Архів
Вівторок,
25 липня 2017 року

№ 57 (19502)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Спалах насильства

ООН. Рада Безпеки провела екстрене засідання у зв’язку із новою хвилею насильства між ізраїльтянами і палестинцями.

Докладніше...
Розлучення з ультиматумом

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ пригрозила поверненням до ЄС ядерних відходів після Brexit.

Докладніше...
Закон суспільного розбрату

ПОЛЬЩА. Сенат ухвалив суперечливий законопроект щодо судової реформи.

Докладніше...
Вічне протистояння

АФГАНІСТАН. У Кабулі знову стався теракт.

Докладніше...
Президент проти парламенту

ВЕНЕСУЕЛА. Президент звинуватив опозицію у створенні «паралельної держави».

Докладніше...
Ще жорсткіші санкції

США. Адміністрація президента Дональда Трампа підтримує нові санкції проти Росії.

Докладніше...
Хитке перемир’я

СИРІЯ. Урядові війська попри перемир’я завдали авіаударів по Східній Гуті.

Докладніше...
Криза з біженцями

ІТАЛІЯ просить країни ЄС допомогти їй у подоланні кризи біженців.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Черкащина

Найбільш затребувані та високооплачувані

Володимир Журавель.

ЯК ІНФОРМУЮТЬ у Черкаському обласному центрі зайнятості, протягом січня-червня 2017 року до відповідних служб Черкаської області роботодавці регіону надіслали заявки на 22 тисячі вакансій. Трійку лідерів очолили робітничі професії — 60%, на другому місці службовці — 21% і 19% — вакансії для осіб, що не мають кваліфікації. Серед вакансій, у яких роботодавці зазначили найвищу заробітну плату, — головний агроном (8,8 тис. грн), головний інженер (близько 7,7 тис.), менеджер (управитель) зі збуту (7,1 тис.), водій автотранспортних засобів (6,9 тис.), економіст (близько 6,8 тис.), водій навантажувача (6,3 тис.), газозварник (6,3 тис.), механік (близько 6,1 тис.).

Серед вимог до претендентів роботодавці все частіше вказують, що хочуть бачити спеціалістів, які володіють суміжними професіями, мобільні та здатні до швидкого перенавчання.

Тече вода каламутна

ЗАГАЛЬНИЙ об’єм скинутих у водойми області забруднених стічних вод у 2016 році збільшився з 5,9 мільйона метрів кубічних до 7,3 мільйона. Тобто майже у півтора разу. Про це на засіданні Всеукраїнської екологічної ліги розповіла завідувач гідрохімічної лабораторії вод та ґрунтів Черкаського регіонального управління водних ресурсів Тетяна Петренко. Основними джерелами забруднення водних об’єктів, за її словами, залишаються очисні споруди та каналізаційні мережі виробничих управлінь житлово-комунального господарства. У деяких районах причина забруднення води — погана робота нереконструйованих очисних споруд. Це Чигиринський, Кам’янський, Смілянський, Тальнівський, Уманський, Христинівський, Корсунь-Шевченківський, Чорнобаївський, Золотоніський водоканали. А в кількох районах, наголосила вона, ці споруди взагалі відсутні. Серед таких — Городищенський, Драбівський, Жашківський та Шполянський.

Якби ж не «чорні» копачі

КІЛЬКА десятків студентів-істориків та їхніх викладачів з Черкас і Кропивницького під час літніх канікул працюють на розкопках давніх курганів і Мотронинського городища в Чигиринському районі. Експедиція, як сподіваються дослідники, допоможе уточнити вік знаменитого Холодноярського валу та з’ясувати нові подробиці життя прародичів сучасних українців. Є й перші знахідки — фрагменти глиняного посуду, залізні вироби, грецька кераміка. Розкопки Мотронинського городища тривають уже майже три десятиліття. З’ясовано, що вік стародавнього поселення, площа якого сягає майже 200 гектарів, — понад 2,5 тисячі років. Є всі підстави вважати, що його населяли представники групи племен, названих Геродотом скіфами-орачами. На жаль, майбутніх археологів спіткало й серйозне розчарування: у розкопаному експедицією кургані виявили могилу, яка щонайменше двічі була розграбована. Така ж доля й знайдених сусідніх поховань. Прикро, але через недосконалість вітчизняного законодавства так звані чорні копачі й надалі продовжують нищити історію.

Не міліють ріки «лівого» бензину

У РАМКАХ операції «Акциз-2017» податкова міліція встановила факт зберігання та реалізації пально-мастильних матеріалів без наявності дозвільних документів одразу на двох автозаправних станціях у різних районах області. З незаконного обігу вилучено бензин марок А-95, А-92, дизельне пальне та скраплений газ, а також обладнання на суму понад 2,6 мільйона гривень. Загалом же з початку року працівниками податкової міліції виявлено порушення в діяльності 13 автозаправних станцій регіону, вилучено з незаконного обігу майже 220 тонн пально-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 3,75 мільйона гривень.

Короткометражний рекорд

УПРОДОВЖ двох місяців прийому заявок на участь у конкурсній програмі фестивалю короткометражних фільмів просто неба «КіноШот», що відбудеться в Черкасах, у Долині Троянд, наприкінці серпня, надіслано 1106 робіт. З них 40 — українського виробництва (з Луцька, Харкова, Івано-Франківська, Києва, Запоріжжя, Дніпра, Львова та інших міст), а решта — фільми з усього світу. Зауважимо, що торік, коли фестиваль проводився вперше, для участі в конкурсному відборі було надіслано 176 фільмів. Творчі роботи заплановано відзначити в таких номінаціях: найкращий український короткометражний ігровий фільм, найкращий український короткометражний анімаційний фільм, найкращий зарубіжний короткометражний ігровий фільм, приз глядацьких симпатій. У рамках заходу, що набирає популярності, відбудуться також зустрічі з відомими вітчизняними й зарубіжними кінематографістами.

Розібрався...

ДО ЗОЛОТОНІСЬКОГО відділу поліції надійшло повідомлення, що у приймальне відділення міської лікарні з численними тілесними ушкодженнями доставлено 34-річного жителя одного із сіл району. Чоловіка не вдалося врятувати, він помер ще в кареті «швидкої». На місце події було направлено слідчо-оперативну групу. Правоохоронці поспілкувалися з очевидцями події та отримали орієнтування на ймовірного зловмисника, котрим виявився 28-річний раніше судимий односелець потерпілого. Його в стані алкогольного сп’яніння затримали біля сільського магазину. Згодом поліцейські з’ясували, що вбивця запідозрив жертву у викраденні 100 гривень та пляшки горілки, увірвався в його оселю, бив руками та ногами, аж поки той не перестав подавати ознаки життя, відтак спокійнісінько подався геть.

Як повідомили в секторі комунікації ГУ НП у Черкаській області, за цим фактом Золотоніським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2-ю статті 121-ї (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Нею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обленерго — в приватні руки
Читати
В одних відібрали...
Читати
«Гастролі» смерті
Читати
Менше вугілля...
Читати
...I сталі
Читати
Нащадкам у спадщину
Читати
Вистачить лише найпроворнішим
Читати
Жертвам тарифомору — на підтримку штанів
Читати
МВФ: і не «так», і не «ні»
Читати
Золотий привіт од скіфів
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове