кандидата, його ділові та моральні якості тощо. Це унеможливить ситуацію, коли у найвищих органах законодавчої та виконавчої влади українці за числом представників своєї нації — на другому, а то й на третьому місці. Такого ніде у світі нема. На думку Левка Григоровича, коли українці становитимуть більшість в органах влади, тільки тоді влада захищатиме національні інтереси саме української нації, а не національних меншин. В іншому разі матимемо те, що маємо, а замість України — Малоросію, що «передрікає» «глава ДНР» Олександр Захарченко, або й Хазарський каганат, як стверджує відомий громадський діяч і письменник Едуард Ходос. «Якщо народ не має своєї національної самосвідомості — це сміття, на ґрунті якого проростають інші народи. І вони проростають на нашій землі, ці народи, і сьогодні вони керують нами», — застерігає земляків народна артистка України Ніна Матвієнко.

З цього приводу згадалися слова одного відомого блогера: «Як я ненавиджу цих запроданців і негідників, які звуться народними депутатами, а самі розпродують і розграбовують Українську державу! Але ще більше ненавиджу тих, хто на виборах за гречку або за 300 гривень голосує за цих покидьків, обираючи їх у владу».

Отже, останнє слово — за виборцями.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Європа дала зелене світло
Читати
Претензії не до нас
Читати
Небезпечне літо
Читати
ОРДЛО — без української електрики
Читати
Дарма державний хліб їдять?
Читати
Флагман — під контролем «Укроборонпрому»
Читати
Торгівля справно йде
Читати
Нічим стріляти...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове